Witam kolegę klubowicza :-)
Faktycznie coś długo to trwa... jak ja rejestrowałem przedłużenia gwarancji do laptopów FSC, to chyba trwało to 2-3 tygodnie...
Natomiast ten system jest generalnie do d... i to nie tylko w wydaniu FSC. W zeszłym roku dokupiłem rozszerzenie gwarancji do notebooka Toshiby i to była dopiero jazda... Z tego co pamiętam, takie rozszerzenie trzeba wykupić i zarejestrować w ciągu miesiąca od zakupu komputera. Złożyłem więc stosowne zamówienie po wcześniejszym otrzymaniu informacji, ze czas oczekiwania to 2 tygodnie. Po dwóch tgodniach okazało się, że będzie za tydzień, a potem znowu za tydzień - czyli po okresie dopuszczalnej rejestracji... No i tu się trochę wkurzyłem, bo dostawca stwierdził, że nic na to nie poradzi, ale rezygnacji z zamówienia nie chciał przyjąć... a ja nie chciałem iść na noże. W końcu udało mi się przez znajomego dotrzeć do ważnego menadżera w polskim przedstawicielstwie Toshiby i on mi dopiero obiecał rejestrację przedłużenia gwarancji nawet po terminie. Dodam, ze standardowa rejestracja odbywa się bez udziału ludzi - wypełnia się po prostu formularz na europejskiej stronie Toshiby. I jak się coś nie zgadza, to kicha... Rozszerzenie dostałem w koncu po 6 tygodniach, ale rejestracja na szczęście powiodła się.
Tak więc moim zdaniem tego typu procedury są albo niedopracowane albo raczej nie wytrzymują próby w starciu z korporacyjnymi molochami-potworami.
Przez tego typu doświadczenia (również z firmami telekomunikacyjnymi, ubezpieczeniowymi, bankami, płatnymi TV) staję się coraz większym wrogiem wszelkiej maści korporacji. Jeszcze trochę, a zapiszę się do alterglobalistów, albo nawet antyglobalistów...
![wredny :]](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/squaresmile.png)