No to Ty wybacz mi, ale ja sie na tym zupełnie nie znam, podałem tylko to co napisano na stronie PC-Mobile. A tak przy okazji mozesz mi wytłumaczyć czemu zestaw czterech aku o pojemnosci 2300mAh kazdy miałby nie wystarczyc na tyle ile oni podają?
Fizyka sie klania - mAh jest jednostką pojemności, inaczej miarą zmagazynowanej energii. 1 mAh pozwala dostarczac pradu 1 mA przez godzine, albo odpowiednio 2 mA przez pół godziny lub 0,5 mA przez dwie godziny. W dodatku przy akumulatorach NiCD, NiMH i LiION obowiązuje zasada ładowania prądem 10-godzinnym przez 15 godzin lub inne proporcje. Jeżeli akumulator ma 1500 mAh, to znaczy ze prąd dziesięciogodzinny wynosi 150 miliamperów i należy go dostarczać przez 15 godzin. Ładowanie w ciągu 2 godzin oznacza, że dostarczany prąd jest ponad 7 razy większy.
Tymczasem bateria 2000 mAh jest w stanie dostarczać prąd 10-godzinny ogniwa (czyli 150 mA) przez 2000/150 = 13,33 godziny, co znaczy, że nie starczy nawet na jedno pełne naładowanie akumulatora. W dodatku zauważ, że zasilanie będzie niepełne - zamiast wymaganych 5V dostarczysz 4x1.2=4.8V co jeszcze bardziej zwiększy prąd.
Nie neguję, że battery extender jest ciekawą sprawą, ale obiecywanie 3 doładowań na jednym komplecie aku 2000 mAh jest bzdurą. Jak widać, z trudem starczy na jedno, lub dwa w połowie rozładowanego aku. Żeby starczyło na trzy, akumulator pocketa musiałby być rozładowany nie więcej niż 30% (czyli musiałoby pozostać 70% energii)