Witam,
Mam problem ze skonfigurowaniem połączenia Loox - PC po bluetooth.
W PC połączenia sieciowe w zakładce "Sieć osobista" mam "Połączenie sieciowe Bluetooth" TCP/IP ustawione książkowo: IP 192.168.1.1 Maska 255.255.255.0 Następnie wybieram połączenie z PDA co skutkuje pojawieniem się komunikatu o ustanowieniu połączenia sieciowego (

ale ono nie działa).
W PDA w Konfiguracji karty sieciowej mam ustawione Bluetooth PAN User Driver: IP 192.168.1.2, maska 255.255.255.0 i bramka 192.168.1.1
I teraz po uruchomieniu kreatora połączenia w Menedżer Bluetooth wszystkie opcje po wyborze PC kończą się komunikatem "Wykrywanie usługi nie powiodło się. Ta usługa nie działa na tym urządzeniu" Jedyna opcja dająca jakikolwiek efekt to "Eksploruj urządzenia Bluetooth" gdzie po wybraniu PC zgłasza się usługa Personal Ad-hoc User Service.
Jak można się spodziewać finalnie komunikacja LAN nie działa nie mówiąc już o połączeniu z internetem. Podobny problem miał kolega:
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=19433#111618ale nie ma kontynuacji i rozwiązania.
Czy jest jakaś mądra głowa która mogłaby dać wsparcie w temacie?
(obawiam się że to USB Bluetooth na PC jest za słaby - w takim przypadku proszę o radę jakie urządzenie nabyć)