Witam w LOOXsusowym e-świecie ;-)

• 31 Odpowiedzi
  • 3525 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« dnia: Marzec 31, 2005, 11:43:04 »
Od tygodnai jestem szczesliwym posiadaczem Looxa 718, mam juz automape + Socket BT ale dopiero w weekend zamierzam uruchomic nawigacje i ja przetestowac. Na razie zachwycony jestem mozliwosciami mojego PDA, ktory jest moim pierwszym. Dlugo sledzilem forum + rozne strony kiedy zastanawialem sie nad wyborem. Moge jedynie powiedziec, ze nie zaluje wyboru jakiego dokonalem chociaz czytajac na tym forum wypowiedzi osob dot. konfiguracji sprzetu mialem obawy czy sie uda. Wszystko poszlo gladko: dziala IRDA, BT, WIFI i konfiguracja tego wszystkiego poszla b. gladko. Teraz siedzac w kibelku moge sciagac poczte i ogladac stronki hehe:)

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2005, 12:03:14 »
Znam ludków, którzy gazetę w kibelku czytają... Ja znam lepsze i zdecydowanie przyjemniejsze miejsca do takich czynności niż toaleta. Tam robię swoje i spadam :)
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2005, 12:06:39 »
Masz racje, jednakze ja dlatego spadam z looxem do kibelka albowiem jest to jedyne miejsce w domu gdzie nikt mi nie przeszkadza t.j. moj syn nie wyrwie mi mojego slicznego loksika z raczki Dzieciak tak sie napali, ze az strach chyba bede musial kupic drugiego:-;

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2005, 13:01:29 »
No to Loox!
Witaj w Klubie!
:))

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 31, 2005, 13:09:33 »
Dzieki, fajnie jest byc klubowiczem :)

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 31, 2005, 19:20:32 »
jest taki zwyczaj, że nowi klubowicze robią imprezkę i zapraszają wszystkich pozostałych... :D

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 31, 2005, 19:27:34 »
Cytat: skakun
jest taki zwyczaj, że nowi klubowicze robią imprezkę i zapraszają wszystkich pozostałych... :D

O tak! Pamiętam Skakun jak zrobiłeś imprezkę jako nowy klubowicz to jako ten prawdziwy Gorol specjalnie z Gdańska do Hanysowa przyjechałem :P A te paluszki i woda minaeralna. Mniam! Palce lizać! A potem każdy na odchodne dostał jeszcze tonę węgla do ładowarki podróżnej :P

A tak na marginesie to szkoda, że 1 kwietnia dopiero za kilka godzin ;)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 31, 2005, 19:45:57 »
Hanysowe ogniwo paliwowe na wegiel? :))

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 31, 2005, 20:00:19 »
to w takim razie kiedy moge Was zaprosic na imprezke?

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 31, 2005, 20:17:20 »
TAK, dzis moj wielki dzien, przystapilem do grona LOOXsusowcow. Kupilem wlasnie nowego, swiezego loox-a 420. Jest piekny i cudowny w dotyku. Pozdrawiam looksusowcow

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 31, 2005, 20:21:51 »
makgajwer718 możesz jakąś majówkę zorganizować ;)

A w klubie witamy ;)

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 31, 2005, 20:24:15 »
Cytat: makgajwer718
to w takim razie kiedy moge Was zaprosic na imprezke?

W każdej chwili.... :D Tylko pamietaj o tym jak ważne jest, co dasz na odchodne :P
Wyżej wspomniany Skakun obdarował nas, jak słusznie zauważył Jakub "wkładem energetycznym do Hanysowego ogniwa paliwowego" :P

Jako gdańszczanin dałem każdemu po beczce solonych pomuchli (pamiętacie?) :P

A co może dać warszawiak? ;)
Może tak jak Kańczug, kiedy został Adminem ;) , dasz wszystkim po prostu "wódkie i kromkie chleba" :P (tak mówi moja ciotka - rodowita warszawianka) :D
Cezex, kiedy robił imprezkę przechodząc "na ciemną stronę mocy", nie dał nam nic, ale nie mieliśmy mu tego za złe bo zbierał na Pocketa :D

pozdrawiam

P.S. Myślę że liczba użytych w tekście "buziek" jeszcze lepiej wprowadzi Cię w zagadnienie "imprez klubowych"... :D :P ;) :)

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 31, 2005, 20:41:43 »
ok, w takim razie musze zbuerac kase na wode mineralna paluszki i wode aha i Hanysowe paliwko. Wlasnie instaluje automape:))

*

Offline Maku

• **
  • 187
    • http://maku.avx.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 31, 2005, 21:14:28 »
Kańczug jest rodem z Hanysowa ;) gorzej ze mną: Mama Kaszubka, Tata Hanys wskutek czego mam czarne podniebienie i włosy między zębami :D

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 31, 2005, 22:13:09 »
No w śród Smoków Wawelskich tez Looxy modne ... ;)

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 31, 2005, 22:38:47 »
a Kańczug nie jest bardziej z gorolowa??

