rysiki do Looxa

• 26 Odpowiedzi
  • 6032 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lux

• 11
rysiki do Looxa
« dnia: Styczeń 08, 2005, 22:10:05 »
Lamia mi sie notorycznie (tzn. ta plastikowa odkrecana czesc do soft resetu). Czy zdazylo sie wam cos podobnego, czy moze traktuje mojego pda zbyt brutalnie? W kazdym razie chetnie wroce do tematu gdzie kupic nowe rysiki - w palmtop experts nie maja, w karen notebook nie maja, FS odpowiada, ze trzeba cierpliwie czekac. Jedyna szansa to expansys? Zyjemy na Borneo, czy co?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2005, 22:40:23 »
Cytat: Lux
- w palmtop experts nie maja, w karen notebook nie maja...

To niestety typowe... :(

Cytat: Lux
...FS odpowiada, ze trzeba cierpliwie czekac...

I to chyba jedyne wyjście.... Ja zamówiłem na początku grudnia dodatkową baterię do LOOX-a 720 i około 15-20 ma w końcu być :)
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2005, 00:21:58 »
Niestety te koncowki sa tak delikatne ze predzej czy pozniej sie lamia.. ja mam obecnie ten sam problem.. Mysle zeby kupic krepelke i sprobowac powalczyc, bo przeciez jak kupisz nowy rysik to bedzie tak samo wytrzymaly jak sklejony (albo nie wiele mozniejszy). FS powinien lepiej sie przylozyc do rysikow..

*

Offline biblo

• 3314
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2005, 10:44:32 »
Zapewne niedługo pojawią się rysiki do 720-tki w sklepe Brando. Pewnie będą tańsze i będą miały długopis inside...

Częściowo problem soft resetów można rozwiązać stosowną aplikacją - o jednej takiej zgodnej z VGA jest news na stronie głównej.
Pozdrawiam,
biblo

rysiki do Looxa
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2005, 11:51:44 »
Po złamaniu pierwszego rysika trochę się z nim pobawiłem i
w drugim ( pierwszym również ale efekt estetyczny taki sobie ) wywierciłem wzdłuż plastikowej końcówki otwór 0,6mm, ktoóry usupełniłem "kropelką" i kawałkiem spinacza biurowego. Teraz wystającą część służącą do resetu mam metalową ( w niczym to nie przeszkadza ) ale tylko po obcięciu kawałka oryginału da się osiowo wywiercić otwór. Nie jest przelotowy, zostało 2-3mm plastiku także z zewnątrz brak jakichkolwiek śladów. Polecam :)

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2005, 12:56:07 »
Mój się jeszcze nie zlamał. Wydaje się bardzo solidny. Może masz pecha z tymi rysikami? Wadliwa partia czy coś?
Are you shpongled?

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2005, 14:05:54 »
moje oba poki co sa ok, ale mogly byc faktycznie solidniejsze

pozdro
pozdrawiam
Jachu

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 09, 2005, 19:24:01 »
Mi sie tez wydawalo ze sa solidne te rysiki jednak pewnego dnia przy uzyciu bardzo niewielkiej sily sie zlamal.. Mysle ze nie trzeba tu jakies silnej ingerencji zeby go zlamac, tylko problem jest w zuzyciu materialu (przedwczesnym moim zdaniem)

Pozdrawiam

*

Offline Lux

• 11
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 09, 2005, 19:29:04 »
A jeszcze pytanie z glupia frant - inne rysiki nie pasuja do FSC? Pomijajac kwestie estetyczne. Kazdy producent ma rysiki innej grubosci i dlugosci? Jakies freudowskie zwichniecie :)?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 09, 2005, 20:10:58 »
Inne rysiki nie pasuja do LOOXow.

*

Offline bret

• 1964
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 10, 2005, 06:13:23 »
Osobiście używam standardowego rysika jedynie do resetu (i to tylko w  sytuacji gdy Loox się powiesi na amen i nie ma możliwości użycia przycisku ekranowego w Spb PocketPlus lub do hard resetu). Do obsługi używam jednego z rysików typu 2 in 1 (stylus + długopis) ze StylusCentral (http://www.styluscentral.com), dokładnie Waterford Marquis Claria Twin Pen. Polecam (stylusa i sklep).

BTW: w niezawodnym Expansys są standardowe rysiki w ofercie (choć zapewne trzeba byłoby czekać na realizację zamówienia - sądząc ze statusu jaki ma produkt): http://www.expansys.com/product.asp?code=116588

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 11, 2005, 19:28:16 »
Mnie uratowala Kropelka :P Polecam wszystkim! Trzyma naprawde mocno, a przy odrobinie wyczucia przy klejeniu prawie nie widac laczenia.

Pozdrawiam

*

Offline macac

• 23
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 20, 2005, 17:24:36 »
Trochę spóźnione informacje, ale dla zainteresowanych rysik do 4** dostępny pod adresem
****://***.laptopy.pl/go/_info/?id=3129
Wystawiali je też taniej na allegro, może warto trochę poczekać aż wystawią ponownie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38186116

rysiki do Looxa
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 20, 2005, 21:37:49 »
mój sie tez rozleciał :| i kręci się w kółko ;)

*

Offline Janko

• *
  • 59
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 30, 2005, 21:19:41 »
Hm... Moj wyglada baardzo solidnie ale teraz juz bede uwazal :P...

Janko

*

Offline Go.To

• 40
    • http://tmag.pl/
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 16, 2005, 12:05:55 »
No niestety, po dwóch tygodniach użytkowania złamała mi sie plastkowa końcówka, zapewne od częstego odkręcania/przykręcania. Na razie pomogła kropelka, no i jeszcze jest drugi, ale już chciałem się zaopatrzyć w zapasowe. Ma może ktoś jakieś namiary na rysiki do LOOXów z serii 700? Na Allegro znalazłem do 400 - to chyba nie jest to samo?
W "niezawodnym Expansys" są juz dostępne i nawet jest niezła cena, 20 euro za 3 szt., ale rozwalili mnie kosztami przesyłki: ponad 40 euro! do tego VAT, wyszłoby niemal 100 zł za rysik!!!
Może znacie jakieś mniej kosztowne źródła?

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 17, 2005, 07:08:59 »
Dołączam się do pytania bo u mnie mimo kropelki rysik znów się złamał :/ Myśle że każde kolejne klejenie będzie miało mniej sensu..

*

Offline tomekok

• 40
  • Sprzęt: FSC Loox 720+pierdoły
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 25, 2005, 13:21:08 »
Mój też sie złamał po paru miesiacach używania a zapasowego z kompletu znaleźć nie mogę...:(
Kropelka do bani, nie trzyma.
Podłączam się pod pytanie o rysiki :)

*

Offline biblo

• 3314
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 27, 2005, 14:09:23 »
Proponuję zamówić tam gdzie kupowałeś LOOX-a. W ciągu kilku tygodni zamówienie powinno zostać zrealizowane.
Pozdrawiam,
biblo

rysiki do Looxa
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 12, 2005, 00:50:18 »
Totalna porażka... dzisiaj rysik upadł mi na podłogę i się najnormalniej w świecie rozpadł... Nie mogę zrozumieć jak można wyprodukować coś aż tak badziewnego... Na mój gust to FS powinien wszystkim swoim klientom wymienić rysiki na nowe na własny koszt!

*

Offline viperaberus

• *
  • 73
    • Drużyna wojów najemnych Blotunga
  • Sprzęt: Loox 720 + 1gb CF + GPS Rikaline 6033
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 12, 2005, 16:53:43 »
Cytat: mirek21
Totalna porażka... dzisiaj rysik upadł mi na podłogę i się najnormalniej w świecie rozpadł... Nie mogę zrozumieć jak można wyprodukować coś aż tak badziewnego... Na mój gust to FS powinien wszystkim swoim klientom wymienić rysiki na nowe na własny koszt!

Szczerze, to nie wiem co Wy z tymi rysikami robicie. U mnie jest wszystko OK. Tyle, że specjalnie na nie uważam bo zanim kupiłem Looxa to przeczytałem ten topic :]
Pozdrowionka
Dedicated to ODIN...
www.blotunga.w.activ.pl <-- Moje zabawy ]:->
www.4dziki.prv.pl <-- "Zabierzcie mnie gitarrre" Moja kapelka :D
www.bieszczady.pl/podberdem <-- A tu sobie żyje

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 14, 2005, 01:19:48 »
Cytat: viperaberus
Szczerze, to nie wiem co Wy z tymi rysikami robicie. U mnie jest wszystko OK. Tyle, że specjalnie na nie uważam bo zanim kupiłem Looxa to przeczytałem ten topic :]
Pozdrowionka

Nie znasz dnia ani godziny.. zobaczysz :) Tez sie dziwilem do momentu az mi sie rozpadl (bez uzycia wiekszej sily..).

