Różnice między G500 a MDA Compact ?

• 7 Odpowiedzi
  • 2634 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 07, 2006, 18:52:37 »
Witam!
Właśnie zamierzam dokanać nabycia drogą zakupów G500 i chciałbym się dowiedzieć od użytkowników którzy posiadali wcześniej MDA Compact a teraz mają G500 czy istnieją jakieś istotne różnice (pytam oczywiście o wady) między tymi urządzeniami.

Dodam tylko że w moim MDA Compact nie przeszkadza mi zawieszanie się co jakiś czas (po to jest reset), zła jakość połączenia z zestawem samochodowym (Carkit 112) przez BT (pogłos który słyszał rozmówca - to jego problem :))

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z MDA C. i w G500 interesuje mnie głownie działający GPS z AutoMapą więc jakby kto miał z tym jakiś problem to poprosiłbym o sygnał.

pzdr

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2006, 09:48:11 »
W G500 masz wbudowanego GPS z opcjonalną obsługą TMC, ma także Bluetooth już w wersji 2.0. Nie wiem jak natomiast wygląda sprawa spolszczenia.

Na Twoim miejscu Kupiłbym Mio A701 (jest lżejszy, ma lepszego procka, większą wydajność, ciut lepszy GPS, no i moim zdaniem jest ładniejszy).

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2006, 09:56:09 »
Tak dobra rada radoskur - Mio a701 lepszy, nowszy i dużo ładiejszy :!:  :D
no i eteny mają problemy z GSM, czy ten model tez nie wiem - poszukaj opinii o nim na forum

radoskur
i czekamy na testy Mio na PDAClub  :wink:

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2006, 12:12:37 »
Witam ponownie,

Chyba źle zadałem pytanie, ponieważ ja znam różnice techniczne (GPS itd.) ale chodziło mi jakieś wady które mieć może G500 a których nie miał MDA C.

Znalazłem nawet porównanie z A701
http://digitus.itk.ppke.hu/~tomiki/drupal/teszt/eten_mio_teszt_en.pdf

pzdr

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 08, 2006, 14:32:06 »
G500 ma gorszą jakość modułu GSM - wg. mnie jest to wada. Waży prawie 200gram - też jest to wada i dyskfalifikuje to urzadzenie do noszenia w kieszeni krótkich spodenek.

@marcinl - na 99% w tym tygodniu dostane paczkę więc w ciagu 2-3 tygodni test powinien się pojwić :) oby test wypadł pozytywnie :D

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 08, 2006, 14:44:13 »
Cytat: "radoskur"
na 99% w tym tygodniu dostane paczkę więc w ciagu 2-3 tygodni test powinien się pojwić :) oby test wypadł pozytywnie :D

super :!:  :D

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 08, 2006, 15:49:48 »
witam
to chyba do mnie ten post, bylem szczesliwym posiadaczem compacta, fajny zgrabny pda z telefonem. nie wiem czy drugi raz bym sie zamienil na g500. generalnie g500 niby troche wiekszy a jednak czuje go jak cegle w dloni w porownaniu do compacta. jakosc rozmow telefonicznych wg mnie gorsza niz na mda, telefon przez BT, hmm ciezko powiedziec jeden i drugi zle tylko kazdy innaczej (mam w samochodzie Parrot ck3100, compact dostawal dziwnych sprzegów, eten ma poglos i slabo go slychac po BT).AM zdecydowanie lepiej na etenie, TT tez, ogolnie nowe okienka jakos lepiej mi pasuja.
co do mio A701 - kwestia gustu, ja wybralem etena, dla mnie byl ladniejszy
aha, podstawowa wada dla mnie to plastikowa obudowa, raz mi juz spadl i sie otworzyl, jak mda spadalo to sie tylko odrapalo, ew. wgniotlo.

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 10, 2006, 11:48:03 »
Chciałem powiadomić wszystkich czytających ten post że właśnie nabyłem G500 więc proszę kategorycznie nie pisać już nic złego o nim :)
Za kilka dni opiszę różnice między MDA C. a G500

pzdr