Zawieszka przy przejściu w tryb uśpienia? (n560)

• 10 Odpowiedzi
  • 837 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zawieszka przy przejściu w tryb uśpienia? (n560)
« dnia: Lipiec 12, 2007, 07:49:59 »
Wczoraj wieczorem bawiłem się moim n560 i nagle zaobserwowałem dziwną rzecz. Mianowicie coś zaczęło się dziać niezrozumiałego z przyciskiem power/stand by. Do tej pory normalne zachowanie to oczywiście:
1) krótkie przyciśnięcie - przejście w stan uśpienia - ponowne krótkie przyciśnięcie powodowało przywrócenie pocketa do normalnej pracy do miejsca, w którym został uśpiony;
2) długie przytrzymanie - wyłączenie urządzenia - ponowne przyciśnięcie powodowało uruchomienie windowsa od nowa.
O ile ta druga reakcja jest bez zmian to ciekawe rzeczy dzieją się w przypadku krótkiego naciśnięcia guzika. Otóż ekran robi się czarny i w tym momencie nie pomaga naciśnięcie czegokolwiek. Jedyne co mogę zrobić to wyjąć baterię, włożyć ją z powrotem i w ten sposób przywrócić go do życia. Co się stało?

Tego wieczora instalowałem TCPMP oraz bawiłem  się ustawieniami skrótów na pulpicie. Czy to ma jakiś związek?

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
Odp: Zawieszka przy przejściu w tryb uśpienia? (n560)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2007, 08:38:26 »
Wczoraj wieczorem bawiłem się moim n560 i nagle zaobserwowałem dziwną rzecz. Mianowicie coś zaczęło się dziać niezrozumiałego z przyciskiem power/stand by. Do tej pory normalne zachowanie to oczywiście:
1) krótkie przyciśnięcie - przejście w stan uśpienia - ponowne krótkie przyciśnięcie powodowało przywrócenie pocketa do normalnej pracy do miejsca, w którym został uśpiony;
2) długie przytrzymanie - wyłączenie urządzenia - ponowne przyciśnięcie powodowało uruchomienie windowsa od nowa.
O ile ta druga reakcja jest bez zmian to ciekawe rzeczy dzieją się w przypadku krótkiego naciśnięcia guzika. Otóż ekran robi się czarny i w tym momencie nie pomaga naciśnięcie czegokolwiek. Jedyne co mogę zrobić to wyjąć baterię, włożyć ją z powrotem i w ten sposób przywrócić go do życia. Co się stało?

Tego wieczora instalowałem TCPMP oraz bawiłem  się ustawieniami skrótów na pulpicie. Czy to ma jakiś związek?

01. A masz właczone wi-fi ??
02. Masz zainstalowany Spb Pocket Plus ??

Co do wstępnych porad to :

01. Pod tym adresem : http://support.fujitsu-siemens.com/com/support/downloads.html ściągnij poprawkę pt: "Device switch on - service CAB file" ponoć pomaga "wybudzać" looxa z trybu uśpienia przy właczonym wi-fi.

02. Jak masz Spb Pocket Plusa to po wybudzeniu looxa, looknij pod światło i sprawdź czy ekran nie jest wyciemniony. U mnie się to działo i z tym problemem poradziłem sobie w nast. sposób :

Patrząc na "wyciemniony" ekran pod światłem, ustawiłem jasność w ustawieniach pocketa i problem po jakimś czasie znikł :)

Może jest jeszcze jakiś inny sposób ale ja go nie znam :)

SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 12, 2007, 08:43:37 »
Nie mam włączonego wi-fi, nie mam zainstalowanego Spb Pocket Plus. Jeżeli chodzi o programik to sobie go zaraz pobiorę. U mnie jest tak, że po przejściu w stan uśpienia nie widać nic a  jak się patrzy pod światło to też nic nie widać. To nie jest kwestia podświetlania. On po prostu się wyłącza z tym, że nie można go uruchomić z powrotem.

Coś ten plik się nie chce pobrać z podanej strony. Tobie się to udało? Możesz podesłać mi go na maila?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2007, 08:48:11 wysłana przez Motha »

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 12, 2007, 08:57:20 »
Nie mam włączonego wi-fi, nie mam zainstalowanego Spb Pocket Plus. Jeżeli chodzi o programik to sobie go zaraz pobiorę. U mnie jest tak, że po przejściu w stan uśpienia nie widać nic a  jak się patrzy pod światło to też nic nie widać. To nie jest kwestia podświetlania. On po prostu się wyłącza z tym, że nie można go uruchomić z powrotem.

Coś ten plik się nie chce pobrać z podanej strony. Tobie się to udało? Możesz podesłać mi go na maila?

Faktycznie nie działa link :( Nie mam looxa przy sobie ale na jutro ci go podeslę no chyba że ktoś będzie szybszy ;)
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 12, 2007, 09:13:11 »
Przy okazji zrobiłem eksperyment. Odinstalowałem TCPMP i problem nie  zniknął. Łudziłem się, że to może od tego... Szlag mnie trafi. Skąd ten problem. Mam nadzieję, że nie będzie konieczny hard-reset.

*

Offline Janus

• 16
  • Sprzęt: FS N560
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2007, 09:56:17 »
Bez problemów chodzi ściąganie tej łatki. Ale jak by w dalszym ciągu nie dało się jej ściągnąć to udostępniłem ją na
http://rapidshare.com/files/42449335/FSC_Device_switch_on___service_CAB_file___To_read_the_Readme_file_is_required_1_0__1008634.zip.html

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 12, 2007, 10:02:29 »
Niestety nie udało się zainstalować tego ServicePatch'a.
"Instalacja nie powiodła się na ServicePatch2.CAB."

what the hell

*

Offline Janus

• 16
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 12, 2007, 10:13:27 »
Samą instalację będę mógł sprawdzić dopiero w domu. Nie mam w pracy stacji dokującej.
Ale mam nadzieję że robiłeś wszystko zgodnie z Readme.txt ?  ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 12, 2007, 10:27:46 »
W zasadzie wszystko wykonałem tak jak jest to opisane w pliku readme z wyjątkiem przeniesienia pliku w określoną lokalizację. Przed chwilą próbowałem nawet uruchamiać instalację z dokładnie tej lokalizacji o której jest mowa w pliku i to samo.

*

Offline Janus

• 16
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 12, 2007, 18:44:04 »
Niestety nie udało się zainstalować tego patcha  :(
Może ktoś będzie miał pomysł dlaczego.

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 12, 2007, 21:20:13 »
Ja dzisiaj zdążyłem już zadzwonić w tej sprawie do pionu technicznego Fujitsu-Siemens i gość powiedział mi, że raczej nie obejdzie się bez hard resetu, bo coś się najprawdopodobniej posypało w rejestrach. Może jednak jest ktoś kto zna inne rozwiązanie?
Napisane: Lipiec 12, 2007, 21:18:31
Ja dzisiaj zdążyłem już zadzwonić w tej sprawie do pionu technicznego Fujitsu-Siemens i gość powiedział mi, że raczej nie obejdzie się bez hard resetu, bo coś się najprawdopodobniej posypało w rejestrach. Może jednak jest ktoś kto zna inne rozwiązanie?