Omega90: przepraszam cię bardzo za mój pesymizm, ale jednak myślę, że musisz się do tego przyzwyczaić.

Petycje, czy listy otwarte chyba nigdy nic nie dały w świecie pda (noo, producenci wiedzą, że jak raz ulegną, to będą musieli ulec drugi raz i jeszcze przez przypadek stworzą idealne pda, a tego to oni na pewno nie chcą

). Samoróbka? XDA-Developersi nie poradzili sobie jakoś z tym problemem do dzisiaj, a zbiera się tam wielu dobrych programistów. Na rejestrze także nie masz za bardzo jak polegać. Od dotyku będą zapewne wpis o załadowaniu dllki od obsługi dotyku, współrzędne kalibracji i w wielu HTC siła nacisku. Naprawdę rejestrem nie da się zrobić wszystkiego...
BTW. Widziałeś ostatnią petycję XDA-Dev w sprawie poprawienia sterowników w Kaiserze? Nawet HTC się wypięło na problem który jest większy niż zwolnienie podczas nacisku - tam cały czas wszystko wolno chodzi

PS. Ale jak to mówił Einstein "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi."

I to się czasem sprawdza, przekonałem się o tym na tym forum na własnej skórze. A więc powodzenia.

Mam nadzieję, że wreszcie więcej osób zwróci na ten problem uwagę.