Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Wysyłanie plików przez Bluetooth do PC, Loox 720
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC - ogólnie (WM Classic)
Fujitsu-Siemens
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
4 Odpowiedzi
626 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
michzap
3
«
dnia:
Październik 16, 2005, 12:17:00 »
Mam problem z czymś tak prozaicznym jak wysyłka pliku przez BT do PC-ta. Zgodnie z helpem powinienem w Menadźerze Plków zaznaczyć plik, "wyslij bezprzewodowo", wybrać urządzenie i "wyślij". Problem z tym że nie mam wyboru urzędzenia, widać tylko podczerwień. Żeby było śmieszniej to pozycje z Kontaktów gładko przechodzą (w postaci bodajże plików vcf).
Usługa "transfer plków" jest włączona, BT działa i jest włączony... Czegoś nie ustawiłem
?
sajlent
Redaktor
3714
Sprzęt: Mate 20 Pro
«
Odpowiedź #1 dnia:
Październik 16, 2005, 13:03:35 »
Najpierw wlacz bluetooth, pozniej w menedzeze plikow wybierz "wyslij" wtedy pojawia sie rowniez dostepne urzadzenia bluetooth do ktorych mozesz wyslac plik.
michzap
3
«
Odpowiedź #2 dnia:
Październik 16, 2005, 13:22:00 »
No właśnie to się nie daje. Jest tylko "Aby wysłać wybierz urządzenie" dalej "podczerwień" i "wyszukiwanie". Połaczenie z pc jest oczywiscie zestawione.
kanczug
19211
«
Odpowiedź #3 dnia:
Październik 16, 2005, 19:33:10 »
Nie zestawiaj wczesniej polaczenia z PC... palmtop musi wykryc peceta i sam zestawi polaczenie. Tylko modul BT w PC musi byc w trybie "wykrywalny" by palmtop mogl go zobaczyc.
Polecam zainstalowac jednak platny program Resco File Explorer, ktory znacznie lepiej radzi sobie z przesylaniem plikow przez BT i nie tylko.
michzap
3
«
Odpowiedź #4 dnia:
Październik 17, 2005, 09:16:50 »
Dlaczego nie zestawiać?? PC jest w trybie oczekiwania na plik i jak przesyłam kontakt to plik przechodzi. W kontaktach jest jawnie funkcja "Przeslij przez Bluetooth" i ona działa. Przechodzę do plików no i tego przesyłania przez BT nie ma....
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »