Windows Mobile 5.0 i przypominajki (loox n560)

• 14 Odpowiedzi
  • 3331 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 19, 2007, 12:29:57 »
Witam. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem żadnej informacji na ten temat, stąd nowy wątek.

Synchronizuję swojego palma z laptopem. W kalendarzu mnóstwo eventów, w tym sporo z "przypominajkami". Gdy mi taka wyskoczy na kompie, np. przypominajka o audiokonferencji, "wieszam się" na telefonie i robię swoje.

Niestety, zapominam non-stop, że taka sama przypominajka odzywa mi się w palmie. Na ekran wyskakuje przypomnienie i prosi się o "snooze" lub "dismiss". Niestety, mimo ustawienia, by palm na zasilaniu bateryjnym wyłączał się po 3 minutach braku aktywności, urządzenie tego nie robi. Po minucie wyłącza jedynie podświetlenie ekranu, ale wyłączyć się nie ma ochoty. Efekt oczywiście jest taki, że po paru godzinach bateria zdycha, a palm domaga się karmienia.

Czy ktoś wie jak sprawić, by system po tych 3 minutach oczekiwania się faktycznie wyłączał? :(

Z góry dzięki za podpowiedzi.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2007, 13:36:27 »
Hmmm, to chyba jakaś "niedoróbka" WM5, bo po raz kolejny pada pytanie na ten temat... http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=58530

Niedawno pisałem o Automapie, która potrafiła spowodować takie nie-wyłączanie się PDA, ale moje doświadczenia opieram na starszych okienkach, tj. WM 2003...
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2007, 13:35:09 »
Cytat: "biblo"
Hmmm, to chyba jakaś "niedoróbka" WM5, bo po raz kolejny pada pytanie na ten temat... http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=58530

Niedawno pisałem o Automapie, która potrafiła spowodować takie nie-wyłączanie się PDA, ale moje doświadczenia opieram na starszych okienkach, tj. WM 2003...

Ciekawostka w rzeczy samej... Ja też mam automapę - i to nie żaden pirat - więc może obie sprawy są faktycznie ze sobą powiązane. Nie sprawdzałem, czy odinstalowanie automapy pomaga. Tak samo nie sprawdzałem, czy loox zachowuje się tak samo po fabrycznym resecie (jakoś się nie mogę przemóc, by to zrobić... ;) ).

Ale...

Chciałem zainstalować marchevkę mWritera - na próbę. Niestety, po resecie palm się powiesił na twardo. Gdy już się zastanawiałem, jak to odinstalować, skoro wiesza palma na starcie oraz zżymałem jak bardzo by się przydał "safe mode", po resecie "z guziczka" palm odpalił się... w "safe mode" :). Odinstalowałem marchevkę i... nie chcę się przedwcześnie cieszyć, ale wygląda na to, że opcja "turn device off after X minutes" DZIAŁA. :o

Nie mam pojęcia, jak i dlaczego się to naprawiło. Faktem jest, że dwie przypominajki, o których zapomniałem, nie rozładowały mi baterii - najwyraźniej system faktycznie wyłączył się po paru minutach nieużywania.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2007, 13:59:56 »
przemek.c
a po co ten bold :?:

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2007, 23:55:33 »
Cytat: "pimpus sadelko"
przemek.c

Taki nawyk. A przeszkadza?

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2007, 08:38:45 »
Cytat: "przemek.c"
przemek.c

Taki nawyk. A przeszkadza?

netykieta się kłania

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2007, 12:49:58 »
Cytat: "Tytusdj"
netykieta się kłania

A o co chodzi? Netetykieta mówi o nie używaniu kapitalików, nie wspomina słowa o boldzie.

Regulamin forum zaś wspomina, by się trzymać tematu, a tu dwa posty o problemie w WM 5.0, a reszta - Wasze dywagacje o boldach i rzekomym łamaniu netetykiety.  :mysli:

*

tramp

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2007, 12:54:14 »
stary nie mądrz się i wyłącz bolda a jak się nie podoba to forum "zabawki w piaskownicy" czeka :)))

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2007, 12:54:39 »
przemek.c
to moze bys przestal dyskutowac a zastosowal sie poprostu :?:

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 24, 2007, 12:56:10 »
Właśnie, nie czepiajcie się go. :swirus:
 :wkurzony:

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 24, 2007, 13:00:05 »
Poklik
ze spokojem  :)

przemek.c
niechce ci zamykac tematu, ale skoro nie rozumiesz potrzeby wyroznienia czesci textu zamiast uzywania bolda bo ci sie tak podoba to bede musial

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 24, 2007, 13:52:48 »
Poklik
ze spokojem  :)

przemek.c
niechce ci zamykac tematu, ale skoro nie rozumiesz potrzeby wyroznienia czesci textu zamiast uzywania bolda bo ci sie tak podoba to bede musial

W Waszym "nie wymądrzaj się" oraz "idz do piaskownicy" nadal nie ma żadnego dowodu, który explicite świadczyłby o tym, że łamię netetykietę. Do rzeczy, Panowie, konkrety proszę, a nie "nie wymądrzaj się" i "stosuj się" (do czego, nota bene, skoro temat netetykiety przerobiliśmy, a do regulaminu sami się nie stosujecie?).

Ale oczywiście, jak się nie ma argumentów, zawsze można użyć uprawnień administratorskich/moderatorskich i wątek zablokować lub zwyczajnie wyeksportować do hasioka.  :]

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 24, 2007, 14:08:27 »
przemek.c
ostrzegam :!: chcesz konkretow to mowie ci ze nie masz pisac postow boldem, malo :?: to zapraszam do dalszego pisania i pozegnania sie z forum

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 24, 2007, 14:20:05 »
przemek.c
ostrzegam :!: chcesz konkretow to mowie ci ze nie masz pisac postow boldem, malo :?: to zapraszam do dalszego pisania i pozegnania sie z forum

No to nie pi... :)) ten, tego... o regulaminach, czy netetykiecie, tylko od razu pisz, że ma tak być, BO TAK (jak baba w okresie, no... :] ). ]:>

Zauważ, że forum umożliwia stosowanie HTML, BBCode itp. Regulamin zaś nie zabrania ich stosowania. "Co nie jest zabronione..." głosi stare porzekadło. Dla mnie jest to dość logiczne, a dla Ciebie, drogi adminie?

Ale co tam - argumentów siły, czy prezentacji adminowych kompleksów tu nie szukam, lecz odpowiedzi na pytanie. A kwestia pierwotna nadal niewyjaśniona... Za to ileście piany na forum wytłukli, to możecie być z siebie dumni  :D

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 24, 2007, 14:53:25 »
jestem moderatorem nie adminem, myslisz ze staranie sie o porzadek na forum jest leczniem kompleksow :?: to faktycznie lecze je czesto  :)) napisalem ci iz kolory, oraz style czcionek sluza do wyrozniania slow w tekscie a to nie jest czat gdzie w ten sposob wyrozniasz siebie dla mnie EOT