Uchwyt samochodowy do N520

• 20 Odpowiedzi
  • 1888 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 19, 2005, 11:48:24 »
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem N520 ale bo zawsze jest jakieś ale. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze uchwytu mocującego w samochodzie. Czy może ktoś z szanownego grona polecić jakieś miejsce gdzie można takie coś nabyć. Najchętniej z Warszawy lub jakieś miejsce w sieci. Tak się zastanawiam czy nie potrzebny jest jakiś specjalny bo n520 ma ładowanie od spodu centralnie a jeśli chciałbym podłączyć ładowarkę samochodową (którą też bym chciał nabyć ;) ) to czy nie będzie problemu z mocowaniem w uchwycie? Pytam bo się nie znam a to jest mój pierwszy PDA.
z góry dziękuje za odpowiedz.
Carl.

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 19, 2005, 12:24:15 »
Ja kupilem w VOBIS w CH Arkadia za 99,00 brutto uniwersalny uchwyt. Uchwyt jak na razie jest OK, nie odpada od szyby. W komplecie sa jeszcze jakies "wynalazki" do przyklejenia / przykrecenia uchwytu do deski, ale ja odstapilem od tego rozwiazania.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2005, 13:15:29 »
Ja kupiłem (wynalazek ;) uniwersalny uchwyt ale do kratki wentylacyjnej. Bardzo dobre rozwiązanie, nie zasłania szyby, polecam. Nie jest przykręcany tylko się po prostu zatrzaskuje.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2005, 14:45:23 »
Cytat: "krutoj"
Ja kupilem w VOBIS w CH Arkadia za 99,00 brutto uniwersalny uchwyt. Uchwyt jak na razie jest OK, nie odpada od szyby. W komplecie sa jeszcze jakies "wynalazki" do przyklejenia / przykrecenia uchwytu do deski, ale ja odstapilem od tego rozwiazania.

Jak wygląda sprawa z ładowaniem w aucie? można podłączyć tak aby się ładowało i było w uchwycie? Pytam bo nie widziałem jak to wygląda.
Kupowałeś ładowarkę samochodową? Jeśli tak możesz powiedzieć gdzie? W Vobisie razem z uchwytem?

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2005, 14:46:24 »
Cytat: "cebula"
Ja kupiłem (wynalazek ;) uniwersalny uchwyt ale do kratki wentylacyjnej. Bardzo dobre rozwiązanie, nie zasłania szyby, polecam. Nie jest przykręcany tylko się po prostu zatrzaskuje.

Gdzie coś takiego można kupić? Ile to kosztuje?

*

Offline krutoj

• 263
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 19, 2005, 19:36:25 »
Cytat: "Carl"
Jak wygląda sprawa z ładowaniem w aucie? można podłączyć tak aby się ładowało i było w uchwycie? Pytam bo nie widziałem jak to wygląda.
Kupowałeś ładowarkę samochodową? Jeśli tak możesz powiedzieć gdzie? W Vobisie razem z uchwytem?

Ten moj uchwyt ma w dolnej czesci rozsuwane "lapki" na ktorych PDA sie opiera, tak ze mozna wyregulowac odstep miedzy nimi i wtyczka ladowarki miesci sie spokojnie miedzy nimi. Ladowarke samochodowa kupilem razem z PDA w Palmtops Experts (50 zl chyba)

Re: Uchwyt samochodowy do N520
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 20, 2005, 01:33:35 »
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem N520 ale bo zawsze jest jakieś ale. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze uchwytu mocującego w samochodzie. Czy może ktoś z szanownego grona polecić jakieś miejsce gdzie można takie coś nabyć. Najchętniej z Warszawy lub jakieś miejsce w sieci. Tak się zastanawiam czy nie potrzebny jest jakiś specjalny bo n520 ma ładowanie od spodu centralnie a jeśli chciałbym podłączyć ładowarkę samochodową (którą też bym chciał nabyć ;) ) to czy nie będzie problemu z mocowaniem w uchwycie? Pytam bo się nie znam a to jest mój pierwszy PDA.
z góry dziękuje za odpowiedz.
Carl.

witam,
jako, ze jestem tu pierwszy raz to sie witam ze wszystkimi ;)

oryginalne uchwyty do N5xx zamowilismy dzisiaj.
powinny byc u nas w pierwszym tygodniu stycznia.
z uchwytami przyjada takze oryginalne ladowarki.

jezeli bedziesz zainteresowany to http://www.eMobilne.pl

pzdr

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 20, 2005, 15:53:13 »
Cytat: "cebula"

Gdzie coś takiego można kupić? Ile to kosztuje?

