Spb Pocket Plus i wskaźnik baterii w Loox n560

• 3 Odpowiedzi
  • 738 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rupi

• 11
Spb Pocket Plus i wskaźnik baterii w Loox n560
« dnia: Maj 04, 2007, 19:51:00 »
Witam :) Spb ma możliwość pokazywania czasu jaki pozostał na baterii.  W ustawieniach są jakieś dwie opcje, jak ma liczyć czas i należy wpisać czas działania baterii.  Jaką wartość wpisać w przypadku standardowej baterii w Look-sie i którą opcję zaznaczyć, by działało optymalnie ??
Szukałem w instrukcji i w sieci czasu działania palma, ale nic nie znalazłem  :(

*

Offline Bolek^^

• *
  • 55
  • Sprzęt: N560 + E65
Odp: Spb Pocket Plus i wskaźnik baterii w Loox n560
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2007, 21:49:32 »
Witam :) Spb ma możliwość pokazywania czasu jaki pozostał na baterii.  W ustawieniach są jakieś dwie opcje, jak ma liczyć czas i należy wpisać czas działania baterii.  Jaką wartość wpisać w przypadku standardowej baterii w Look-sie i którą opcję zaznaczyć, by działało optymalnie ??
Szukałem w instrukcji i w sieci czasu działania palma, ale nic nie znalazłem  :(
Po zainstalowaniu SPB Pocket Plus na ekranie wyświetla się główne menu tego programu podzielone na grupy:
- Ogólne:
w której masz różne ikony między innymi baterii właśnie gdzie poniżej masz pasek na którym wyświetla się pozostałe naładowanie wyrażone w procentach   lub po "kliknięciu" pokazany jest czas do "wygaśnięcia" baterii
Dodam, że różna forma graficzna tych ikon możliwa jest po wymianie tapety głównej.

Tak to wygląda, mam nadzieję, że dość jasno to wytłumaczyłem, i mam nadzieję, że o to właśnie Tobie chodziło.

*

Offline rupi

• 11
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2007, 13:57:50 »
no, nie o to mi chodziło.  w opcjach wyświetlania czasu są dwa sposoby wyliczania czasu działania i trzeba wpisać czas(jakiś tam).  no i chodzi mi o to, jakie ustawienia wybrać, by jak najdokładniej czas pokazywał  ;)

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 06, 2007, 18:29:23 »
żaden nie będzie wskazywał dobrze czasu - palmtopy już od paru dobrych lat mają zbyt dużo opcji oszczędzania energii, możliwości włączania i wyłączania modułów, zmiennych trybów prędkości itp, przez które nie da się już obliczyć czasu pozostałego życia. (podobnie mają notebooki - mam w moim baterię umożliwiającą 4h przeglądania neta lub koło 1h grania) żaden program nie policzy tego, czy za 5 minut nie zaczniesz oglądać filmu, nie wyłączysz neta, nie zajdzie potrzeba włączenia większego podświetlenia, połączenia z komórką itp itd. IMO już lepiej patrzeć na procenty, które po pewnym czasie będą prostsze do wyczucia :)