N560 - Blokada FSC po HR - zdjęcie

• 11 Odpowiedzi
  • 1306 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hjs

• 20
N560 - Blokada FSC po HR - zdjęcie
« dnia: Październik 15, 2007, 10:30:54 »
Witam

Każdego kto ma problem z zablokowanym PDA pragnę "pocieszyć", że Serwis nie kasuje już ani 60 EURO, ani 30 EURO "tylko" 160 netto (195,20 brutto) :mad:. Serwis w Warszawie. i tak to złodziejstwo, bo to ewidentny błąd w sofcie, ale można przeżyć. Przy okazji Gwarancja w tekście nie pozwalana na powołanie się na nią w przypadku chęci zdjęcia blokady - można powołać się jedynie na rękojmię wg k.c. Oczywiście do zdjęcia blokady w serwisie wymaga przedstawienia pełnej dokumentacji PDA i dowodów własności.

*

Offline Murko

• 30
  • Sprzęt: FS N560+SDHC 8GB
Odp: N560 - Blokada FSC po HR - zdjęcie
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2007, 12:11:17 »
mam całkiem odmienne zdanie, nie wołali nawet karty gwarancyjnej po sprawdzeniu w komputerze danych palmtopa. Zdziwiło mnie to bardzo ale przekonałem się o tym na własnym przykładzie po nieudanej próbie zmiany softu na WM6......

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2007, 12:19:07 »
mam całkiem odmienne zdanie, nie wołali nawet karty gwarancyjnej po sprawdzeniu w komputerze danych palmtopa. Zdziwiło mnie to bardzo ale przekonałem się o tym na własnym przykładzie po nieudanej próbie zmiany softu na WM6......

Koledze chodzi o zdejmowanie blokady, a nie o usługę serwisową (zdjęcie blokady tym nie jest według mnie).

*

Offline hjs

• 20
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2007, 13:06:06 »
dokładni chodzi mi o sytuacje kiedy wpisałem 5 - cio krotnie hasło po HR (prawidłowo!!) i zablokowało mi PDA - wyskoczył 14 - sto cyfrowy kod do wklepania - było o tym kiedyś na forum i wszyscy równo  :mad:

*

Offline k74

• *
  • 78
  • hx4700 4ever
    • wp.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 23, 2007, 21:08:56 »
Witam apropo tego tematu.
Kupilem uzywanego  looxa 560 i nie wiem czy mam zalozone haslo czy nie, - mozna to jakos sprawdzic.???
W settings mam program secure lock ale po wejsciu jest tylko puste pole do wprowadzenia hasla i przycisk clr i cyfry 1-9
czy mozna poznac po tym czy ktos juz wprowadzal haslo ?  Bo w manualu do FSSL sa tam jeszcze inne opcje: note, ok ktorych nie widze ??
albo czy jest jakis programik ktory to sprawdza ?
To nie miejsce na ogłoszenia.

*

Offline CarreraGT

• 424
  • Porsche Carrera GT - perełka :) CarreraGT ->
    • Moja galeria
  • Sprzęt: W podpisie
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 24, 2007, 09:25:06 »
ja kupilem nowke looxa, zadnego hasla nie mialem, nie mam I nie bede mial. wszystkie pola w settings / lock / pusto
iPhone 4, Mac Mini, iPad

Regulamin poczytaj - to nie tablica ogłoszeń - spokojnie czytalem ;-)

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Kaiser, iPod Touch, Garmin Forerunner 205, PSP :-)
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 24, 2007, 09:36:55 »
Czy problemy z haslem w secure lock po HR pojawiaja sie ZAWSZE czy tylko kiedy instalujemy marchevke? Rozwazam zalozenie hasla, nie mam spolszczenia..

pozdro.

*

Offline CarreraGT

• 424
    • Moja galeria
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 24, 2007, 09:55:47 »
poszujaj w tym dziale, zdaje sie ze ktos juz kiedys sobie uwalil N560 hasłem, i dzwonil po niemczech angli niepamietam, ale chyba wszystko dokładnie opisal jak to sie stało. Temat watku byl chyba Problem FSC Passwood czy jakos tak
iPhone 4, Mac Mini, iPad

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 24, 2007, 10:40:43 »
poszujaj w tym dziale, zdaje sie ze ktos juz kiedys sobie uwalil N560 hasłem, i dzwonil po niemczech angli niepamietam, ale chyba wszystko dokładnie opisal jak to sie stało. Temat watku byl chyba Problem FSC Passwood czy jakos tak

Znam ten watek. Raczej nie pisal dokladnie czy mial marchevke. W innym watku, o ile pamietam, ktos pisal ze mial marchevke i po hr problem z haslem. Dlatego wiec pytam - czy problem ten wystepuje zawsze kiedy zalozymy haslo w secure lock czy tylko wtedy gdy na systemie mamy nakladke?

*

Offline CarreraGT

• 424
    • Moja galeria
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 24, 2007, 15:20:39 »
znajac wady tego chwastu to idzie sie domyslic ze to jej wina,
iPhone 4, Mac Mini, iPad

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 24, 2007, 20:35:52 »
Kiedyś uwaliłem sobie w ten sposób Looxa - nie miałem pakietu spolszczającego (ani Marchevki ani żadnego innego).
Lepiej nie stosowac tej formy zabezpieczenia looxa, bo można mieć potem tylko problemy...

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 25, 2007, 09:34:49 »
Kiedyś uwaliłem sobie w ten sposób Looxa - nie miałem pakietu spolszczającego (ani Marchevki ani żadnego innego).
Lepiej nie stosowac tej formy zabezpieczenia looxa, bo można mieć potem tylko problemy...

no i wszystko jasne. dzieki za info!!

pozdro.