Pozdrawiam

rysiki do Looxa
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 01, 2005, 21:41:29 »
Chcialbym Was poinformowac, ze wyslalem dzis do FSC Polska email z zadaniem zwrotu kosztow nabycia nowych rysikow. Nie chodzi bynajmniej o tych pare zlotych, ale o zasade. Nie moze tak byc, zeby w ciagu 3 miesiecy polamaly mi sie dwa rysiki...

Panowie z FSC na poczatku twierdzili, ze to ze mna jest cos nie tak, ale poczytalem im kawalki wypowiedzi z forum i juz nie mieli wiecej pytan.
Pamietam, pare lat temu Palm wymienial za friko wszystkim uzytkownikom T3 kolyski, to niech sie FSC postara i wymieni nam rysiki!

Tak wiec kto zyw - do mejli! Jesli ktos mial problem z rysikiem, niech dzwoni, pisze mejle, atakuje! Jedna osobe moga olac, z kilkudziesiecioma juz bedzie trudniej!

Wszystkich zainteresowanych prosze o kontakt lub wypowiedz na forum, chetnie sluze dodatkowa informacja.

m

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 01, 2005, 22:05:23 »
Ja mam Loox'a kupionego w Angli.. Myslisz, ze mam szanse na ewentualna wymiane?

Pozdrawiam

rysiki do Looxa
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 02, 2005, 00:12:03 »
Mysle, FSC w Polsce nie zrobi niczego bez porozumienia z centrala w Niemczech - mysle, ze tam tez trzeba pisac i informowac ich o problemach, dochodzic swego.
A jak podejma tam jakas decyzje, to bedzie musiala dotyczyc wszystkich - spojrz zreszta na forum na firstloox.org - tam jest jeszcze wiecej poszkodowanych.

W poniedzialek wysle jeszcze mejla do centrali i sprobuje zadzwonic. Jak sie czegos dowiem to napisze.

m

rysiki do Looxa
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 02, 2005, 16:40:13 »
bardzo dobrze spisuje mi sie rysik z Looxa 600.
Ma waska koncowke, ktora bez probemu mozna wykonac reset.
nietety nie da sie schowac takiego rysika w obudowie, jest za duzy.
Ja kupilem futeral i problem mam z glowy /jest to model uniwersalny z Techmarket, jesli kogos interesuje to moge opisac moje wrazenia z jego uzywania/.

*

Offline PeDeA

• **
  • 239
  • Sprzęt: LOOX 720 + GNS 5843
rysiki do Looxa
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 04, 2005, 16:57:38 »
Cytat: viperaberus
Cytat: mirek21

Pozdrowionka

Ja tez nie wiedzialem, o co chodzi, az mi po czerech miesiacach odleciala plastikowa koncowka pierwszego rysika. Druga rozsypala sie po nastepnych 6 tygodniach.

W niemieckom forum jest to zjawisko znane i opisywane juz od wrzesnia 2004. Zarowno handel jak i FSC probowali sie wymigiwac na poczatku. W tej chwili wystarczy wskazowka na opisane wypadki w forum, zeby w ciagu paru dni dostac bezplatnie nowe rysiki.

Tak tez bylo w moim przypadku. W rozmowie telefonicznej ze sklepem, gdzie kupilem LOOXa probowano mi sprzedac komplet trzech nowych rysikow. I to przed uplywem 6 miesiecy od zakupu PDA.

Po napisaniu stanowczego maila do sklepu z kopia do supportu FSC otrzymalem telefon ze  sklepu z prosba o przyslanie wadliwych rysikow.

Po trzech dniach dostalem bezplatnie 2 nowe rysiki, ktore wedlug moich ogledzin nie roznia sie od pierwszego zestawu. I to jest powod mojej troski, gdyz obawiam sie, ze mimo szybkiego pozytywnego zalatwienia mojej reklamacji historia moze sie powtorzyc za pare miesiecy.

Pozdrawiam wspoltowarzyszy niedoli

PeDeA
Pozdrawiam PeDeA