Zmiana języka w LOOX 720

• 5 Odpowiedzi
  • 872 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mx

• 3
Zmiana języka w LOOX 720
« dnia: Kwiecień 03, 2005, 14:11:47 »
Witam,
Czy ktoś wie w jaki sposób zmienić język systemowy w LOOX 720 z WM2003. Czytałem wiele informacji jak to zrobić w iPAQ, Toshibie. Konieczna jest modyfikacja pliku *.nbf. Obrazy ROMów są podobne, jednak bez wątpienia inne, więc ich modyfikacja nie jest taka sama.

Czy komuś udało się zmienić język, wie jak lub gdzie to można zrobić? Za wszystkie informacje i sugestie będę bardzo wdzięczny!

Mx

ps. Pytanie jest oczywiście czysto TEORETYCZNE, ponieważ jak wszyscy wiemy wymiana systemu jest całkowicie nielegalna, powoduje utratę gwarancji oraz ciężkie wyrzuty sumienia. Pytam kierując się nieodpartym pędem do wiedzy wraz z nieokiełznaną ciekawością.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Zmiana języka w LOOX 720
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2005, 14:39:20 »
Poszukaj informacji na forum FirstLOOX.org. Jesli tam nie znajdziesz rozwizania, to znaczy ze nikt nie wpadl jeszcze na pomysl jak to zrobic.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Zmiana języka w LOOX 720
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 03, 2005, 18:26:10 »
Teoretycznie wystarczy do tego zwykły hexedytor o ile ciągi tekstowe nie są jakoś hasłowane. Trzeba tylko uważać zeby tekst wymieniany na nowy nie był dłuższy od oryginalnego. Jeśli jest za krótki to sprawa jest prosta bo wystarczy koniec uzupełnić spacjami. Raz kiedyś tak przerabiałem mały program pod windowsa i wszystko chodzi ok.
Are you shpongled?

*

Offline mx

• 3
Zmiana języka w LOOX 720
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 03, 2005, 19:42:33 »
Z HEXedytorem nie ma problemu, ciągi nie są ukryte, wyliczane są jedynie ich sumy kontrolne, ale to też nie jest problem (dokładnie opisane to jest dla iPAQ) jednak w przeciwieństwie do iPAQ w LOOX'sie wpisy dotyczące języka pojawiają się w kilku miejscach pliku, więc pojawiają się wątpliwości i pytania...
Problemem jest fakt, że w przypadku błędnego flashowania mogę stracić kontakt z LOOX'em, jeżeli istnieje metoda ponownego flashowania programowo "martwego" LOOX'a to wszystko ok. (coś wymyślę) Tu jednak mam zbyt mało doświadczenia z PDA.
Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę...
Mx

*

Offline sboard

• 33
  • Sprzęt: Loox N560, E-ten X500+
Zmiana języka w LOOX 720
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 13, 2006, 16:04:53 »
Przeczytaj ten wątek

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa