Dziękuję za zainteresowanie i podpowiedzi...
Angielskiego nie znam, ale przetłumaczyłem sobie tekst nastepująco :
naciśnij i przytrzymaj przycisk power i w tym czasie naciśnij używając rysika przycisk reset na boku urządzenia. Po wyświetelniu zapytania naciśnij YES i potwierdź ponownie aby wykasować rejestr iinstalować ustawienia domyślne
Chyba to tak miało być.
Zrobiłem, co pisałem - jednak nie przywracałem ustawień domyślnych - dałem tylko potwierdzenie do skasowania rejestrów ( UWAGA - aby potwierdzić opcję YES należy przytrzymać klawisz pod napisem w sposób ciągły przez dwie sekundy - krótkie naciśnięcie nie powoduje wyboru YES !!! - ).
Takie było moje wcześniejsze przypuszczenie, że to wina rejestrów w windowsie po instalacji klawiatury jest powdem, że palmtop się nie uruchamia prawidłowo......
No i stała się jasność. Palmtop przywrócił się do życia. Przystapił do instalacji wpisów do rejestru, skalibrował ekran,zapytał o strefę czasową.
Teraz wszystko jest w porządku. Oczywiście wszystkie dokumenty, historia połaczeń, emaili i SMS'ów została w pamięci.
Pełen sukces.
Czyli rozwiązaniem jest kombinacją Power + Reset > i później trzymamy czerwoną słuchawkę.
Eten wchodzi w tryb niejako serwisowy i pyta o całkowite reset urzadzenia, albo czyszczenie rejestru.
Proponuję zacząć od czyszczenia rejestru - tak jak ja to zrobiłem - udało mi się zachować wszystkie pozostałe dane w palmtopie - czyli historię połaczeń, pocztę, dokumenty itp.
Zapewne jeżeli to nie da pozytywnego rezultatu to należy dac potwierdzenie całkowitego resetu urządzenia.
Dziękuję za wsparcie