Wi-fi. Nieśmiała prośba o pomoc ;-)

• 2 Odpowiedzi
  • 802 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 17, 2005, 17:20:04 »
Szlachetni Panowie i Ty Wielki Adminie!
Może dostanę zj...bkę, ale sił już nie mam! ;-( Oto mój problem:
Ruter Belkin (z wbudowanym modemem (ADSL), Loox 720 (soft stdrdowy). Usiłuje toto połączyć przez wifi i ... ni chuchu :(. Męczę się z tym już z tydzień. Na początku - było, chodziło jak złoto. Potem zdechło. Przeczytałem chyba wszystko na formum (no mam nadzieję że coś opuściłem i mnie tam odeślecie - jeśli tak - błagam o linka). Włączam/wyłączam wszelkie możliwe opcje i ... nic. Pojawia się komunikat (zawsze ten sam - innych chyba nie przewidzieli) "niedostępny SSID lub nieprawidłowy WEP". Drugi komp łączy się po wajfaju jak złoto, Looxik wymieka (i ja też). Może problem w aplikacji "E2C" ?

Proszę o pomoc.

Pzdr.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 17, 2005, 17:25:17 »
Wylacz zabezpieczenia w WiFi, czyli WEPy i inne... wylacz filtrowanie MAC adresow, wylacz 802.11g jesli masz i zostaw tylko 802.11b, wlacz SSID broadcast czy jak to sie tam u ciebie nazywa (by nazwa sieci byla dostepna publicznie). Wejdz do ustawien looxa i wywal obecnie wykryte sieci. Zrob restart palmtopa i zobacz co sie dzieje. Czy wykrywa siec? Pojawia sie okienko? Wybierasz The Internet i dziala? Nie dziala? Jak nic nie dasz rady zrobic to najszybciej bedzie zrobic hard reset palmtopa i sprawdzic na czystym systemie.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 17, 2005, 17:37:02 »
Dziękować, dziękować! Się biorę do roboty.