zamiennik 2400mAh do n560 - czy ktoś testował?

• 33 Odpowiedzi
  • 2796 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
Odp: zamiennik 2400mAh do n560 - czy ktoś testował?
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 28, 2007, 21:54:22 »
Ależ brednie
nie brednie tylko opinia, którą każdy ma prawo wyrażać, jeśli sie nie zgadzasz wystarczy napisać - mam inne zdanie
Jak się czegoś osobiście nie używało to proszę nie wyrażać tak autorytarnych opinii.
jakie autorytarne  :O :O :O
wyluzuj
jak najbardziej, jeśli czegoś nie używałem mogę wyrażać na ten temat opinie!
Marcinl dziekuje za wsparcie...kolega mlody, widac agresywny i  widac wszystko wie najlepiej!
Dokladnie opisalem sytuacje w jakiej ogladalem baterie i rozmawialem z jej uzytkownikiem i dalej w pelni podtrzymuje to co napisalem!!!
Dla mnie takie rozwiazanie nie wchodzi w rachube i zgodnie z tematem rozpoczetego watku napisalem co mysle i podalem rozwiazanie alternatywne.
To jest <pocketPC>, czyli z samej nazwy wynika przeznaczenie. Oczywiscie mozna sobie do paska przy spodniach zamontowac z 10 baterii i kabelkami polaczyc z Looxem - pewnie bedzie dzialal z tydzien. Jak kolega nie ma na czym ogladac filmow i musi na Looxie to jego problem i ja mu wspolczuje. Natomiast brak kultury...no coz...
No i w naszym kraju dostep do gniazdka z pradem jest dosc powszechny...  no i tyle w tym temacie.
Pozdrawiam

*

Offline Krzychu Blues

• *
  • 80
  • Sprzęt: GPSMap60CS, 60CSx, Colorado 300, FS Loox N560
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 29, 2007, 11:32:03 »
lukup:
Po wymianie baterii i plecków na nowe palmtop po wyłączeniu nie chce mi się ponownie włączyć.
Jedyna możliwość to wyjęcie akumulatora i ponowne włożenie.
Co to może być?

miałem to samo , na koniec w ogóle nie widzi baterii i jej nie ładuje (??) a poza tym bateria jakaś niewymiarowa, bo nie chcą się dopiąć te nowe plecki.
Odesłałem na wymianę na dobrą.
Krzysztof
...............
ETrexLegend, GPSMap60CS, 60CSx, Colorado 300.
Yakumo Delta X5, FS N560.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 29, 2007, 17:07:28 »
lukup:
Po wymianie baterii i plecków na nowe palmtop po wyłączeniu nie chce mi się ponownie włączyć.
Jedyna możliwość to wyjęcie akumulatora i ponowne włożenie.
Co to może być?

miałem to samo , na koniec w ogóle nie widzi baterii i jej nie ładuje (??) a poza tym bateria jakaś niewymiarowa, bo nie chcą się dopiąć te nowe plecki.
Odesłałem na wymianę na dobrą.
Krzysztof
...............
Koledzy na temat grubasnego AKU juz pisalem co o nim sadze, a co do zglaszanego problemu to w Looxach dosc czesto takie jak opisujesz problemy zwiazane sa z malym <switchem>, ktory znajduje sie na prawo od baterii, a na <pleckach> jest taki wystajacy plastikowy punkcik. I ten <switch> jest bardzo czuly !!! wiec jezeli piszesz, ze masz problemy z zalozeniem pokrywy baterii to wlasnie w tym moze lezec problem. Mialem kiedys taki problem i przyczyna nie lezala w samym wlaczniku tylko w niedokladnym przyleganiu pokrywy...a bylo to zwiazane z zagieciem sie "tasmy" majacej za zadanie ulatwienie w wyjmowaniu AKU - po jej wyprostowaniu wszystko ustapilo.
Pozdrawiam

*

Offline lukup

• *
  • 66
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 29, 2007, 18:57:34 »
Koledzy na temat grubasnego AKU juz pisalem co o nim sadze, a co do zglaszanego problemu to w Looxach dosc czesto takie jak opisujesz problemy zwiazane sa z malym <switchem>, ktory znajduje sie na prawo od baterii, a na <pleckach> jest taki wystajacy plastikowy punkcik. I ten <switch> jest bardzo czuly !!! wiec jezeli piszesz, ze masz problemy z zalozeniem pokrywy baterii to wlasnie w tym moze lezec problem. Mialem kiedys taki problem i przyczyna nie lezala w samym wlaczniku tylko w niedokladnym przyleganiu pokrywy...a bylo to zwiazane z zagieciem sie "tasmy" majacej za zadanie ulatwienie w wyjmowaniu AKU - po jej wyprostowaniu wszystko ustapilo.
Pozdrawiam

Rzeczywiście, wszelkie kłopoty są związane ze złym wyprofilowaniem plecków do tej baterii.
Oryginalne plecki utrzymują switcha we właściwej pozycji po zamknięciu obudowy, natomiast te z zamiennika nie.
Pzdr