ETEN G500 - problem z głośnością

• 5 Odpowiedzi
  • 2827 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 19, 2006, 16:23:46 »
Od kilku dni posiadam to cudo.
Jest tylko jeden problem - korzystam ze słuchawki BT i gdy miałem np. SPV M3000 to nie było problemu z głośnością w słuchawce (regulacja w samej słuchawce doskonale się sprawdzała), jednak w Etenie G500 dźwięk w słuchawce jest o wiele cichszy i nie mogę go podwyższyć. W opcjach jest ustawienie mikrofonu m.in. w słuchawce BT, ale jedyne co się zmienia po ustawieniach tych regulacji to to, że jest jeszcze ciszej.
Czy można zrobić coś aby Eten nie ingerował w głośność słuchawki BT i aby można było podwyższyć głośność? Może ustawienia w rejestrze?
Zaznaczę, że posiadam słuchakę Jabra BT800 - więc sprzęt markowy i dobry.
Będę wdzięczny za każdą pomoc

*

Offline Yelayon

• 252
  • Sprzęt: HTC Touch HD2 T8585
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2006, 22:39:29 »
A wiesz, że są odrębne ustawienia głośności dla słuchawki/telefonu, a odrębne dla PDA? Może te pierwsze masz za nisko?

Przy okazji - jak BT800 się sprawuje z G500? Pomocny jest ten ekran z wyświetlaniem numerów? Przymierzam się do kupienia jakiejś słuchawki BT do mojego G500.

W.
-------------------
There are no mistakes, just learning experience.
PDAs: iPAQ 4150 -> ETEN G500 -> Glofiish X800 -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2006, 13:53:07 »
Wiem, że są odrębne ustawienia. Ich zmiana nie pozwala uzyskać oczekiwanej głośności (na SPV M3000 też z WM 5.0 było to bez problemu). Co do Jabry BT800 - super sprzęt, super jakość rozmów - gorąco polecam, choć cena nie jest niska.

*

Offline jobski

• **
  • 133
    • http://klubseata.pl
  • Sprzęt: HTC Desire + SE Xperia X8
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2006, 21:33:18 »
Witam
Widzę, że chyba G500 ogólnie ma problem z gośnością słuchawek BT :(
Od tygodnia mam G500 i mam dokładnie ten sam problem, dźwięk w słuchawce jest strasznie cichy i nijak nie idzie tego zwiększyć, używam słuchawki Nokii HS-11W (wcześniej współpracowała z Nokią 6310i i było dużo głośniej), sprawdzałem to też z inną słuchawką Nokii efekt był taki sam :(

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 26, 2006, 11:00:36 »
a powiedzcie mi czy jak macie podlaczoną sluchawke lub zestaw HF BT to tez wam odbiera automatycznie rozmowe (przy wylaczonej funkcji auto pickup)?

*

Offline jobski

• **
  • 133
    • http://klubseata.pl
  • Sprzęt: HTC Desire + SE Xperia X8
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2006, 14:57:20 »
z tym nie mam problemu, przy wyłączonej funkci auto pickup zachowuje się normalnie czyli nie odbiera
a czy u was pozakończeniu rozmowy PDA odłącza słuchawkę i podłącza ja przy nadejściu połączenia :?: