Witam i pytanko

• 7 Odpowiedzi
  • 1126 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lmb

• 41
  • Sprzęt: Pocket Loox 718/HTC Raphael
Witam i pytanko
« dnia: Kwiecień 12, 2005, 15:58:39 »
Witam,
właśnie zostałem uzytkownikiem Looxa 718 więc witam tu wszystkich.
I od razu mam pytanko: gdzie można kupić jakąś porządną ładowarkę samochodowa do tego sprzętu.
Poza tym interesuje mnie czy gdyby podłączyć oryginalny kabel synchronizacyjny do adaptera USB zasilanego z zapalniczki to łądowałoby to palmtopa?
Pozdrawiam

Łukasz

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Witam i pytanko
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2005, 17:23:55 »
Gdzie kupić to nie wiem ale dobra ładowarka musi mieć wydajność przynajmniej 1,5A. Nie kupuj chińszczyzny co ledwo 700mA wyciąga albo i mniej bo to nadaje się tylko do podtrzymania i tak juz naładowanego pda.
Are you shpongled?

*

Offline lmb

• 41
  • Sprzęt: Pocket Loox 718/HTC Raphael
Witam i pytanko
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2005, 18:34:06 »
Cytat: ziele
Gdzie kupić to nie wiem ale dobra ładowarka musi mieć wydajność przynajmniej 1,5A. Nie kupuj chińszczyzny co ledwo 700mA wyciąga albo i mniej bo to nadaje się tylko do podtrzymania i tak juz naładowanego pda.

No to ja wiem że powinna mieć przyzwoitą wydajność. Nawet myślałem o wartości rzędu 2A (do della są takie dołączane) szczególnie że GPSa na CFie będę używał..
Pozostaje zawsze pytanie gdzie takie kupić. Napisane na niej to mogą być różne dziwne rzeczy, nawet że maja 30A... czy ktos uzywał tych kupionych w www.rawo.pl lub sklep.zirius.pl (uniwersalna z wtykiem 4mm + oryginala przejściówka)?

Pozdrawiam

Łukasz

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
Witam i pytanko
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2005, 21:30:25 »
Może to wam pomoże:
http://www.asus.pl/_content/art_298.php
Dane zachęcające, cena już nie.

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
Witam i pytanko
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 15, 2005, 11:28:56 »
Poszukaj w Palmtop Experts, http://www.palmtops.com.pl/ ostatnio kupowalem u nich folie+etui  Krusella i widzialem sporo roznych ladowarek. Ja kupowalem u nich Socketa BT, z ktorym otrzymalem ladowarke samochodowa + kabel Y, do ktorego mozesz podlaczyc ladowanie BT:))

Witam i pytanko
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2005, 12:49:16 »
Zgadza się można u nas kupić ładowarkę samochodową z okrągłą końcówką i używać znajdującego się w komplecie z Looxem adaptera do Looxa (tzw. Plug-In Charger Adapter), można też dokupić dodatkowy adapter albo zestaw kabel synchronizująco-ładujący i adapter z gniazdem USB do zapalnicznki samochodowej. Nie ma ich chyba u nas na stronie ale w biurze są od ręki.

Mamy zresztą obecnie chyba wszystkie popularne akcesoria do Looxów, czyli kable, zasilacze, stacje dokujące, etui, folie, karty pamięci, zapasowe rysiki, dodatkowe zaślepki, uchwyty samochodowe. Praktycznie wszystko  oprócz dodatkowych baterii na które czekamy i powinny niedługo przyjść.

Jacek Kapela
www.palmtops.com.pl

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Witam i pytanko
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 17, 2005, 17:29:56 »
Cytat: jacek_k
Mamy zresztą obecnie chyba wszystkie popularne akcesoria do Looxów, czyli kable, zasilacze, stacje dokujące, etui, folie, karty pamięci, zapasowe rysiki, dodatkowe zaślepki, uchwyty samochodowe. Praktycznie wszystko  oprócz dodatkowych baterii na które czekamy i powinny niedługo przyjść.
A rysiki do Loox'a 720 macie moze? Jesli tak to w jakiej cenie?

Pozdrawiam

Witam i pytanko
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 17, 2005, 20:49:17 »
Mamy ale ceny nie pamiętam. Zadzwoń do biura to Ci chłopaki powiedzą. Pewnie koło 99 PLN za trzypak. Być może można też kupić pojedynczo ale musisz spytać, najlepiej Marka Staniuchę (mstaniucha at palmtops dot com dot pl) bo on zarządza akcesoriami.

Również pozdrawiam,
JK