"Wariujące" wejście USB

• 4 Odpowiedzi
  • 886 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WiLLove

• **
  • 119
  • Sprzęt: Apple iPhone 3GS
"Wariujące" wejście USB
« dnia: Luty 16, 2010, 19:18:52 »
Witam!

Koledzy, mam taki problem. Otóż w mojej kochanej tosi "wariuje"   wejście usb. Co to oznacz? Oznacza to iż podczas ładowania muszę dobrać odpowiedni kąt by zaczęło się ładowanie. Teraz muszę trzymać kabel między książkami  :-| . Próbowałem z 3 ładowarkami itd. Tak samo.  Dodatkowo po podłączeniu tosi do kompa  (i włożeniu kabla między książki) zapala się lampka że się ładuje, ale juz łindołs wyświetla mi komunikat że nie rozpoznano urządzenia (choć ja już happy ze jakaś reakcja jest). No i najgorsze - Nie działa mi HOST... Wgrałem nawet jakis sterowniki (coś na R) ale i tak nadal nie działa (w moim przypadku jest to czytnik kart pamięci) Może jeszcze spróbuje pendrive ale to jak się naładuje.

I pytanie. Co mam w zaistniałej sytuacji zrobić? Próbowałem jakoś czyścić denaturatem + igła ale nic nie dało. 

Proszę o odp :) Pozdro WiLLove

*

Offline alfi34

• *
  • 66
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: "Wariujące" wejście USB
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2010, 19:39:29 »
Miałem to samo, odesłałem do serwisu, gniazdo USB  poprostu się 'obluzowało', tj puściły luty najprawdopodobniej, musisz albo odesłać na gwarancję, albo pójść do jakiegoś choć trochę znającego się na rzeczy elektronika.
Sprzęt? Troszkę tego było, w ostatnim czasie:
Nokia E61->Nokia N95 8GB->Nokia E71->Toshiba G900->Toshiba TG01->Nokia N96->Motorola Milestone..

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2010, 22:19:36 »
Dokladnie. Urwane albo obluzowane.
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline Stachovsky

• 39
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 17, 2010, 22:54:24 »
Muszę Cię zmartwić.
Jeśli oddasz do CCSu to z góry możesz już sobie szukać telefonu zastępczego na dluższy okres czasu.
Z podzespołami do Toshiby ostatnio bardzo ciężko.
Telefon z poluzowanym gniazdem USB w CCS z założenia od razu wysyłają na wymianę płyty głównej.
(takie lordostwo jak CCS pierdołami się nie zajmuje).  B)
Ja oddałem swoje G900 też z powodu łącza USB.
Telefonu nie mam od 15 listopada, oczywiście 2009 roku.  :-|

*

Offline WiLLove

• **
  • 119
  • Sprzęt: Apple iPhone 3GS
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2010, 21:51:36 »
Aha to dzięki za ostrzeżenie. No cuż poszukam na własną rękę jakiegoś serwisu znającego trochę się na pda (u siebie w olsztynie) Jeżeli w jedyn udało mi się wymienić obudowę (wtedy jeszcze na magicianie) to i moze to się uda  :]