Problem z wykrywaniem looxa przy upgrade... o co chodzi????

• 9 Odpowiedzi
  • 1772 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« dnia: Czerwiec 10, 2004, 16:14:08 »
Mam looxa 600 z ppc2002 (P22452-P929-V202) i sciągnołem zebie z p2p wm2003 (P22452-P929-V427) aby zrobić upgrade. Jeśli normalnie podłączam looxa przez usb to jest wykrywany prawidłowo, oczywiście po wcześniejszym zainstalowaniu sterów z fsc. Ale jak jestem podczas operacji flashowania (krok w którym trzeba przyczymać dwa pszyciski i włączyć zasilanie przełącznikiem) to nie jest wykrywany. Znajduje tylko urządzenie usb i czepia sie o sterownik. Wskazuje mu ścieżke do sterów ale i tak nie chce sie zainstalować. Flasher dalej szuka looxa i nic. Co z tym fantem zrobić?
Are you shpongled?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2004, 16:23:33 »
Pomijajac to p2p (jak juz piracisz to przynajmniej nie chwal sie tym na forum) ...

Podlacz LOOXa do glownego koncentratora USB w komputerze, a nie do jakis tam zewnetrznych HUBow USB czy tez portow USB na sledziu. Podlacz kabel do podstawowych portow USB tych obok gniazd PS/2.

Tyle ze w tym przypadku to moze chodzic o specjalny sterownik, jesli uzywasz jakiegos niestandardowego programu do flashowania.

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2004, 16:38:48 »
hmm juz było na forum pisane o ściąganiu z p2p i nikt nie miał pretensji... ale dobra. Huba nie mam ale faktycznie moze to być przez to ze podłączam do usb podciągniętego na przód obudowy. Stery mam te z fsc. Flasher fsc z romem tyle ze nie ze strony.

[Dodano: 2004-06-10 19:40:41]
Dalej nie działa. Wpiołem do usb z tyłu kompa i dalej sie czepia o stery. Robie wszystko tak jak w instrukcji. Wyłączyłem looxa na minute potem podpiołem kabel i przyczymując guzik fsc speed i kalendarz włączyłem zasilanie. XP znajduje mi nowe urządzenie usb a flasher nic nie widzi. Sprawdzałem przy włączonym i wyłączonym activesync.
[pic=http://62.233.151.50/~bartek/flash.gif]

[Dodano: 2004-06-10 21:07:42]
Ręce mi opadają. Albo ten flasher jest do niczego albo coś źle robie. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Are you shpongled?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2004, 21:51:33 »
Cytat: ziele
...Robie wszystko tak jak w instrukcji. Wyłączyłem looxa na minute potem podpiołem kabel i przyczymując guzik fsc speed i kalendarz włączyłem zasilanie.

Jak to: potem podpiąłem kabel...??? Na samym początku podpinasz LOOX-a do zasilania i do PC-ta i odpalasz program do flaszowania - w trakcie już nic nie odpinaj.

Copy the program " Flash-Update" for Pocket LOOX 600 to your computer and create a shortcut for the  flash update program on your desktop. Connect the Pocket LOX 600 to your PC. Start the program.

Ja nie miałem z tym jakichkolwiek problemów, tyle że ja używałem kupionego oprogramowania... >:)
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 10, 2004, 22:18:32 »
Podpinam kabel wtedy kiedy pisze i już nie ruszam. Jak mam podłączony zasilacz i kabelek to robie hard reseta. Potem włączam go z kombinacją tych dwóch guzików. Ale to nic nie daje. Loox niby sie przestawia na flashowanie bo nie ładuje sie system. Xp nie wykrywa juz looxa tylko urzadzenie usb...dzwine nie?. Jak przerabiałem iPAQa to 10min i po sprawie, a z tym to sie juz męcze nie wiem ile czasu :(

ps. ciekawe poco każą robic skróta na pulpicie ;)
Are you shpongled?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 10, 2004, 22:24:55 »
Sprawdź tę instrukcję: http://support.fujitsu-siemens.de/PDA/Pocket_LOOX_www/GB/Install.Anl/Enduser_Flash_Update/Enduser-Flash_Update.htm
Są tam również screen-y kolejnych okien, dzięki czemu możesz dokładnie kontrolować (i porównać) postępy flaszowania.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 10, 2004, 23:14:30 »
Już ją przeglądalem i robie dokładnie tak jak tam pokazują. Tylko u nie nie było tego okna z informacją o looxie i języku ale moze to przez nowszą wersje flashera.
Are you shpongled?

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 11, 2004, 14:12:46 »
Trzeba wgrac specjalne sterowniki do Looxa w trybie Flash - obydwa moje XP widziały go jako inne urządzenie i chciały sterowniki instalować.
Sterowniki były w którejś z paczek z softem.

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 11, 2004, 20:36:06 »
Jednak widze ze moj problem moze być rozwiązany. Czy mógłbyś mi podesłac ten sterownik? Byłbym bardzo wdzięczny. ziele@go2.pl
Are you shpongled?

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 05, 2004, 04:06:15 »
Juz prawie miesiąc minął a tu zero odzewu...
Are you shpongled?