gioneo Wybacz ze odesle Cie do funkcji Szukaj ale jakis miesiac temu przewnela sie porada na tej grupie albo grupie lub Win Mobile Pocket jak w rejestrze wylaczyc ładowanie przez USB w n560.
Formatowanie baterii - tak ale tylko przy pierwszym-drugim ładowaniu. Potem sporadycznie jak macie okazje, przy ogniwie Litowo-jonowym efekt pamięciowy jest tak mały ze przyjelo sie potocznie uwazac ze go nie ma.
Pozatym ludziska: proszę zobaczcie jaki macie typ baterii/ogniwa, jak sie "zachowuje", co z nia mozna a co nie (google nadal działa). 90% pytan dotyczy baterii niklowo-wodorkowych a (poza komorkami) dzis macie przewaznie litowo-jonowe, polimerowe itd. gdzie "szybie" doładowania nie wplywają na szybsze zurzycie baterii.
Ja ładuje swojego n560 srednio co drugi dzień (usb w domu, ładowarka w pracy). Zdarzaja sie ładowania gdy bateria jest nawet na 80% gdy wiem ze sprzet mocno bedzie wykoystywany w terenie. Całkowite rozladowania zdarzaja sie raz na ok dwa tygodnie. Zyje tak juz pol roku i nie zauwazylem spadku "wydajnosci" baterii - skad to wiem? jak na początku mogłem obejzec 2,5h filmu na jednym ładowaniu - teraz tez moge

(proc w trybie turbo non stop)