Eten G500

• 6 Odpowiedzi
  • 3719 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eten G500
« dnia: Kwiecień 02, 2006, 16:54:57 »
Witam, czy jest juz ktos kot tego etena posiada?

jezeli tak prosze o krotka opinie na jego temat a w szczególności o funkji telefonu (czy wszystko OK, czy sa jakies problemy np. z dziwekami)

z gory dzieki
Abacus

Re: Eten G500
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 05, 2006, 12:05:04 »
Cytat: "abacus"
Witam, czy jest juz ktos kot tego etena posiada?

jezeli tak prosze o krotka opinie na jego temat a w szczególności o funkji telefonu (czy wszystko OK, czy sa jakies problemy np. z dziwekami)

z gory dzieki
Abacus

cześć.
Kupiłem Etena G500 w Unikomie jakieś 2 tyg temu, wczesniej przedpłacając żeby miec gwarancje że go dostane.
Muzse przyznac że urzadzenie bardzo udane.. solidna obudowa, bardzo czuły GPSna Sirfie3 , szybki procek  .. no i dobrze działająca komóra :-)))
Automapa śmiga jak wariat.. ;-)

pozdrawiam
 Stef

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 05, 2006, 12:43:16 »
Cytat: "stefan1970"

cześć.
Kupiłem Etena G500 w Unikomie jakieś 2 tyg temu, wczesniej przedpłacając żeby miec gwarancje że go dostane.
Muzse przyznac że urzadzenie bardzo udane.. solidna obudowa, bardzo czuły GPSna Sirfie3 , szybki procek  .. no i dobrze działająca komóra :-)))
Automapa śmiga jak wariat.. ;-)

pozdrawiam
 Stef

A nie ginie zasięg w GSM?

Waham się pomiędzy G500 a HP hw6510 (tylko że klawiatury nie używam a co prostokątny ekran to nie kwadratowy  :) ).

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 05, 2006, 13:12:43 »
Cytat: "Larsen"

A nie ginie zasięg w GSM?

Waham się pomiędzy G500 a HP hw6510 (tylko że klawiatury nie używam a co prostokątny ekran to nie kwadratowy  :) ).

nie zdarzyło sie ...
polecam pieńcete  ;-)

pozdrowionka
Stef

Eten G500
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 07, 2006, 23:12:36 »
dzieki za info, ale zanim przeczytalem to juz lezal u mnie na stole.
troszke wiekszy niz moj mda compact ale co tam.
wlasnei sie laduje i przegladam instrukcje i nie czaje jak wlaczyc gps.
podpowiedz, chyba ze sie sam włacza po uruchomieniu AM?

*

Offline Yelayon

• 252
  • Sprzęt: HTC Touch HD2 T8585
Eten G500
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 08, 2006, 02:54:16 »
Cytat: "abacus"
... i nie czaje jak wlaczyc gps.
podpowiedz, chyba ze sie sam włacza po uruchomieniu AM?

Też dzisiaj z GPS walczyłem.

Wchodzisz do Settings->System->GPS, na zakładce Programs nic nie ustawiasz, ma być (None), a na Hardware ustawiasz COM4 i zostawiasz szybkość 4800. Na ostatniej zakładce 'Access' zostawiasz włączony checkbox.

W Automapie natomiast w ustawieniach GPS wyłączasz 'Rozpoznaj GPS' i pole 'lub podłącz do portu' ustawiasz oczywiście na COM4. Liczba bitów na sek. na 4800. Ja osobiście włączyłem również 'Uruchom GPS po starcie programu', aby od razu się podłączała Automapa do GPS'a.

Dodatkowo ten przycisk AP dla GPS (button 2) w ustawieniach możesz sobie do Automapy podmapować, bo G500 domyślnie nie ma żadnego soft'u do GPS więc na 'dzień dobry' przycisk ten zmapowany jest do 'speed dial'.

W.
-------------------
There are no mistakes, just learning experience.
PDAs: iPAQ 4150 -> ETEN G500 -> Glofiish X800 -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2

Eten G500
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 09, 2006, 22:54:46 »
heh, potestowalem sobie AM dzisiaj, dziala jak ta lala.
zadowolony jestem z tego zakupu, tylko ten futeral mnie wnerwia, jakos sie przyzwyczailem do tego co mialem z mda compact i nie moge tego zdzierzyc, za kazdym razem jak wyciagam pda z futeralu mam powazne obawy ze mi zaraz wyleci (a wypodkow takich z komorkami i mda mialem kilka - tak wiec obawy sa podstawne), moze gdzies znajde jakas przyzwoita kabure na niego.