zapytanie

• 6 Odpowiedzi
  • 946 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zapytanie
« dnia: Październik 30, 2005, 14:50:21 »
Witam
Planuje zakup palma. Bede go uzywal glownie do internetu, konkretnie bankowosc elektorniczna. Chcialbym sie dowiedziec czy na LOOX 720  dzialaja wszyskie strony www i strony do ktorych potrzeba jest java?
Wiem ze na HP hx4700 jak probowale wejsc na strone to wyskakiwal blad mowiacy cos o tym ze za duzo ramek i nie mozna wyswietlic.
Prosze o pomoc

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
zapytanie
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2005, 15:44:58 »
LOOX jest takim samym palmtopem jak hx4700 w kwestii systemu operacyjnego. Jesli strona nie dziala na hx4700 to tak samo bedzie zachowywac sie na LOOXie. Mozesz probowac wgrac inna przegladarke ale to nie zawsze cos daje.

*

Offline ma_kraj

• *
  • 50
  • Sprzęt: FSC Loox 720, GT-B7610 (B7610NXXIK2), Galaxy S II
zapytanie
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2005, 23:42:55 »
A jaka to strona jeśli można wiedzieć?
Ja ostatnio używam tylko i wyłacznie NetFront 3.3 Preview Release. Według mnie najlepsza przegladarka na rynku z obsługa ekranów VGA. Kolejny "must have", tylko trzeba poczekać na edycje finalną. Problemy z dużą liczbą ramek się nie zdarzają, a poza tym podoba mi się sposób w jaki są ramki obsługiwane. Najpierw wyświetla sie cały układ strony, a potem po kliknięciu w odpowiednia ramke dostajemy na ekranie tylko jej zawartość. Oczywiście w każdej chwili możemy się cofnać do momentu wyboru ramki.
Nie wiem jak z obsługa javy, bo ta edycja próbna ma jave wyłączoną.
Jesli nie planujesz pocketa z ekranem VGA to edycja 3.2 powinna wystarczyć i jest dostępna do kupienia, a demo do pobrania. Niestety nie posiada tej sprytnej obsługi ramek, ale ich ilość nie powinna być problemem.

Ja korzystam z banku BPH i wszystko chodzi bez problemów, oczywiście poza operacjami wymagającymi podpisu cyfrowego, bo komponent do tego wymaga javy.

zapytanie
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2005, 08:49:53 »
Dzieki za odpowiedz. Ja takze planuje uzywac strony BPH ale chodzi mi takze o mozliwosc operacji z podpisem cyfrowym.Z tego co piszesz rozumiem ze narazienei jest to mozliwe?

*

Offline ma_kraj

• *
  • 50
zapytanie
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2005, 10:51:34 »
Na razie tak, bo wersja próbna nie ma javy. Wersja ta ma działać do 15 listopada (przynajmniej tak mi się wydaje), tak że juz niedługo będzie można się spodziewać  wersji finalnej. Program nie jest może tani, bo wersja 3.2 kosztuje $30 (mam nadzieję że 3.3 będzie w takiej samej cenie) , ale według mnie na pewno warto.

zapytanie
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2005, 10:57:09 »
To pewnie wstrzyamm sie jeszcze do 15 z zakupem.Jesli bedzie pan mial nowe wiadomosc zwiazane z dzialaniem nowej wersji porsze o informacje.

*

Offline ma_kraj

• *
  • 50
zapytanie
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 31, 2005, 14:18:39 »
Termin wydania wersji komercyjnej nie jest podany, a 15 listopada jest tylko terminem kończącym działanie dema. Liczę jednak na to, że w tym terminie  pojawi sie wersja ostateczna, bo już nie wyobrażam sobie pracy z PIE :).

P.S. Na forum chyba wszyscy są "po imieniu", tak że można się obyć bez "panów" :)