Zawiodlem sie na N500 - stracilem dane :(

• 3 Odpowiedzi
  • 888 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« dnia: Marzec 11, 2006, 00:55:04 »
No wlasnie

nie wiem jak to sie stalo

uzywalem Automapy w trasie do Wroclawia. Wylaczylem pocketa. PO jakism czasie wlaczylem go ponownie - niestety zwisl - autoampa nie "wzbudzila" sie  - zmusozny bylem wykonac zwykly reset rysikiem - - click - reset....i po chwili zobaczylem sympatyczny ekran Windows Mobile z opcja kalibracji :)

No nic - zawiodlem sie - nie wiem jak to sie moglo stac

Pierwszy raz cos takiego mnie spotkalo

Wczesniej w N500 dzialo sie tak (jeszcze przed upgradem ROMu), ze gdy wylaczalem pocketa z dzialajaca Automapa i wlaczalem go ponownie, to w menu AM zamiast ikonek graficznych mialem puste prostokaty z podpisami :((( Tak jakby mu pamieci brakowalo choc ta pamiec byla (tak mi sie wydaje) :(( gdyz malo co instalowalem do pamieci ROM - wszystko szlo na karte

Zawsze pomagal reset rysikiem i po ponownym uruchomieniu AM wszystko wracalo do normy az do czasu jej ponownego wylaczenia i wlaczenia :(( ...myslalem ze i tak bedzie tymrazem tymczasem zostalem niemile zaskoczony :(((

Ech - juz nie ufam FS N500 jak kiedys...czas zmienic chyba na cos innego...choc do "tego" momentu bylem zadowolony.

P.S
Dodam, ze przed tym wszystkim robilem upgrade ROM'u na najnowszy jesli to ma jakies znaczenie choc nie sadze :((

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2006, 09:34:48 »
Dane to można odzyskać z backupu...

BTW:: moim zdaniem, to często podawana "zaleta" WM 5.0 (inna architektura rozkładu pamięci, dzięki czemu dane nie są tracone mimo utraty zasilania) nie jest zaletą lecz po części wadą... bo użytkownikom się wydaje, że mogą nic nie robić, a ich dane są bezpieczne. Jednak okazuje się po raz kolejny, że nic nie zastąpi regularnie wykonywanej kopii zapasowej.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2006, 13:37:42 »
dokladnie - dlatego teraz juz trzymam kopie systemu na karcie bo myslalem ze majac wszystko w ROMie jestem bezpieczny :)))

no nic....mam nadzieje ze bedzie lepiej

*

Offline yax

• 23
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 11, 2006, 14:20:11 »
Mysle ze to moze byc wina nie tylko N500 ale takze (albo przedewszystkim) Automapy. Na moim Looxie 410 ktory jest stabilny jak skala (od dwoch lat ani jednego HR) mialem ten sam problem z zacinaniem sie Automapy przy budzeniu sie, natomiast przy korzystaniu z TomToma nie mialem nigdy tego problemu, zawsze sie budzil prawidlowo.