problem z USB

• 6 Odpowiedzi
  • 629 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wszim

• 277
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens n560, MIO P550M
problem z USB
« dnia: Styczeń 07, 2007, 09:36:50 »
Witam
Kupilem uzywanego n560 i mam problem ze skomunikowaniem z activsync przez USB. PC wykrywa podlaczenie bo uaktywnia sie kontrolka ale kreci sie tylko w niskonczonosc z napisem connection. PDA tez wykrwa fakt podlaczenia bo uruchamia sie w nim AS ale na tym sie konczy. Probowalem tez podlaczyc pendriva do USB host i tez kupa - PDA go nie widzi, tzn w File Explorerze nie widze tej pamieci ani wgranych na nia plikow. Czy to pad sprzetu czy moze kwestia jakiejs konfiguracji?

pozdrawiam
pozdrówka

problem z USB
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2007, 11:59:53 »
Wylączyleś firewall?

Czy ten pendrive jest na liscie kompatybilnych?
Podłącz coś z listy urzadzen kompatybilnych
np bardzo popularny Kingston TravelLite DS/MMC Reader - może ma go któryś z twioich znajomych. Możesz też podłaczyć myszkę USB i zobaczyć czy reaguje na przyciski.
Jak nie bedzie działąc wymień kabel USB.
U mnie dziala bez żadnych zmian w konfiguracji.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
problem z USB
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:12:32 »
A jakie masz Windowsy?
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline wszim

• 277
problem z USB
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2007, 13:09:30 »
firewall? a co on ma do tego? normalnie firewall pyta sie jak jakas aplikacja chce dostepu. Ale sprobuje go wylaczyc. Pen nie wiem czy jest kompatybilny. Myslalem ze ten system lyka juz wszystkie tego typu gadzety jak WXP? No to ciekaw jestem czy pojdzie moj aparat cyfrowy Lumix.Tego jeszcze nie probowalem.
Mam winde2000

Na razie jestem zadwolony z wifi. Wlasnie siedze w galerii I klepie ten tekst z nowego nabytku. A, propos jak  zrobic polskie czcionki?
pozdrówka

*

Offline wszim

• 277
problem z USB
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2007, 22:45:09 »
n560tester wiekie dzięki  :D FIREWALL to było to :O~ Ruszyło!
Pendrive nie chodzi nadal ale aparat ruszył czyli z USB wszystko OK. Wie ktos jak skonfigurowac Kerio żeby nie przeszkadzał komunikacji z PDA?
pozdrówka

problem z USB
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2007, 23:12:06 »
ActuveSync tworzy podsieć   (u mnie 169.254.2.*)   Pozwól mu na komunikację ż tą sięcia. (Mozesz powiedzieć, że jest zaufana).
Jak pozwolisz mu również na komunikacje z innymi sieciami, to ActiveSync będzie pracował jak proxy i  PDA za pomocą ActiveSynC'a połaczy się z internetem

*

Offline wszim

• 277
problem z USB
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2007, 23:46:23 »
No więc poradziłem sobie tak że zmieniłem w kerio "blokuj" na "pytaj" i  gdy wyświetlił zezwoliłem na połączenie. Uff super  :)) Teraz walka z bluetooth. Z GPRSem sobie poradziłem tera bluetooth przez activsync pozostał i właśnie znowu mnie przytrzymało   :worried:
pozdrówka