Start Loox'a 560 z minimalnym podświetleniem

• 7 Odpowiedzi
  • 892 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BONAR

• 12
Start Loox'a 560 z minimalnym podświetleniem
« dnia: Sierpień 07, 2007, 08:20:50 »
Witam Od pewnego czasu mój Looxik 560 zwariował i startuje mi z całkowicie zmniejszonym podświetleniem
(ciemny ekran), jest gotowy do pracy reaguje na polecenia,tyle że nic nie widać.Robię mu SR i po tym startuje z jasnym ekranem ,działa normalnie.Niestety po wyłączeniu i ponownym załączeniu znów jest czarny ekran itd.
HR nic nie pomógł i nie wiem co robić dalej.Może któryś z kolegów już to przerabiał i ma jakiś pomysł.Proszę o pomoc.

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Odp: Start Loox'a 560 z minimalnym podświetleniem
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2007, 12:27:00 »
Najpewniej miesza Ci jakies oprogramowanie

*

Offline BONAR

• 12
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 07, 2007, 13:43:26 »
Oprogramowanie odpada bo po HR jest tylko goły system.Wygląda na to że cos głupiego mam zapisane w rejestrze.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 07, 2007, 14:34:14 »
Oprogramowanie odpada bo po HR jest tylko goły system.Wygląda na to że cos głupiego mam zapisane w rejestrze.
No NIE, bo jak robisz HR to powinien wystartowac z ustawieniami fabrycznymi... mysle, ze rozwiazaniem bedzie serwis FS, ale sprobuj pokonferowac z nimi przez telefon.
Daj znac po rozwiazaniu problemu.
Powodzenia

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 07, 2007, 18:06:42 »
Proponowalbym jeszcze sprobowac z innym ROMem.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 07, 2007, 18:52:57 »
Pomysl godny uwagi, ale jezeli nie wypali a Looxa masz jeszcze na gwarancji to nie wiem jak zachowa sie serwis FS.

*

Offline BONAR

• 12
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 13, 2007, 09:31:59 »
Witam
Aby zakończyć ten wątek pokrótce go opiszę.Zadzwoniłem do serwisu,wypełniłem formularz i na drugi dzień zjawił się kurjer UPS i tu zaczęły się schody,bo ten "kubuś" źle wypełnił list przewozowy,zamiast zakreslić kwadrat ,że za przesyłkę płaci "strona trzecia" czyli F-S zakreślił kwadrat "odbiorca" czyli CSS oni oczywiście odmówili przyjęcia przesyłki ,żeby nie dokładać do interesu(maja go tylko naprawić za wszystko płaci F-S) i w ten sposób mój Looxik zaczął krążyć.Najgorzej wspominam kontakty z serwisem F-S,telefonowałem tam wiele razy i oprócz wysłuchania formułki"Dzień dobry tu......w czym mogę pomóc" nic więcej nie osiągnąłem.Szczególnie utkwiło mi w pamięci nazwisko Banach pare razy z tym gościem rozmawiałem,obiecywał załatwić sprawę i zadzwonić do mnie... oczywiście ani raz nie zadzwonił.Looxik wreszcie wrócił do mnie nie naprawiony i jeszcze musiałem zapłacić  30 zł. za transport.Potem okazało się ,że w Krakowie jest filia CSS ,zaniosłem tam Looxika i po tygodniu miałem go spowrotem a żeby było śmieszniej to jako sposób naprawy wpisali HR(robiłem go sam parokrotnie) Tak więc sławne "door to door 48 godz.) to czysta fikcja a działania panów z serwisu F-S mówiąc łagodnie "budzi mieszane uczucia"
Pozdrawiam

*

Offline wpmike

• 1169
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 13, 2007, 09:55:38 »
Pomysl godny uwagi, ale jezeli nie wypali a Looxa masz jeszcze na gwarancji to nie wiem jak zachowa sie serwis FS.

Zawsze można przywrócić oryginalny ROM jeśli WM6 nie pomoże.
Napisane: Wrzesień 13, 2007, 09:54:23
Witam
Aby zakończyć ten wątek pokrótce go opiszę.Zadzwoniłem do serwisu,wypełniłem formularz i na drugi dzień zjawił się kurjer UPS i tu zaczęły się schody,bo ten "kubuś" źle wypełnił list przewozowy,zamiast zakreslić kwadrat ,że za przesyłkę płaci "strona trzecia" czyli F-S zakreślił kwadrat "odbiorca" czyli CSS oni oczywiście odmówili przyjęcia przesyłki ,żeby nie dokładać do interesu(maja go tylko naprawić za wszystko płaci F-S) i w ten sposób mój Looxik zaczął krążyć.Najgorzej wspominam kontakty z serwisem F-S,telefonowałem tam wiele razy i oprócz wysłuchania formułki"Dzień dobry tu......w czym mogę pomóc" nic więcej nie osiągnąłem.Szczególnie utkwiło mi w pamięci nazwisko Banach pare razy z tym gościem rozmawiałem,obiecywał załatwić sprawę i zadzwonić do mnie... oczywiście ani raz nie zadzwonił.Looxik wreszcie wrócił do mnie nie naprawiony i jeszcze musiałem zapłacić  30 zł. za transport.Potem okazało się ,że w Krakowie jest filia CSS ,zaniosłem tam Looxika i po tygodniu miałem go spowrotem a żeby było śmieszniej to jako sposób naprawy wpisali HR(robiłem go sam parokrotnie) Tak więc sławne "door to door 48 godz.) to czysta fikcja a działania panów z serwisu F-S mówiąc łagodnie "budzi mieszane uczucia"
Pozdrawiam

Reklamowałeś całą sytuację na infolinii FSC? Ja bym zażądał zwrotu kasy. Dobrze jest im wysłać oficjalne pismo.