a próbowałeś podejrzeć satelity na VirtualGPSce ??
Czy może się zdarzyć, że siądzie sam GPS? I jedynym objawem będzie brak wykrywania sygnału przez jakiekolwiek oprogramowanie, pomimo że ustawinia są "teoretycznie" poprawne??
Podpowiedzcie....
NA WWE 100 0096 instalowałem AM, iGO i VGPSce. Kilka dni temu jak tylko zapakowałem WWE 101 0097 mogłem odebrać sygnał na każdym z w/w programów.
Nie przechodziło uaktualnienie AGPSa - o czym pisałem - wywalał się przy update, więc postanowiłem wgrać raz jeszcze raz ROM WWE 101 0097. Tym razem przeszło bez przeszkód.
Następnie co zrobiłem to:
1. Update AGPSa - po raz pierwszy zakończony sukcesem,
2.G500_ GPS_Firmware_Update wersja V1.2 z plikiem 5X55320201.bin udała się
3. ustawienia w System->GPS nie zmieniane
4. Instalacja VirtualGPSce i uruchamianie na porcie COM4 z Baud 4800, potem zmiana na COM7 i baud 4800, kolejna zmiana na baud 38400...
... jedyne co podaje VGPS to Satellite in View: 12
a czasami 9-10 no i w przypadku określenia innego portu COM przestaje działać "migawka" informująca o "wysyłaniu sygnału" podając komunikat o niemożliwości podłączenia do portu
5. instalacja AM - po uruchominiu ustawinia automatycznego wykrywania COMa, potem zmiany ręczne nawet na COM2

poza tym nie dzieje się nic.

Godzina chodzenia z włączoną AM, to samo z VGPSce i iGO, które ma wbudowaną opcję podglądu satelit. Po prostu brak sygnału GPS...
Podpowiedzcie, czy może to być pad GPSa??
Sprawdzę raz jeszcze na WWE 101 0097 jak go dzisiaj dogram, ale nie sądzę żeby zadziałało.... skoro nie zadziałało za drugim updatem ROMu...