Wylaczanie Loox'a

• 9 Odpowiedzi
  • 1242 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wylaczanie Loox'a
« dnia: Maj 17, 2005, 13:52:06 »
Witam,
Mam Looxa 720 i dopiero sie go ucze, wiec pytanie moze sie wydac Wam smieszne... Wylaczajac Looxa przyciskiem (power) gasnie mi jedynie podswietlenie, natomiast widac wciaz, ze to co bylo na ekranie, na nim pozostalo. Lekkie dotkniecie ekranu sprawia, ze podswietlenie znow sie wlacza. Niezaleznie jak dlugo trzymam wcisniety przycisk power, to jedyny efekt to wylaczenie podswietlenia, a chcialbym by po prostu sie wylaczyl. Czy to normalne? Call centre FSC powiedzialo mi, ze ekran "po malu wygasa" i ze tak jest ok. Ale cos mi sie zdaje, ze jednak nie. No bo jak nosic PDA przy sobie, gdy ekran jest jeszcze 1 min czuly na dotyk??

Wylaczanie Loox'a
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2005, 14:02:11 »
Cos kreca. Jeszcze mi sie tak nie zdarzylo. Po wcisnieciu Power ekran ma zgasnac i nie reagowac na dotyk. Ewentualnie przyciski aplikacji (zalezy od konfiguracji) moga ozywic pocketa. Nie slyszalem tez o mozliwosci podmiany  funkcji przycisku power wiec powinien zawsze wylaczac.

Wylaczanie Loox'a
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2005, 14:36:00 »
No ladnie... Tyle wybieralem modeli, zaufalem FSC i trafiam na sprzet z wada?
Dzieki za odpowiedz, choc mialem nadzieje, ze wystarczy cos przelaczyc w sofcie :(

*

Offline oscar

• **
  • 218
  • Sprzęt: Nokia n95
Wylaczanie Loox'a
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 17, 2005, 15:24:17 »
Jesli przytrzymasz (ponad 1s) przycisk Power - to wygasza tylko ekran. Jednokrotne nacisniecie powoduje wylaczenie urzadzenia. Wiec nie trzymaj tylko raz krotko przycisnij :)
Indtrukcja sie klania...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Wylaczanie Loox'a
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 17, 2005, 15:31:57 »
Dokladnie to jest tak ze tylko jednokrotne wcisniecie przycisku wylacza ekran. Przytrzymanie go nie wygasza ekranu a wylacza tylko podswieltanie.

*

Offline Klimer

• 344
    • http://www.klimer.dkp.pl
  • Sprzęt: Palmax GPS
Wylaczanie Loox'a
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2005, 15:50:15 »
mhm... jedynie przycisnac i odrazu puscic...

jednak to juz zostało przekazane wiec nie o tym chce mówić :)

zwróćcie uwage na odpowiedz Call Center :) genialne ludziki muszą tam pracowac ^_^  (chyba ze oni rozumieli albo otrzymali pytanie w innej formie co nie było jednoznaczne)
To nie tablica ogłoszeń!! Ostatni raz bez warna.

Wylaczanie Loox'a
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 17, 2005, 16:23:49 »
Chlopaki, robilem wczesniej kazda konfiguracje :(  Raz bardzo krotko, potem 0,5 sek, 1 sek, 2 sek...i nic. Zawsze tak samo. Dlatego napisalem. Instrukcje przeczytalem o tym chyba z 5 razy... Sprobuje jeszcze poznej reset. Oby  pomoglo.

*

Offline oscar

• **
  • 218
  • Sprzęt: Nokia n95
Wylaczanie Loox'a
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 17, 2005, 19:15:25 »
Jesli hard reset nie pomoze to moze byc to tylko i wylacznie defekt palmtopa...

Wylaczanie Loox'a
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 18, 2005, 09:31:15 »
Przywrocilem ustawienia fabryczne ...i dziala :) Kamien z serca, a wszystkim podziekowania za rady.

Wylaczanie Loox'a
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 18, 2005, 10:01:48 »
a co na to Call Center ? Bo z ich wypowiedzi mialo wynikac ze tak juz bedziesz zawsze mial bo to taki feature! tego wyswietlacza. ;)