Szkoda tylko, że większej ilości klawiszy w ten sposób nie da się przemapować 
mozesz wrzucic gotowy pliczek dla tcmd? Podobno clean & clear nie sprawdza certyfikatow, wiec wystarczy podmienic.
Plik w załączniku.
exewindll.exe albo wrzucamy do/windows zastępując oryginalny, albo wrzucamy gdziekolwiek (no raczej na urządzenie, nie na kartę

), pod jakąkolwiek nazwą nic nie nadpisując i modyfikujemy skrót /windows/startup/keyinjcetdll.lnk tak, aby prowadził do zmodyfikowanego pliku. Tylko jedna sprawa: cecmd będzie odpalany z folderu /windows. Dłuższa ścieżka typu /program files/total commander by się nie zmieściła, a nie wiem jak zadziałałoby dorzucenie kilku dodatkowych bajtów do pliku, ale czuję, że nie skończyłoby się za dobrze

Więc trzeba zadbać żeby total commander faktycznie był w /wndows. Jeśli jest wgotowany w ROM, to problemu nie powinno być, bo prawdopodobnie już tam siedzi, a jeśli nie to można albo go tam przerzucić, albo (jeśli ktoś się mocno uprze) skorzystać z VJBrisk:
http://vijay555.com/?Releases:VJBriskWrzucamy VjBrisk.exe do /windows, zmieniamy jego nazwę na cecmd.exe, oraz tworzymy w /windows skrót do total commandera nadając mu nazwę VJTarget.lnk. Programik działa tak, że po odpaleniu uruchamia skrót VjTarget.lnk. Ja do eksperymentów użyłem właśnie tej ostatniej metody żeby uniknąć zmiany kilku już istniejących odniesień do total commandera, ale skoro działa jak należy to na chyba jesnak przerzucę total commandera do folderu windowsa.
Plik exewindll jest podpisany, a jakby windows jednak marudził o braku certyfikatów to w paczce jest także SDK_Test_Certs.cab doinstalowujący certyfikat użyty do podpisu pliku. Cab pochodzi z romu Nothina do wizarda, mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko wrzuceniu go tu.
Co do przywrócenia cudzysłowu - może dałoby się potraktować w podobny sposób sterownik klawiatury (chyba kbdus.dll)? Tylko jego raczej z pda nie da rady skopiować, raczej trzeba będzie rozpakować z romu.