*

Offline orte

• 252
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 31, 2005, 22:47:01 »
Jedno pytanko do makgajwer718.

Gdzie kupiłeś ?

Bo też sie przymierzam do tego modelu,
z 410-tki jestem bardzo zadowolony :)
Ale te VGA + bateria w 718/720 mnie szczuje ;)
410-tka chodzi mi co prawda jakieś 6 godzin
bez zbytniego oszczędzania, ale lubię topowe zabawki ;)
No i brakuje mi Wi-Fi :(

Do prozor.

Bywasz czasami w Kostrzynie ?
Chętnie zobaczyłbym Automapę w trakcie pracy ;)
Jakoś nie mogę się zdecydować na zakup :(

*

Offline Maku

• **
  • 187
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 31, 2005, 22:50:04 »
Łoj nie wchodźmy w szczególy :) jak jestem u rodzinki w Katowicach i w Krakowie, zawsze się gubię w przynależności "rasowej" (wiem że paskudztwo to zagłębiacy):D nie wspomnę o stryjku w Cieszynie ;) w każdym wypadku mówią że, my z wybrzeża śpiewamy - cokolwiek to znaczy :D

[Dodano: 2005-03-31 22:52:41]
Orte, polecam techmarket ;) i ewentualnie google :D i w każdym razie Loox ruuuulez :D

*

Offline orte

• 252
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 31, 2005, 23:21:46 »
Maku zajrzałem do techmarketu, nie wiedziałem że istnieje Automapa XXL ;) że jest XL to wiem :)

Google, Allegro i Ebay mam już dawno opanowane ;)
Ale Google nie daje informacji o "wiarygodności" sklepów :(

THX za porade :)
Cena rozsądna i jest nawet coś czego nie brałem pod uwagę.
RATY ;)

*

Offline Maku

• **
  • 187
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 31, 2005, 23:24:56 »
To mi miło, zdradzę Ci że możesz negocjować pełną polonizację czyli Marchewkę - naprawdę warto. Jedyna znana mi polonizacja która normalnie działa z PPC

*

Offline orte

• 252
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 31, 2005, 23:31:40 »
hmm, coraz ciekawiej sie robi :)

rozumiem że poprzez "Zadaj pytanie" ?

czy lepiej dzwonić na infolinie ?

*

Offline Maku

• **
  • 187
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 31, 2005, 23:53:29 »
a tu już masz pełną wolność wyboru i możliwość okazania samoinicjatywy :D

*

Offline orte

• 252
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 31, 2005, 23:57:13 »
jasne :D

wolę pogadać konkretnie,  niż klikać kilka razy ;)

THX

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 01, 2005, 15:23:09 »
Cytat: orte
Jedno pytanko do makgajwer718.

Gdzie kupiłeś ?

Bo też sie przymierzam do tego modelu,
z 410-tki jestem bardzo zadowolony :)
Ale te VGA + bateria w 718/720 mnie szczuje ;)
410-tka chodzi mi co prawda jakieś 6 godzin
bez zbytniego oszczędzania, ale lubię topowe zabawki ;)
No i brakuje mi Wi-Fi :(

Do prozor.

Bywasz czasami w Kostrzynie ?
Chętnie zobaczyłbym Automapę w trakcie pracy ;)
Jakoś nie mogę się zdecydować na zakup :(

Hejka, szukalem w paru sklepach internetowych i w koncu kupilem tutaj: http://www.robikom.pl/product_info.php?cPath=91_124&products_id=1361 Najwazniejsze: kupilem taniej niz w innych sklepach albowiem moglem negocjowac cene Klikasz na link negocjuj cene i wklejasz info z innego sklepu gdzie jest taniej i tyle. Tego samego dnia dostalem propozycje obnizenia ceny i zdecydowalem sie Nastepnego dnia loxxa mialem w domu Wczesniej przymierzalem sie do agito: http://www.agito.pl/index.php?pid=10955&cid=53&p=  ale jest niedostepny W tym agito to maja dobre ceny na niektore podzespoly. Ostatnio kupowalem tam notebooka Aristo bardzo wypasionego z nagr. DVD+WinXP WiFi, BT, irda za 2900 brutto. Kart pamieci kupilem w dobrej cenie tutaj: www.acris.pl
Poszukaj na www.skapiec.pl Polecam ta stronke. Swoja droga nie kupisz wszystkiego taniej w jednym miejscu W Robikom jak sie zdecydujesz mozesz im dac znac co jeszcze szukasz i dadza Ci dobra cene.
AM+ odbiornik Socket BT kupilem w PalmtopExperts i to taniej niz w ich ofercie. Powiedzialem co chce kupic, ze gdzie indziej jest taniej i co oni na to? Zaoszczedzilem ok 200 zetek
Dzisiaj bylem w trasie i pierwszy raz testowalem AM, rewelacja +sciagnalem ze strony http://poi.mobilne.net/  POI wszystkich radarow w tym foto wiec jazda byla bez pkt karnych :)
A tak pozatym to z loksika jestem zadowolony. Ekran cacko i caly czas chodzi na min. oswietleniu aby oszczedzac baterie i jest wystarczajaco czytelny. Ostatnio chodzim mi ponad 9 godzin i ten WiFi tez super nie musze wlaczas kompa, co trwa wieki zanim windoza sie zaladuje i inne rzeczy aby sprawdzic poczte. Tylko jeden przycisk i sprzet gotowy do pracy

