Problemy przy odtwarzaniu filmów na N560

• 5 Odpowiedzi
  • 1187 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 01, 2006, 12:34:32 »
Witam,

Kilka dni temu zakupiłem n560. Wszystko smiga jak należy poza jedną sprawą, która mnie nurtuje oraz irytuje!!. Wcześniej posiadałem Asusa a636 i nie było problemów z oglądaniem filmów, nic się nie scinało. Były one jednak w rozdzielczości asusowej czyli 320/ coś tam (nie pamiętam). Teraz odpalam film w rozdzielczości 640/480 w n560 i o zgrozo zaczyna mi się film zawieszać! Ma on szybszy procesor a film zawiesza.
Myslę sobie ok, więc nagram film w rozdzielce z asusa i puszczę na n560. Niestety okazało się, że n560 nie rozciąga obrazu i każe oglądać w małym okienku. Windows na pc oczywiscie rozciąga na całe okno dowolną rozdzielczość a tu nie!!

Pytanie, czy mieliście Panowie/Panie problem z scinaniem filmów w n560? Oraz jak zrobić by dało się oglądać filmy na n560 w rozdzielczości niższej czyli 320/.... (nie pamiętam ile) na pełnym ekranie. Podejrzewam, że przestanie scinać wtedy, choć może się mylę?

Jeśli jakieś inne porady, proszę, chętnie się dowiem!!

Pozdrawiam!!

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2006, 14:11:35 »
Proponuję używać odtwarzacza TCPMP, ma bardzo dużo funkcji, można dograć dodatkowe kodeki i odtwarza wszystko :) (nawet filmy z napisami) a największą jego zaletą to to że jest całkowicie DARMOWY !!!!

*

Offline Aree

• *
  • 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2006, 15:47:53 »
Ja swojego n560 rowniez wykozysuje jako przenośne kino (glownie w czasie drogi do/z pracy). Wiele pozycji (filomych) juz mi przeszło przez pocketa i ciela sie tylko jedna - jak sie okazalo zle skompresowana (za mały bitrate przy duzej rozdzielczości).
ogólnie filmy (rekompresowane specjalnie na PPC i nierekompresowane) nie zuzywaly mi nigdy wiecej nic 80-90% (najczesciejok 60%) czasu procesora PPC - rozdzielczości nie przekraczające 640x... . Ale na upartego zawsze sie znajdzioe pozycja ktora zje 100% sie bedzie ciała  :twisted:

:idea:  PAWL8 - sprawdz jeszcze czy czasem w ustawieniach procesora nie masz ustawionego "power safe mode" czy "standard". Moze ktos (lub Ty sam) zrobił Ci psikusa i ustawil na sztywno te tryby (powinna byc pozycja automatic)

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2006, 08:28:46 »
Dziękuję za porady, udało mi się sciągnąć TCPMP i okazało się, że ten jakże mały a zarazem rozbudowany programik rozciąga dowolny obraz na cały ekran. Problem od razu się rozwiązał i teraz nic się nie zawiesza. Można oglądać wszystko. Poza tym nie mam zastrzeżeń do cudownego palmtopa n560. Jeżeli moge dodać, choć to nie ten temat, ale komuś może ułatwić sprawę wybór.....
Asus A636 jest fajny, jednak przy n560 moim zdaniem lekko wysiada.

Jeśli ktoś się nie może zdecydować.... polecam n560, chyba, że trzyma nas kwota, która w przypadku całego zestawu przy n560 jest wyższa o około 800zł wraz z osobną ładowarką samochodową oraz uchwytem.

Dzięki wielkie jeszcze raz!! Pozdrawiam!!

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 14, 2006, 20:21:58 »
Mam loox -a n520. Gdzie mogę znależć kodeki do TCPMP ( np. mpeg 2 ) oraz jak mogę zmienić język na polski w WM 2oo5. Z góry dzięki

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
  • Sprzęt: Galaxy S + Avila GPS
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 16, 2006, 15:22:35 »
1. Kodeki do TCPMP - Wpisz w googla lub pozukaj jesrt przylepiony temat w POcket PC - Ogolnie
2. Spolszczenie WM5 - np Marchevka - Goohgle twoj przyjaciel :kill:  :wkurzony:
Moj telefon jest  Galaxy-S-tyczny :)