Wprawdzie Clean&Clear _jeszcze_ nie mam (ale powoli się przybieram do wersji WWE), ale ten applet do panelu sterowania to przydałoby się wgotować:
http://www.portegeclub.com/forum/viewtopic.php?t=1811Dodaje w panelu sterowania w sekcji połączenia narzędzie do zarządzania kartą sieciową - znajdziemy tam zarówno informacje (IPConfig, siła sygnału), listę preferowanych AP wraz z priorytetem, oraz co najważniejsze - ustawienia zarządzania energią, czyli coś czego w tosi od samego początku brakowało. Fakt, dało się wywalić klucz HKLM/Comm/CheetahGSP1/Params/PowerMode i zyskać nieco prędkości, ale przy okazji zamieniając tosię w przenośny grzejnik (o czasie pracy na baterii już nie wspomnę). Ale jednak opcja zastosowania ustawień pośrednich pomiędzy pełnym a wyłączonym zarządzaniem energią - i do tego z interfejsem graficznym jest chyba nieco wygodniejsza

A co do budzika - może mortPlayer? Wprawdzie to jest głównie odtwarzacz (który z resztą też się przyda), ale mi jako budzik służy już bardzo długo i jeszcze nie miałem z nim żadnych problemów pod tym względem (nawet jak się zostawi na noc telefon wyciszony to sobie zmieni głośność

).