W Kostrzynie nie bywam, (mam nadzieje ze chodzi o ten n/Odra) lecz moze w maju-czerwcu wybiore sie do mamy w Gorzowie wiec niedaleko. Moim zdaniem nie zastanawiaj sie tylko kupuj. Ja tak duzo nie jezdze ale mimo tego, ze w warszawce mieszkam ponad 10 lat nie znam wielu rejonow. Zreszta czlowiek tylko do pracy i do domu lata i czasami na zakupy i kiedy przyjdzie mi jechac gdzies musze slinic sie z atlasem. Ja do zakupu AM przekonalem sie pare tyg. temu jak bylem na prezentacji organizowanej przez f-me Bajtel. Wtedy zdecydowalem ze kupuje. Zreszta wejdz na stronke AM, tam jest fajna prezentacja multimedialna. Jesli poszukasz to moze w Gorzowie znajdziesz firme, ktora pokaze Ci to w praniu. Pozdrawiam

[Dodano: 2005-04-01 15:54:36]
Cytat: Maku
To mi miło, zdradzę Ci że możesz negocjować pełną polonizację czyli Marchewkę - naprawdę warto. Jedyna znana mi polonizacja która normalnie działa z PPC

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 04, 2005, 12:44:31 »
Cytat: Maku

ja dostalem Marchewke z LOOXem i slyszalem przy okazji, ze ze wszystkimi kupowanymi LOOXami powinna byc przekazywana Marchevka. Tak twierdzi Fujitsu-Siemens. Dystrybutorzy juz roznie, ale wyglada na to, ze warto im pogonic kota - dadza lokalizacje i polska instrukcje (z czym tez sa problemy)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 04, 2005, 12:59:25 »
Wszystko zalezy skad taki dystrybutor bierze LOOXa. Nie wszyscy biora z FSC Polska, niektorzy sciagaja z Niemiec, bo w naszych hurtowniach szybko sie koncza.

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 04, 2005, 20:08:52 »
ja dostalem do swojego lokalizacje i nawet mam 2 plytki, chyba sie pomylili :))
Natomiast musialem pare programow odinstalowac bo chyba byl jakis konflikt z marchewka m. in.  wisbar i batmem Ale wczoraj ze strony Pocket-choice.com za 2 pkty zassalem PocketPlus i jest super, polecam wszystkim

*

Offline orte

• 252
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 04, 2005, 20:52:14 »
Decyzja zapadła :O~
Jutro dzwonię, kasa odłożona :forsa:
Najpierw do Techmarketu, powołam się na PDAclub ;) hihi, ciekawe co powiedzą.
Polonizacja i polska instrukcja, to na dzień dobry będzie zapytane :D
A potem pogadamy o cenie ;)

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 04, 2005, 21:59:06 »
Cytat: orte
Decyzja zapadła :O~
Jutro dzwonię, kasa odłożona :forsa:
Najpierw do Techmarketu, powołam się na PDAclub ;) hihi, ciekawe co powiedzą.
Polonizacja i polska instrukcja, to na dzień dobry będzie zapytane :D
A potem pogadamy o cenie ;)

Przeczytaj moj wczesniejszy post i raczej pogadaj z robikom, maja taniej niz w Techmarkecie i mozna negocjowac cene. W agito wprawdzie jest taniej oficjalnie, ale towar niedostepny Ja chcialem pierwotnie w Techmarkacie zamowic, ale panienka powiedziala mi, ze loox ma gwarancje na 12 m-cy zdziwilem sie i zamowilem w robikom, dopiero pozniej dostalem z techmarketu maila, ze jednak 24 m-ce ale bylo juz po fakcie. W sumie zdradze Ci, ze w robikom kupilem ponizej 2100

*

Offline orte

• 252
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 04, 2005, 22:28:23 »
Robikom - 2198
Techmarket - 2168

ceny brutto

aż taki szybki w wydaniu TAKIEJ kwoty to ja nie jestem ;)
podzwonie, popytam, przemyślę i kupię :D