AM zniknęła z "Today"

• 7 Odpowiedzi
  • 1045 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AM zniknęła z "Today"
« dnia: Czerwiec 04, 2007, 10:15:45 »
Witam!
Od kilku dni nie mam skrótu do AM na pulpicie (przez Today) :(
Trudno mi to z czymś powiązać, w tym czasie przekładałem kartę do pocketa kolegi (Mio, ale to chyba nieistotne).
I nie pamiętam, czy właśnie po tym, ale zniknął mi ten szeroki link do AM ;(
W samym pluginie AM jest zaznaczona, że ma się pojawiać, w \Windows jest obrazek i biblioteka o nazwie AMtoday
Próbowałem włączyć ją i wyłączyć, reset urządzenia też nie pomaga.
Włączanie i wyłączanie innych aplikacji odnosi skutek, AM nie :(
Gdzie jeszcze zajrzeć  ???

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
Odp: AM zniknęła z "Today"
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 04, 2007, 12:32:31 »
Spróbuj jeszcze w Settings --> Personal --> Today, zakładka Elements. Jeśli jest zaznaczona to odznacz i zaznacz jeszcze raz i zatwierdź, jeśli nie to po prostu zaznacz. U mnie jak coś "ginie" z ekranu Today to najczęściej pomaga.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 04, 2007, 13:03:37 »
Spróbuj jeszcze w Settings --> Personal --> Today, zakładka Elements. Jeśli jest zaznaczona to odznacz i zaznacz jeszcze raz i zatwierdź, jeśli nie to po prostu zaznacz. U mnie jak coś "ginie" z ekranu Today to najczęściej pomaga.
Dobrze pisze, tak zrob i dodatkowo jeszcze SR i  powinno byc ok.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2007, 13:12:51 »
Dobrze pisze, tak zrob i dodatkowo jeszcze SR i  powinno byc ok.
Nic nie pomaga :(
Odznaczyłem, pozatwierdzałem zmiany, reset, zaznaczyłem, zatwierdzenie zmian (AM nadal nie ma), reset, odznaczenie i ponowne zaznaczenie-nie ma, reset-nadal nie ma :(

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2007, 13:30:05 »
Sprawdź czy w katalogu Windows jest plik: AMToday.bmp.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2007, 13:56:24 »
Sprawdź czy w katalogu Windows jest plik: AMToday.bmp.

Pisałem-jest AMToday.bmp i AMToday.dll
Mogęnawet podać ich md5 dla porównania, czy biblioteka się nie rozjechała, bo bitmapka otwiera się i wygląda tak, jak powinna.

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 04, 2007, 14:01:20 »
Pisałem-jest AMToday.bmp i AMToday.dll
Mogęnawet podać ich md5 dla porównania, czy biblioteka się nie rozjechała, bo bitmapka otwiera się i wygląda tak, jak powinna.

Ano tak, nie doczytałem, przepraszam. No to nie mam już pomysłu żadnego  :-[

Odp: AM zniknęła z "Today"-i wróciła ;)
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 04, 2007, 18:48:35 »
AM powróciła... ale nie tak noprmalnie, że wyłączyłem, włączyłem i jest-to byłoby za proste ;)
A zrobiłem to tak-aby sprawdzić mechanizm działania :
1. W gałęzi HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Today\Items założyłem klucz o swojskiej nazwie "AM2" (z cudzysłowami),
2. Powpisywałem tam podobne rzeczy, jakie znalazłem w kluczu "AutoMapa" (string DLL i ścieżka do biblioteki od AMPOISync-a) i inne DWORD (Enabled 0, Flags 0, Options 0, Order chyba z 7, Type 4). Tu przydał się reset, po resecie w Settings->Today znalazłem AM2, włączyłem i... pokazał się po raz drugi AMPOISync-znaczy Today działa chyba w miarę normalnie, bez udziwnień (tylko dlaczego nie widzę AM  ???)
3. Zmieniłem wpis w rejestrze tak, aby wskazywał na bibliotekę AM-i tu nie pamiętam-reset czy włączenie i wyłączenie AM2 w Today i... witam AM na pulpicie po raz drugi ;)
4. Próba uruchomienia... działa :)
Mam nadzieję, że nie pokręciłem rozwiązania ;)
Dodam, że wpisy dotyczące oryginalnej AM są prawie identyczne (różnią się wartością Order-oryginalna powinna być wyżej), ale działa moja proteza, a tamto niezbyt chętnie.
Ale czego tu oczekiwać?
Wszak to tylko Windows... ;D