Ja kupowałem przez zaprzyjaźnioną firmę w Techdacie, w detalu wygoglowałem po kodzie producenta w czymś takim http://www.ab-data.pl/produkt.php?produkt=103500018 za 85 z VAT

*

Offline rpp

• *
  • 88
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2005, 19:26:17 »
Cytat: "dabeat"

A może gdzieś są dostępne zdjęcia tych uchwytów ??
Najbardziej mnie ciekawi czy zasilanie będzie "wpięte" w uchwyt i palmtop będzie automatycznie podpinany do prądu po włożeniu do uchwytu czy też trzeba będzie podpinać osobny kabelek bezpośrednio do palmtopa ?

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 23, 2005, 01:10:23 »
Cytat: "rpp"

A może gdzieś są dostępne zdjęcia tych uchwytów ??
Najbardziej mnie ciekawi czy zasilanie będzie "wpięte" w uchwyt i palmtop będzie automatycznie podpinany do prądu po włożeniu do uchwytu czy też trzeba będzie podpinać osobny kabelek bezpośrednio do palmtopa ?

za zdjecia oddalbym krolestwo...
jutro bede robil kolejne podejscie do czlowieka z FSC.
jak cos mi sie uda zalatwic to dam znac.

pozdrawiam
pawel

*

Offline rpp

• *
  • 88
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 23, 2005, 10:42:31 »
za zdjecia oddalbym krolestwo...
jutro bede robil kolejne podejscie do czlowieka z FSC.
jak cos mi sie uda zalatwic to dam znac.

Czekam z niecierpliwością :-)

Na razie jedyne co mi się udało znaleźć to nr seryjny (S26391-F6006-L300) czyli jest nadzieja, że niedługo zaistnieje fizycznie :-)

Sugerowana cena detaliczna oscyluje w granicach 110 zł więc też całkiem przyzwoicie :-)

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 30, 2005, 00:32:15 »
Ja mogę polecić uchwyt marki gomadic,montowany do kratki lub do szyby,bardzo solidny,cena około 70zł

*

Offline rpp

• *
  • 88
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 05, 2006, 20:40:55 »
może ktoś już nabył taki uchwyt (chodzi mi o oryginalny FSC) i mógłby się podzielić wrażeniami - podesłać fotki :-)

UCHWYT z Vobisu jest OK
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 10, 2006, 20:04:57 »
Witam !!!

Kupiłem uchwyt Dicota w Vobisie na w Centrum Wileńskia i jest naprawdę OK. Świetnie trzyma się szyby i  jest uniwersalny.
Z tego co wiem jest w każdym Vobisie w Polsce do zdobycia.

Pozdrawiam  :roll:

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 11, 2006, 20:50:20 »
Cytat: "rpp"
może ktoś już nabył taki uchwyt (chodzi mi o oryginalny FSC) i mógłby się podzielić wrażeniami - podesłać fotki :-)

wg informacji z FSC nie bedzie uchwytow markowanych przez fujitsu ;(

*

Offline krutoj

• 263
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 12, 2006, 08:17:04 »

no to ja cie zapewnie, ze wg "moich informacji" (zdobytych organoleptycznie) w vobis-warszawa arkadia sa zestawy n500 z ladowarka samochodowa i orginalnym uchwytem mocowanym do szyby

niestety nie chca sprzedac samego uchwytu

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 13, 2006, 15:08:35 »

no to ja cie zapewnie, ze wg "moich informacji" (zdobytych organoleptycznie) w vobis-warszawa arkadia sa zestawy n500 z ladowarka samochodowa i orginalnym uchwytem mocowanym do szyby

niestety nie chca sprzedac samego uchwytu

takich zestawow moge Ci sprzedac 50 i wiecej, problem polega na tym, ze owych uchwytow nie mozna obecnie kupic luzem... a tego dotyczyl watek...

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 13, 2006, 15:38:53 »
Witam !!!

Ten uchwyt który jest w zestawie przy n500 w Vobisie różni się tym od np. Dicoty że pasuje do niego tylko loox 500 lub 520, ponieważ nie ma możliwości w nim zmiany szerokości. System mocowania jest tak samo stabilny w obu przypadkach.

Pozdrawiam Tomek S.

*

Offline krutoj

• 263
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 13, 2006, 20:34:13 »
takich zestawow moge Ci sprzedac 50 i wiecej, problem polega na tym, ze owych uchwytow nie mozna obecnie kupic luzem... a tego dotyczyl watek...

a czy ktos sie tu pytal o zestaw?

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 13, 2006, 23:05:38 »
a czy ktos sie tu pytal o zestaw?

oczywiscie, ze nie.
pytano tylko, o uchwyt... ktorego nie mozna kupic luzem.

*

Offline krutoj

• 263
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 17, 2006, 09:59:05 »
uchwyt... ktorego nie mozna kupic luzem.

jesli kogos to jeszcze interesuje to na http://www.pdamax.de/seiten/detailansicht_pz-234.html jest taki uchwyt dostepny