Witam wszystkich
Właśnie jestem po zabawie z HR i wgrywaniu od nowa pacz GPS. Moje spostrzeżenia są następujące:
1) Wgrywać sam Update bez QGPS - on jest chyba skopany, zrobiłem wsio jak zalecają koledzy i instrukcja i było tak, że najpierw wywalił mi połączenie z netem, potem HR i tym razem nie odpala AM. Zrobiłem ponownie HR, wgrałem na kartę Update > złapałem sygnał > zamknąłem GPSLocator > wyjąłem baterie na kilka minut > włożyłem > wgrałem AM (kilka nie udanych prób - okazało się, że licencje do programu przyjmuje napisaną małymi, a aktualizację dużymi!?)>teraz łapie satelity (6) ze środka pokoju na 1 piętrze, w zabudowanym pokoju>AM łapie słabiej niż sam lokator ale jest sygnał
2) QGPS - po wgraniu zrobiłem aktualizacje satelity, a ten programik i tak żądał ponownego połączenia z netem po 1 godzinie !!, porty jakie generuje to program - com8, sprzętowy - com8, szybkość 57600
3) teraz portów nie dotykałem - są 1 - none, 2 - com8, 3 - 9600, ostatnie zaznaczone, AM Auto(com8), 9600,1,5s., łapał sygnał po ok 15 sek od pierwszego ruszenia, teraz - do 5 sek.
4)nie wgrywałem warzywa - dzięki temu jest 2x szybciej i uwaga bateria trzyma dłużej - x3!!!