Witam,
Jako nowy użytkownik forum, przede wszystkim pozdrawiam admina i wszystkich na forum. Czytam Was od dłuższego czasu (m.in. na podstawie lektury tego forum wybrałem swojego pierwszego PDA) i w końcu przyszedł moment w którym potrzebuję pomocy. Od kilkunastu dni jestem zadowolonym (bardzo zadowolonym!) użytkownikiem Looxa 720. Jak do tej pory nie miałem żadnego problemu. Aż do dziś. Miałem skonfigurowane połączenie GPRS (via Bluetooth) z SonyEricsson P800. Działało bez zarzutu. Dzisiaj (a właściwie: dziś w nocy, bo od killku dobrych godzin się z tym męczę) zachciało mi się "sparować" Looxa z desktopem i poeksperymentować z połączeniami Bluetooth ActiveSync i Network Access. Nic z tego nie wyszło (no prawie, ale nie to jest w tej chwili moim problemem, więc daruję sobie szczegóły). Natomiast stała się dziwna rzecz z kontem GPRS (PlusGSM). Nie mogę się połączyć. Łączyć się, łączy (połączenie Bluetooth działa, ikona GPRS widoczna na wyświetlaczu P800), ale żadnej strony otworzyć nie mogę ("Strona której szukasz nie została znaleziona"). Sprawdziłem ustawienia połączenia i okazała się rzecz bardzo dziwna: dla Plusa login i hasło są takie same: plusgsm. Natomiast ja mam teraz zawsze jakieś 16-to literowe hasło (jest "wygwiazdkowane", więc nie potrafię powiedzieć co tam jest wpisane) - niezależnie od tego czy wpiszę tam to "plusgsm", czy w ogóle zostawię puste. Po zapisaniu zmiany i ponownym otwarciu opcji ustawień połączenia, znowu mam 16 gwiazdek... Usunąłem wszystkie połączenia, usunąłem peceta z listy sparowanych urządzeń, zrobiłem soft reset, zestawiłem ponownie połączenie dial-up - i dalej 16 gwiazdek...
A jeszcze wczoraj działało bez zarzutu (wszystko ustawione zgodnie z FAQ - zresztą nie wymagało zbytniego kombinowania, ot login, hasło i numer (reszta wszystko domyślnie (serwery na auto)) i działało bez zarzutu. Domyślam się że to ja namieszałem. Sęk w tym że nie mam bladego pojęcia co nie tak zrobiłem i jak to odkręcić. Poza hard resetem - na niego nie mam zbyt wielkiej ochoty (prawie wszystko skonfigurowane i poinstalowane, a backup pewnie przeniesie ten błąd, czy co to jest). Będę wdzieczny za jakąś sugestię co może być przyczyną i jak to odkręcić.
Pozdrawiam,
bret