niebieskie oświetlenie(ramka) w G500

• 5 Odpowiedzi
  • 1213 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

niebieskie oświetlenie(ramka) w G500
« dnia: Marzec 26, 2007, 21:53:06 »
witam! mam problem. . .  jakiś czas temu upadł mi mój eten G500 i niestety lekko sie uszkodził. . .  a mianowicie ramka świecąca na niebiesko. . .  początkowo fragment tej ramki raz świecił raz nie. . .  od wczoraj w ogóle ten fragment nie świeci. . .  i bardzo mnie to denerwuje. . .  czy jest jakiś sposób żeby to wyłączyć całkowicie?? może ktoś wie jak otworzyć przednia obudowę?? to bym spróbował sobie to naprawić bo najwyraźniej coś jest w stykach. . .
pozdrawiam

*

Offline skerdeJ

• 745
Odp: niebieskie oświetlenie(ramka) w G500
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2007, 15:01:07 »
Ja na Twoim miejscu bym całkowicie wyłączył ramkę poprzez zmienienie ustawień rejestru. Ja ma wyłączoną zawsze.
Aby ją wyłączyć musisz ściągnąć jakiś edytor rejestru najlepiej freeware i potem zmienić nazwe pliku dll. Jaki to plik taki już art był
.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 27, 2007, 17:12:57 »
a mógłbym sie dowiedzieć więcej szczegółów o tym rejestrze?? bo w tej kwestii jestem totalny laik ??? skąd mogę ściągnąć ten plik i czego nazwę zmienić??
pozdrawiam

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 27, 2007, 20:02:40 »
Oczywiście powiem: Edytor rejestru poszukaj w download pdaclub. a oto co masz zmienić w rejestrze tym edytorwm My device/hkey_local_machine/drivers/bultin/led . Klikasz ten folder led i pokazuje ci się
 Dll ---rled.dll
Iclass ---- {asdfasdfFs}
Index 1(o1o11o
Order 0 (23413422
Prefix ---- lex

Wystarczy zmienić
 Dll ---rled.dll  na  Dll ---1rled.dll
i Soft reset

Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pytaj śmiało. Poto to forum jest  ;)
.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 27, 2007, 22:32:23 »
dzięki bardzo Skerdej!!!
właśnie o to mi chodziło sam bym do tego w życiu nie doszedł :P
ta niebieska ramka fajnie wygląda jak świeci ale po uszkodzeniu mnie denerwowała. . .  teraz mam luz i przy okazji może baterii nie będzie tak wcinać ;)
pozdrawiam

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 28, 2007, 18:29:33 »
;P
.