Niebieska obwódka ekranu w G500 - problem

• 9 Odpowiedzi
  • 2865 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline SzpaQ

• 41
  • Sprzęt: SPV M650
« dnia: Sierpień 30, 2006, 16:40:16 »
Mam problem z obwódką ekranu. Otóż po prawej stronie częściowo nie świeci. Nie wiem czy ma na to wpływ instalki audio patcha czy jest to po prostu wada sprzetu i trzeba udac sie do dystrybutora?? :(

*

Offline Yelayon

• 252
  • Sprzęt: HTC Touch HD2 T8585
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 30, 2006, 17:00:51 »
Z tego co wiem (co czytałem, bo audiopatch'a nie instalowałem) to audiopatch jest dedykowany dla M600, a nie G500. Działa na G500, ale efektem ubocznym jest właśnie wyłączenie niebieskiej obwódki.
Ciekawi mnie jedynie, że u Ciebie tylko połowa nie świeci :P - o takim przypadku nie słyszałem/czytałem.

Co do podejrzewania wady sprzętowej to zawsze przetestuj PDA po hard-resecie czy też nie działa funkcjonalność co do której masz wątpliwości :D

W.

ps. są osoby, które instalują audiopatch'a właśnie w celu wyłączenia tej obwódki - ja osobiście uważam ją za bajerancką, szczególnie w aucie jak się jedzie w nocy :P
-------------------
There are no mistakes, just learning experience.
PDAs: iPAQ 4150 -> ETEN G500 -> Glofiish X800 -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2

*

Offline sowa610

• **
  • 135
  • Samsung Galaxsy S II AutoMapa Android EU
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 30, 2006, 20:42:36 »
Cześć kolego!
Audio Patcha do G500 znajdziesz na stronie  http://www.eten.ru/support/files.php?type=rom   jest tam równierz ostasni soft i update do GPS-a. Zainstalowanie Audio Patcha powinno zlikwidować niebieską obwódkę tylko w czasie dzwonienia lub odbierania rozmów telefonicznych. Niebieska obwódka w czasie rozmów telefonicznych niesie zakłucenia w odsłuchu. Oczywiście jeżeli masz zainstalowanego innego Audio Patcha to należy go usunąć. Jeżeli chodzi o update do GPS-a to poprawia pracę mapy nawigacyjnej i należy przestawić start mapy na com7. Po tej operacji sam zobaczysz że sygnał GPS znajduje w 3-5 sekund. Na tej stronie są instrukcje jak co zrobić. Ja osobiście to wszystko przetestowałem i jestem bardzo zadowolony z pracy G500. Jedynym mankamentem jest słaby odłuch w słuchawce BT, ale myślę że w następnym sofcie producent to poprawi. Chyba że Ty coś na ten temat możesz powiedzieć. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 31, 2006, 10:16:51 »
Cytat: sowa610
  jest tam równierz ostasni soft i update do GPS-a.

czy chodzi o ten soft ???????: ETEN_G500plus_WWE_R22_100_0061.EXE (27.07.2006, 40.2 ??)

pasuje on do zwyklego G500 bez plusa??

-
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 31, 2006, 11:12:50 »
powiem jak moje G500 wczoraj cos sfiksowalo caly czas jest na najnizszym podswietlaniu I to bajeranckie niebieskie podswietlenie nie swieci.. po resecie jest dobrze do pierwszego wyl. potem znowu tak sie dzieje shiet..
hard reset............ pomogło

*

Offline sowa610

• **
  • 135
  • Samsung Galaxsy S II AutoMapa Android EU
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 01, 2006, 23:19:33 »
Ten soft  ETEN_G500plus_WWE_R22_100_0061.EXE (27.07.2006, 40.2 ??)
nie pasuje do zwykłego G500. Ten z plusem to jest osobny temat różni się tylko ilością pamieci ale soft się nie nadaje do G500. Polecam update do GPS-a i koniecznie po instalacji zmienić ustawienia mapy na com 7. Informacje na stronie http://www.eten.ru/support/files.php?type=rom są OK i warto zrobić tak jak pisałem poprzednio. Mój G 500 działa bez problemów i jestem z niego zadowolony. Pozdrowionka.

