Tylko jeszcze napiszcie GDZIE wam literki zżera. Podejrzewam, że osoby, które najmocniej narzekają korzystają dużo z wbudowanej aplikacji SMS. Bo z moich ostatnich obserwacji wynika, że to właśnie ona a nie sterownik klawiatury stwarza najwięcej problemów. Przykład: procesor ustawiony przy pomocy XGuru na sztywno na 442MHz, do tego muzyka odtwarzana przez BT (co daje może nie za wielkie, ale ciągłe obciążenie procha). W takiej sytuacji już w tmailu pisać z pełną prędkością nie mogę - muszę zwolnić do jakichś dwóch liter na sekundę żeby żadnej nie wcięło. Dalej - zmniejszam częstotliwość procka na 208MHz, muzyka ciągle gra. Menu start się otwiera z 5 sekund, obrót ekranu trwa około 10 sekund. Chyba nie muszę mówić, że o napisaniu sms-a można zapomnieć? Na tych ustawieniach wchodzę do edycji notatek - i tu niespodzianka, bo jak już program się już załaduje to nie zgubi ŻADNEJ litery. Podobnie jest przy pisaniu sms-ów w PocketCM: jak już się załaduje sama aplikacja i historia wiadomości (co niestety trochę trwa...) to działa elegancko nawet pomimo śmiesznie niskiego taktowania procesora i dociążenia przez A2DP.
Wniosek: chyba trzeba będzie się rozejrzeć za alternatywną aplikacją sms a nie za innym romem, bo jak na mój gust to C&C faktycznie jest jednym z lepszych aktualnie dostępnych (mimo, że na razie wskutek drobnych problemów z kuchenką na gotowcu jadę). Wprawdzie po lekkim żonglowaniu priorytetami wątków tmaila udało mi się doprowadzić do sytuacji, w której nie gubił liter, ale za to tekst pojawiał się z sekundowym opóźnieniem. Kto wie, może coś wyjdzie z aplikacji SMS którą próbują przepchnąć na xda-devs.