Upgrade udał się bez większych problemów. Jedynie co musiałem zrobić hard-reset po upgrade, gdyż zawiesił się podczas pierwszego uruchomienia i nie zainstalował inicjacyjnych aplikacji (Microsoft EtPhone, ETEN GPSIndicator, E-TEN OEM Customization). Po hard-resecie i wymuszeniu początkowych ustawień udało się za drugim razem

Co ciekawsze bez zainstalowanych tych pierwszych aplikacji w informacji miałem ze mam M600, a po ich pomyslnym zainstalowaniu bylo G500.
Swoja drogą wkurza mnie, że robią takie błędy - nawet w instrukcji do update'u jest czasami mowa o M600, a nie G500

Co do zmian - jakichś krytycznych nie zauważyłem do tej pory, jedynie:
1/ Sounds pojawiła się nowa zakładka, w której można skonfigurować czy po podłączeniu słuchawek na kabelki dzwięki mają iść via PPC lub via headset (phone pewnie idzie via headset zawsze). Przydatna opcja dla tych co w aucie używają nawigacji i mają podłączone słuchawki na kablu - wtedy dzięki temu voice np. z AM idzie via PPC, a jak ktoś zadzwoni używa się słuchawek (tego mi brakowało zanim kupiłem słuchawkę na BT).
2/ przy właczaniu jest efekt, że najpierw zapala się niebieska obwódka na obudowie, a dopiero potem po ok 0.5s włącza się LCD (tego chyba nie było)
3/ nie działa wyłączanie LCD przy pomocy wciśnięcia na dłuże power-button (dziwne!)
4/ efekt brzęczenia (ten od LCD) niestety pozostał - rano miałem nawet wrażenie, że nawet jest 'gorszy' ale ... to pewnie był tupot białych mew

Co do samego update'u - w Polsce pewnie wszyscy maja wersję 080, więc najpierw należy załadować update do USB Downloader'a (jest to krytyczny krok wg instrucji).
To co wkurza mnie nadal w ETENie do lakoniczna instrukcja (lub nawet jej brak). Instruckję (PDF) do update'u 096 znalazłem na
http://www.sublimity.ru/G500/ - w download area nie ma nic.
Efekt 'echo' u mnie w ciągu miesiąca wystąpił tylko raz, więc nawet nie jestem w stanie potwierdzić, czy patch Audio go poprawił czy nie.
W.