*

Offline Dinek69

• 27
  • Sprzęt: Eten G500, HTC Touch Pro
Re: Niebieska obwódka ekranu w G500 - problem
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 11, 2006, 23:13:29 »
Cytat: "SzpaQ"
Mam problem z obwódką ekranu. Otóż po prawej stronie częściowo nie świeci. Nie wiem czy ma na to wpływ instalki audio patcha czy jest to po prostu wada sprzetu i trzeba udac sie do dystrybutora?? :(

Witam!
Od jakiegoś czasu mam to samo. Dokładnie mówiąc brak obwódki wokół prawego górnego klaiwsza sprzętowego. Też nie wiem co to jest. Rozumiem, że audiopatch powoduje wułąćzenie CAŁEJ obwódki, kiedy rozmawia się przez telefon. Ale skąd się wzięło to zniknięcie wokól owego kalwisza?
Sądzę, że hard reset by pomól, ale może jest inny sposób?
Przy okazji: jak odinstalować audiopatcha, bo na liście zainstalowanych programów go nie ma (no chyba że pod jakąś dziwną nazwą) ?

Pzdr.

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 12, 2006, 22:35:57 »
czyzby eten wypuścil kolejnego bubla ????
ja sie juz nabic w butelke nie dam :(
wiecej opisałem tu:
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=24664
pozdrawiam

*

Offline SzpaQ

• 41
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 21, 2006, 15:06:57 »
Cytat: "sowa610"
Cześć kolego!
Audio Patcha do G500 znajdziesz na stronie  http://www.eten.ru/support/files.php?type=rom   jest tam równierz ostasni soft i update do GPS-a. Zainstalowanie Audio Patcha powinno zlikwidować niebieską obwódkę tylko w czasie dzwonienia lub odbierania rozmów telefonicznych. Niebieska obwódka w czasie rozmów telefonicznych niesie zakłucenia w odsłuchu. Oczywiście jeżeli masz zainstalowanego innego Audio Patcha to należy go usunąć. Jeżeli chodzi o update do GPS-a to poprawia pracę mapy nawigacyjnej i należy przestawić start mapy na com7. Po tej operacji sam zobaczysz że sygnał GPS znajduje w 3-5 sekund. Na tej stronie są instrukcje jak co zrobić. Ja osobiście to wszystko przetestowałem i jestem bardzo zadowolony z pracy G500. Jedynym mankamentem jest słaby odłuch w słuchawce BT, ale myślę że w następnym sofcie producent to poprawi. Chyba że Ty coś na ten temat możesz powiedzieć. Pozdrawiam.

Aby poprawić bluetooth należy zainstalować G500_BT_Audio Patch1_2.cab. Poprawia jakość dźwięku, ale w mojej HBH 500 (Nokia) mikrofon jest tak czuły, że nawet po przyciszeniu w etenie nie da się rozmaiwać na ulicy (bo rozmówcy twierdzą, że jest za głośno ;-(

Co do obwódki to nie świeci mi się na wysokości wyświetlacza przez caly czas. Rozumiem, że po hard resecie tarci się ustawienia i zainstalowane programy?

*

Offline Dinek69

• 27
  • Sprzęt: Eten G500, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 21, 2006, 22:01:42 »
Cytat: "SzpaQ"
Cytat: "sowa610"
Cześć kolego!

Aby poprawić bluetooth należy zainstalować G500_BT_Audio Patch1_2.cab. Poprawia jakość dźwięku, ale w mojej HBH 500 (Nokia) mikrofon jest tak czuły, że nawet po przyciszeniu w etenie nie da się rozmaiwać na ulicy (bo rozmówcy twierdzą, że jest za głośno ;-(

Co do obwódki to nie świeci mi się na wysokości wyświetlacza przez caly czas. Rozumiem, że po hard resecie tarci się ustawienia i zainstalowane programy?

Wiotam!
Hard reset najprawdopodobniej Ci nic nie da. Mnie nic nie dał - nadal się nie świeci w prawym górnym rogu.
Wyczytałem na eten-users.net, że jest to trwałe uszkodzenie diod.
Myślę, że nie ma o co kopii kruszyć - już się przyzwycziłem do  braku tego podświetlenia.
Pozdr.