Problem z Wifi

• 12 Odpowiedzi
  • 2274 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z Wifi
« dnia: Marzec 03, 2010, 16:46:33 »
Windows 6.1
Po jakimś czasie nie chce wczytywać stron, na Operze jak i IE mimo że jest połączony do routera.  Rozłącznie i ponowne połączenie z routerem pomaga na chwile, ale problem się powtarza.

Odp: Problem z Wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2010, 14:48:59 »
A ja mam inny problem: w FS N560 WM5.0 WIFI skanuje , znajduje sieć zabezpieczoną i po OK, zamiast wyświetlić pytanie o identyfikator i hasło, to pojawia się ERROR : "You can chose only an open, not encrypted  WLAN network In Hotspot mode! For all other WLAN networks please adjust your WLAN profil respectively, and connect again." - gdzie mam ustawienia takiej reakcji (a może ona wynika z braku ustawienia)?
A do pytania kolegi - może gdzieś został ustawiony parametr czasowy (jakaś liczba powodująca rozłączenie)?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2010, 16:58:27 »
pewnie używasz E2C?

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2010, 19:55:56 »
Na domyślnych ustawieniach jest, bez żadnych programów.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2010, 19:25:53 »
to było do balele, jego problem najprawdopodobniej powoduje E2C

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 08, 2010, 12:51:42 »
Proszę więcej nie odpowiadać na moje pytanie związane z użyciem WIFI przez E2C, jak przegryzę się i będę mieć problemy, to otworzę nowy wątek, dziekuję.

*

Offline baca01

• 266
  • Sprzęt: IpSE2020, XCOVER5
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 08, 2010, 21:40:21 »
Proszę więcej nie odpowiadać na moje pytanie związane z użyciem WIFI przez E2C, jak przegryzę się i będę mieć problemy, to otworzę nowy wątek, dziekuję.

Zadales pytanie nerwusie, to Ci odpowiadaja... Czy to zle ?..
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 09, 2010, 09:24:45 »
W wątku najwazniejsze jest pytanie zadane przez jego założyciela, a ja moim pytaniem wprowadziłem zamieszanie, wiec dlatego wycofuję się.

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 09, 2010, 16:54:31 »
Nie gniewam się, ;p

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 19, 2010, 10:33:56 »
Witam wszystkich, nie chcąc śmiecić podepnę się pod temat (a problem chyba dotyczy tego samego co u założyciela).
Sprzęt-Loox n560, E2C- nie odpalony ani razu, sterownik SDHC- zainstalowany ten "poprawiony" (poprzedni podobno robił problem z wifi).
Wygląda to tak; Wchodzę w przeglądarkę (np.google.pl, a przeglądarka albo IE albo opera, na obydwu tak samo), stronka wchodzi (a wifi mam z routera w domu), wyszukam coś, klikam wejdzie i najczęściej jak dalej dam jakiś odnośnik to już nie wskakuje, nieraz jeszcze się uda, ale nie na długo. Na dole pokazuje:

sending request
receiving data
completed request.

A strony niet. Przecież problem pewnie dotyczy(ło) wielu, ktoś już uporał się z tym?. Podejrzewam że może coś w rejestrze by znalazł pomocnego (jak ktoś się zna)...
Pozdrawiam i śledzę wątek :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 10:35:32 wysłana przez pinik1 »

*

Offline arroyo

• *
  • 64
  • Sprzęt: Loox N560
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 19, 2010, 15:05:14 »
@pinik1
Zacznijmy od tego, że problemy z Wifi (podobnie jak z obsługą kart SDHC) zostały zażegnane dość dawno w firmware WM6.1 od Newplow. Polecam wersję 20755-23. Jak masz WM 5 to możesz się tylko namęczyć i niewiele zdziałasz. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 19, 2010, 15:36:35 »
Dzięki za szybką odpowiedź, mam rozumieć że jak uaktualnie windows do 6.1 to problem zniknie?

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 31, 2010, 00:17:56 »
I jak?

Ja mialem podobnie (zreszta loox lapie wifi powoli i nie zawsze - laptop w tym samym miejscu lapie w sekundę i trzyma sygnal do smierci).

Problem byl na dlink DAP 1160, na sweex - zero rozlaczania tajemniczego. Pomogl nowy soft do dlinka (straszna kupa ten access point - nie kupujcie), ten nowy soft dziala jako tako (mial tez inne bledy) a wyszedl po 2-3 latach od momentu zakupu pudla. Tyle im zajelo poprawienie g...

Wiec sprawdz na innym AP/ Routerze, nie wiem czy to wina softu czy N560, wazne ze u mnie juz dziala i nie rozlacza;]