Złącze synchronizacyjne

• 8 Odpowiedzi
  • 827 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Złącze synchronizacyjne
« dnia: Lipiec 31, 2007, 17:42:40 »
Witam!!
Potrzebuję pomocy!! Mój LOOX N560 miał twarde lądowanie z biurka  :(, miał w tym czasie niestety podłączony kabel do ładowania i tu pojawił się problem, Gniazdo zostało uszkodzone kiedy kabel się wypinał podczas "LOTU" PDA działa ale przez uszkodzone gniazdo nie można go naładować ani połączyć z komputerem.
Drodzy użytkownicy PDACLUB podpowiedzcie gdzie mogę zdobyć samo gniazdo czy też złącze synchronizacyjne. Jestem w stanie sobie go sam wymienić ale nie wiem gdzie go kupić  :( szukałem na ALLEGRO i w serwisach nawet autoryzowanych FS - tam nie sprzedają części.

PROSZĘ O POMOC

Nie wiem czy był już taki temat jeżeli tak to wielkie Przepraszam za zaśmiecanie

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Odp: Złącze synchronizacyjne
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2007, 18:07:20 »
Przede wszystkim... Nie jestes w stanie sobie sam wymienic, bo jest to powierzchniowo lutowane. To nie jest przylutowanie kabelka i wio. Poszukaj w dziale 'serwis'. Wiem, ze jeden z klubowiczow ma wlasny serwis - moze on cos pomoze.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2007, 18:22:56 »
A możesz wskazać który klubowicz ma serwis?? Będę wdzięczny.
A co do lutowania to nie będzie problemu bo mam sprzęt do tego typu prac, jedyny problem to dostępność części - działam niestety w trochę innej branży.

Pozdrawiam

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 01, 2007, 09:43:26 »
Nie, bo nie pamietam ;P W ktoryms watku ostatnio wyczytalem.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 01, 2007, 09:48:58 »
a to jakiś problem zajrzeć do działu Serwisowanie i poczytać przyklejone wizytówki osób zajmujących się naprawą? A nawet jeden temat zatytułowany jest Naprawa gniazd synchronizacyjnych...

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 01, 2007, 10:08:08 »
Widac, ze to jest problem...

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2007, 00:19:09 »
dzięki wszystkim za pomoc!! I ZROZUMIENIE
Z człowiekiem który wymienia złącza synchronizacyjne z działu SERWISOWANIE skontaktowalem się zanim napisalem posta ale on ma tego typu złącza tylko do DELL'a, MIO i wszystkich podobnych (jak napisał zresztą w swoim ogłoszeniu cyt: "Szybka i fachowa naprawa gniazd synchronizacyjnych. Lutowanie oderwanych gniazd we wszystkich modelach. Możliwa wymiana na nowe gniazda (22-pinowe) w Mio, Yakumo, Medion, Typhoon, Ipaq, Mda. (26-pinowe) Dell x3, Dell x30"),
dlatego też zapytałem, a prosząc o wszkazanie klubowicza nie wiedzaiłem że chodzi właśnie o Niego.
Tak na marginesie człowiek bardzo uprzejmy i służący pomocą. Pomógł mi rozwiązać ten problem więc POLECAM!!

A kolegom KILLCABBIE i WPMIKE dzieki za budujące i bardzo trafne  odpowiedzi!!
Pozdrawiam i życzę dalszych nic nie wnoszących odpowiedzi :P

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 02, 2007, 08:37:43 »
nie ma za co :P
pewnie jakbyśmy nic nie napisali to byś jęczał że co to za forum gdzie nikt nie odpisuje ;P
nikt też tutaj wróżką nie jest żeby odgadnąć że już się z ziele kontaktowałeś skoro tego nie napisałeś, zresztą skoro pomógł to znaczy że rada nie była bez sensu i może się w przyszłości innemu nieszczęśnikowi przydać

pozdrawiam i życzę dalszej bezawaryjnej eksploatacji looxa

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 02, 2007, 11:19:17 »
Witam!!

Właśnie wymieniłem złącze którym Kolega ZIELE mnie "poratował" wszystko gra i buczy LOOX jak NOWY,

Pozdrawiam wszystkich Klubowiczów

Dzięki za pomoc