----> WM6 dla Fujitsu Siemens N520 !!! <------

• 36 Odpowiedzi
  • 13165 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mALy_boy

• **
  • 125
    • www.f1ultra.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 Kingston 8GB SDHC
Odp: ----> WM6 dla Fujitsu Siemens N520 !!! <------
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 21, 2007, 22:29:03 »
Pierwsze wrażenia - przede wszystkim wszystko działa ;) Sam wygląd średnio mi sie podoba - design WM 5.0 był lepszy ;) Odnośnie samej szybkości - system chodzi odczuwalnie szybciej jednak z tego co sprawdzałem w TCPMP i GXMarku wyniki są dosyć zbliżone w stosunku do tych uzyskiwanych na WM 5.0.  Jutro wstawie wyniki testow video&gxmarka z wm6 i wm5 :) Co do hosta USB... Pen drive działa ale mam problem z podłączeniem klawiatury której po prostu system nie widzi :(

Edit:

Juz wszystko dziala. Zastosowalem sie do instrukcji z linku:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=57477.0

Wystarczy dojsc do 3 punktu I klawiatura smiga jak trzeba ;)

Edit 2:

O dziwo filmy (testowałem na Matrixie 320x240) odtwarzane w TCPMP na WM6 działają sporo wolniej niż na WM5.

WM 5.0:

624 Mhz - 454.3%

WM 6.0:

624 Mhz - 434.2%

Z kolei w GXmarku wygrywa WM6.

WM 5.0:

WM 6.0:

Byc może TCPMP nie jest w pełni kompatybilny z WM6. Pomiary przeprowadzane jeden po drugim maja strasznie duzy rozrzut - od 373% do 434% czego nie miałem na WM5 gdzie pomiar roznił sie zwykle o jakies 2-5% :)

I na koniec - zauważyłem ze WiFi w WM6 ma jakby wiekszą czułosc w porownaniu do WM5. Wcześniej gdy przeglądałem neta w odległej (od AP) czesci domu to pocket długo łądowął strony i często zrywał połączenie. Teraz wszystko śmiga rewelacyjnie mimo, ze PeekPocket nadal pokazuje siłe sygnału na "90" :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2007, 13:58:10 wysłana przez mALy_boy »

*

Offline mALy_boy

• **
  • 125
    • www.f1ultra.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 Kingston 8GB SDHC
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 22, 2007, 17:30:42 »
Kupiłem dziś USB dongla BT z mysla o komputerze PC ale naszła mnie mysl, by potestować jego funckjonowanie w looxie (Wm6)... no i dupa. Wyskakuje informacja o braku sterownikow. Zainstalowałem więc te od Brodcoma (na n560 działaja bo juz sprawdzalem) ale dalej to samo. Z tego co wiem na WM5 nie ma z tym problemow - podlaczasz i dziala, no a tu jest inaczej.

Ma ktos pomysl co zrobic? Skoro działa w WM5 to mysle, ze WM6 brakuje kilku plikow, ewentualnie kilku wpisow w rejestrze...

« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 03, 2007, 09:14:16 »
Miałem ten sam problem z moim donglem BT na oryginalnym ROMie (WM5) mojego n500. Wówczas pomogło mi zainstalowanie softu do BT firmy Pretec. Po instalacji w systemie zainstalowane zostały drivery BT, które w połączeniu z MS BT stack umożliwiły mi połączenia GPRS i AS po BT. Sam Manager BT firmy Pretec odmawiał współpracy z moim donglem i można go było zdeinstalować - drivery w systemie zostały :)

Tu jest link do tego softu:
http://rapidshare.com/files/67098218/btppc.exe.html

Niedawno wrzuciłem na mojego n500 WM6 (ze względu na patch dla WM6 do obsługi kart SDHC) i wszystko było super do momentu, aż spróbowałem skonfigurować połączenie GPRS po BT... Okazało się, że chociaż driver do dongla jest w systemie, to WM6 nie ma opcji tworzenia nowego połączenia GPRS poprzez BT! Kombinowałem z instalacją różnych stacków BT (w tym i tego od n560) ale niestety żaden nie poszedł. Z tego co widziałem na forum użytkownicy n560 też mieli ten problem, ale już mają nowy ROM na n560 poprawiający ten brak.

W końcu przeflashowałem się na taki ROM:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=308273&highlight=n500
Udało mi się do niego znaleźć patch do obsługi kart SDHC, mam GPRS po BT i wszystkie programy do których zdążyłem się przywiązać w WM6  :smile:

*

LYSYPL

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 28, 2007, 20:26:15 »
Witam Panowie!
Nie odzywalem sie na forum ale sledze temat i WM6 ma jedna wade jak zauwazylem, zaniza sygnal z GPS na wbudowanej antenie, na zewnetrznej jest OK.
Sprawdzal to ktos u siebie, na temat tej wady pisali tez na forum XDA-Developers.

*

Offline obrain

• 7
  • Sprzęt: FSC n520
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 28, 2007, 00:16:36 »
Witam Panowie,
moze ktos bedzie w stanie mi pomoc?

Zainstalowalem WM6 na moim n520 i faktycznie, wszystko dziala w samym systemie - nie moge jednak zainstalowac zadnego nowego programu. Nowa wersja AMapa Demo pokazuje mi brak dostepu, wiec podjalem sie proby sprawdzenia Security Manager'em 1.0.0 czy pozycja zabezpieczen jest na OFF i tu pojawil sie problem - brak polaczenia z urzadzeniem.

Podsumowujac:
1. Security Config Manager nie czyta mojej konfiguracji zabezpieczen z PDA - pokazuje wyslanie zapytania do urzadzenia i zawiesza sie
2. Nie moge zainstalowac zadnego nowego programu, z poziomu laptopa choc ASync 4.5 pokazuje polaczenie.
3. Nie dzialaja programy z karty (do tej pory na WM5 dzialaly po restarcie) - pisze ze nie sa zarejestrowane
4. Proba przywrocenia lub zaladowania innej wersji WM konczy sie komunikatem o braku polaczenia z urzadzeniem.

Mozna swobodnie eksplorowac zasoby urzadzenia z poziomu Moj Komputer (RWX), ale nie moge nic zainstalowac..

Cos mi sie zdaje, ze rosyjscy koledzy zafundowali mi wycieczke do serwisu FSC.

Moze cos przeoczylem? Jakis 'ptaszek'..? :(

*

Offline CarreraGT

• 424
  • Porsche Carrera GT - perełka :) CarreraGT ->
    • Moja galeria
  • Sprzęt: W podpisie
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 28, 2007, 11:16:38 »
te archeolog amator..

A tak na serio moze sproboj zflashowac jeszcze raz?? Byc moze jakis blad byl podczas instalacji
iPhone 4, Mac Mini, iPad

Regulamin poczytaj - to nie tablica ogłoszeń - spokojnie czytalem ;-)

*

Offline hioop

• 19
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 02, 2008, 09:32:52 »
Spróbuj po uruchomieniu palma, jak już się do końca wystartuje wyjąć na chwilę kartę pamięci (SD) i zaraz ją włożyć. Powinno pomóc, ja też miałem podoby problem... http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86346.0