Przycisk POWER w N560

• 5 Odpowiedzi
  • 778 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przycisk POWER w N560
« dnia: Sierpień 06, 2006, 22:53:28 »
Witam,

Mam pytanie o zachowanie waszych N560.

Proszę o przetestowanie następujących sytuacji.

1. Włączamy Looxa
2. Gdy jesteśmy w Dzisiaj przyciskamy krótko przycisk Włączenie
3. Podłączamy ładowarkę ( w tym momencie powinna się zapalić pomarańczowa lampka w trybie pulsującym - ładowanie - lub ciągłym - bateria pełna)
4. Odłączmy ładowartkę
5. Wciskamy przycisk Włączenia ( N560 powinien powrócić do stanu przed wyłączeniem)
6. Przyciskamy przycisk Włączenia do momentu gdy gaśnie ekran - długo
7. Podłączamy ładowarkę ( w tym momencie mój Loox nie wykazuje żadnych oznak łądowanie - i stąd moje pytanie - czy jest to wyłączenie N560 na stałe czy też co się z nim teraz dzieje)
8. Wyłączamy ładowarkę
9. Uruchamiamy Loox'a (Loox uruchamia się jak po soft resecie)

Teraz pytanie czy wszyscy mają taką samą reakcję N560 na działanie tych operacji.

Przycisk POWER w N560
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2006, 07:24:01 »
tak- to normalny objaw.
Wyłączajac "krotkim" wcisnieciem sprzet przechodzi w tzw sus-mode (tryb uspienia) ale cały czas dziala procesor. To on kontroluje (poprzez ACPI) proces ładowania akumulatora. Wyłączajac calkowicie PDA - nie ma mozliwosci ladowania akumulatora. Mozesz zamknac ankiete ;)

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
Przycisk POWER w N560
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 07, 2006, 13:27:14 »
Hm, to długie przytrzymanie Power-a nie powoduje jedynie wyłączenia podświetlenia? Nie mam teraz jak sprawdzić, a zawsze myślałem że tak właśnie jest...

*

Offline sboard

• 33
  • Sprzęt: Loox N560, E-ten X500+
Przycisk POWER w N560
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 07, 2006, 14:01:37 »
Wygląda na to że w N560 tak właśnie jest, że przytrzymanie przycisku power powoduje kompletne wyłączenie urządzenia. Inaczej niż miało to miejsce w 720

Przycisk POWER w N560
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 07, 2006, 14:15:10 »
w 720 nie mozna było calkowicie wylaczyc urzadzenia poniewaz wtedy nastapilby HR.
Kazde urzadzenie z WM2003 SE i wczesniejszym dzialalo w ten sposob. Od wersji 2005 jest inaczej - zmienił sie bowiem sposob wykorzystania pamieci przez system- zmieniłą sie zatem i konstrukcja urzadzeń umozliwiajac uzytkownikowi oszczedzanie energii akumulatora poprzez calkowicte uspienie systemu (z wyjatkiem niewielkiej czesci elektroniki odpowiedzialnej za mozliwosc uruchomienia pocketa)

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
Przycisk POWER w N560
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 07, 2006, 15:25:54 »
Ciekawe, dzięki za ifno.

@gural - sorki za wprowadzenie w błąd z tym wyłączaniem, mój bląd.