MiniSD + WIFI do G500+ konfiguracja

• 1 Odpowiedzi
  • 1022 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MiniSD + WIFI do G500+ konfiguracja
« dnia: Styczeń 13, 2007, 07:59:47 »
Czy ktoś z właścicieli G500+ posiada kartę rozszeżeń WIFI na mini SD (producent i model)? Chciałbym się też dowiedzieć jak to działa (prędkość zasięg) ? I czy jest duży problem z konfiguracją (jeśli ktoś może również służyć radą co do ustawień z chęcią poczytam). Mam możliwość uruchomienia za darmo w domu sieci wifi, i dlatego pytam się jak można spożytkować takie połączenie z etenem i czy ma to sens?

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
Odp: MiniSD + WIFI do G500+ konfiguracja
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2007, 15:12:20 »
Może nie koniecznie na temat bo miałem kartę SDIO WiFi ale w MDA II . W sumie to to samo . Najpierw instalujesz sterownik na urządzeniu . Potem wtykasz kartę . Zasadniczo to wystarczy ustawić SSID ( nazwa sieci ) i klucz szyfrowania jeśli zabezpieczyłeś sieć . Szybkość działania : wystarczy tryb B nawet bo PPC nie potrafi wykorzystać możliwości sieci . Na pewno będzie szybciej zużywany akumulator bo karty WiFi są dość prądożerne . Zasięg kart niewiele odbiega od  zwykłych kart w laptopach czy PC . Wykorzystanie ? łączenie się z HOT SPOTAMI czy z własną siecią w domu . Pominiesz głupiego Active Synca do ściągania poczty . Ja używałem karty do słuchania muzy umieszczonej na kompie stacjonarnym i do internetu .
Navroad 350