SPB Pocket Plus wiesza mi n560 :(

• 18 Odpowiedzi
  • 941 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 27, 2006, 15:48:32 »
Witam. Zainstalowalem SPB Pocket Plus 3.1.2, przy uruchamianiu pocketa, wiesza sie, konieczny soft reset. W Safe Mode wszystko ok. SPB PP zainstalowany w pamieci podrecznej (nie na SD). Czy jest szansa, zeby to dzialalo? Fajny programik w koncu... Prosze o odpowiedz.

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2006, 15:52:38 »
nie wywalaj za duzo wtyczek na pulpit. Mi tez sie czasami tak działo do czasu gdy wywaliłem 1 czy 2 skróty

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2006, 15:54:20 »
Zgadza sie. Czasem jest tak, ze pocket musi doczytac jakies dane i troche to trwa.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2006, 15:55:05 »
Tzn. mam SPB Time i SPB PP z duza iloscia skrotow na "pulpicie". Z systemowych to tylko data. To za duzo? :( Szkoda... Odpowiedz, michobo.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 27, 2006, 16:20:35 »
ja mam TIME tyle ze nie wywalałem na pulpit - zamiast tego mam pogodynke SPB ...poza tym od cholery skrotow do roznych pierdółek.
Eksperymentalnie musisz poprobowac co wywalic z pulpitu by nie było problemow.

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 27, 2006, 16:45:33 »
Mozesz zrobic screena i wlepic? Od cholery to pojecie wzgledne:D

*

Offline gomix

• 35
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 27, 2006, 21:00:08 »
U mnie jest inny problem z tym samym programem, bardzo często, lecz nie zawsze po kliknięciu w ikonki następuje soft reset, bez pytania czy potwierdzam wykonanie soft reset-u. Jest to strasznie irytujące i nie mam pojęcia co zmienić, aby tak się nie działo. Nadmienię, że mam tylko dwie zakładki w każdej po 8 wtyczek.
Pozdr.

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 27, 2006, 21:36:48 »
Po HR zainstalowalem wszystko, na Today'u mam tylko owner info, date and time, i SPB. Mimo to wisi :( Czasem sie udaje, a czasem nie :(

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 28, 2006, 15:31:40 »
Cytat: "janbofan"
Po HR zainstalowalem wszystko, na Today'u mam tylko owner info, date and time, i SPB. Mimo to wisi :( Czasem sie udaje, a czasem nie :(

Nie sądzę żeby była to kwestia SPB PP.
Podaj listę wszystkich zainstalowanych programów, nie tylko wtyczek i skrótów na Today'u.

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 28, 2006, 16:04:24 »
także sądzę że nie jest to kwestia SPB ... u mnie wieszał system Batti ... po odinstalowaniu wszystko max stabilnie ... nawet Marcheveczka (o której wszyscy trąbią że takie straszne) ...

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 28, 2006, 16:26:15 »
To musi byc SPB. Odinstalowalem i wszystko dziala dobrze... :( A taki fajny programik :( Napisze chyba do SPB software house :)

*

Offline delaa

• 18
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 28, 2006, 16:34:19 »
Witam

Miałem problemy podobnego rodzaju - wydaje mi sie że pomogło odinstalowanie SPB Key i Safe Mode - na razie jest spoko.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 28, 2006, 18:06:46 »
Delaa, safe mode to tryb awaryjny po soft resecie, a SPB key? Cóż to? I jak to odinstalować?

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 28, 2006, 23:34:46 »
Cytat: "janbofan"
To musi byc SPB. Odinstalowalem i wszystko dziala dobrze... :( A taki fajny programik :( Napisze chyba do SPB software house :)

Nie musi. To jest tylko dowód na to, że SPB ma konflikt w adresowaniu pamięci z jakimś innym programem. Z mojego doświadczenia wynika, że akurat SPB jest wyjątkowo solidnie napisany. Oczywiście nie dam sobie rąk poobcinać, ale w dalszym ciągu nie widzę Twojego zestawu zainstalowanych aplikacji. Proponuję tam zacząć szukać.

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 29, 2006, 15:59:13 »
gienia_k ale jak poszukasz tego programu, ktory sie kloci z SPB PP? Liste podam wieczorem

« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 29, 2006, 17:21:56 »
Programiki:
PDAmill GameBox Solitaire, OmniGSoft Nine Hole Golf 1.0, PD3A Development SafeCracker, SPB AirIslands VGA, Pocket Adventures.com TheTravelCollection, Resco Sudoku, PDAmill GameBox Gems, I244 Atomic Cannon, SPB Imageer, VITO SketchArtist + database, Irduna Photogenics, Mental Motions Pencil Box Deluxe, Resco Keyboard Pro, VITO Audio Notes, PocketMind PocketMusic, Omega One 1-Calc, Resco Registry Add-in, Resco Explorer, SPB Backup, VITO Remote, SPB Time, AutoMapa.

Pomocy :(

*

Offline gienia_k

• **
  • 100
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 29, 2006, 21:42:01 »
Ufffff! Jest tego trochę!
Nie miałem niestety do czynienia z większością wymienionych tu programów, natomiast u mnie dla przykładu Resco Keyboard Pro powodował konflikt i zawieszał system. Z wielkim żalem musiałem się z nim pożegnać.
Oczywiście zawsze można odwrócić kota ogonem i powiedzieć że to nie Resco tylko SPB wywala system. Wtedy trzeba się zdecydować na którym programie mi bardziej zależy.
Ja po kilku hard resetach przyjąłem generalną zasadę - po każdym pomyślnie zainstalowanym i przetestowanym programie robię backup.
Powodzenia przy poszukiwaniu "winowajcy" zwisów!

« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 30, 2006, 10:28:26 »
Na razie przezyje bez SPB PP. Napisalem do SPB, podalem taka sama liste. Moze poradza cos :)

« Odpowiedź #18 dnia: Październik 01, 2006, 15:57:30 »
Witam
no wlasnie cos jednak jest z tym SBP plus jakis czas temu opisywalem problem na tutejszym forum, ze wiesz sie system jak zainstaluje na urzadzeniu a nie wiesza sie jak na karcie i przedwczoraj zainstalowalem marchewke  i SPB plus i co sie okazalo dziala wszystko super nic sie nie wiesza czyli w tym przypadku pomogla ta nieszczesliwa marchewka ;) wydaje mi sie, ze faktycznie bedzie tu jakis problem z alokacja pamieci a przez to, ze marchewka laduje sie wczesniej od SPB jakos to przechodzi i dziala
pozdrawiam