Problem z flashem win 2003

• 6 Odpowiedzi
  • 731 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 10, 2005, 16:51:41 »
Witam  
Przestał mi działać pocket - nie wchodzi wogole system i nie włącza sie okienko dotykowe. Zasilanie mozna podlaczyc dioda sygnalizuje ładowanie baterii i to wszystko... Palmtop zaczal sie zawieszac po dluzszym nieuzywaniu podczas pracy i dotyku gałki analogowej (obraz sie zawieszał i pojawiały sie pomaranczowe paski). Zatem mam pytanie czy pamięc flasha kompletnie padła czy mozna cos z tym zrobic?pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2005, 06:27:01 »
a co to jest galka analogowa? (bo okienko dotykowe to rozumiem, ze ekran LCD) - jaki to pocket moze napiszesz?

pamiec flash czyli ROM sam z siebie nie pada... moze cos z tasma laczaca LCD z plyta glowna sie stalo

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2005, 19:15:52 »
ja wiem, ze radze to juz nie wiem ktory raz, ale probuj zadzwonic na infolinie fsc :) 0801 300 100, mimo wszystko czasem pomagaja :)

oczywiscie robiles soft-reset?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 11, 2005, 21:34:05 »
Jak kolega będzie tak ... hmm ... wyczerpująco i zrozumiale opisywał problem i swojego palmtopa, to infolinia FSC też nic nie pomoże...

joeblack:: jesli oczekujesz jakiejkolwiek pomocy, to zadaj sobie trochę więcej trudu i opisz dokładnie jaki masz sprzęt, co dokładnie się dzieje i co do tej pory robiłeś...
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 11, 2005, 22:05:57 »
Fakt mój błąd że nie podałem szczegółowego opisu urządzenia prosze o wybaczenie. Palmtop to Loox 600 z zainstalowana wersją systemu 2003 wszystko dobrze działało do pewnego momentu gdy po dłuzszym czasie nieużywania go włączyłem . było okey do momentu gdy zacząłem posługiwać sie gałką kontrolną (lewo prawo gora dol) w tym momencie zaczal mi sie zawieszac ( rozowe paski na ekranie) zrobilem pare rasy hard reset pomagało ale za kazdym razem gdy nacisnalem gałke zawieszał sie aż w koncu kompletnie padł Zasilanie dziala dioda sygnalizujaca wskazuje na ladowanie baterii ale nic pozatym W czym moze byc problem?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 12, 2005, 04:00:53 »
czy dzialalo juz dobrze wszystko po zmianie ROM'u? bo widze, ze to robiles... jesli tak to proponuje rozkrecic PDA i zobaczyc czy pod "galka kontrolna" :) nie ma jakiegos ucisku lub jakis przewod sie nie ulamal

zakladam rowniez, ze bateria jest sprawna i ladowales ja cala noc

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 12, 2005, 21:33:02 »
Jeśli lipciopda pisząc o "ucisku" miał na myśli jakieś zwarcie to ja się przyłączam. Miałem kiedyś LOOX-a 600 i po dłuższym graniu w grę wymagającą korzystania z "gałki kontrolnej" (może lepiej joysticka lub przycisku kursorów) zauważyłem, że stała się ona niezwykle wrażliwa i bywało, że delikatne dotknięcie załączało ją na stałe...

Kiedyś tu na forum lub na http://www.firstloox.org ktoś zamieścił foto-instruktaż jak rozebrać L-600.
Pozdrawiam,
biblo