Problem po hard resecie n560

• 20 Odpowiedzi
  • 1822 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 21, 2006, 19:09:06 »
Mam loox'a n560 i nastepujacy problem. Otoz wyskakiwal mi jakis blad i postanowilem zrobic mu hard reset. Na systemie mialem ustawione haslo. A ze jakis czas nie byl uzywany wiec system byl zablokowany haslem. Zrobilem hard reset, wszystko na poczatku bylo ok, pojawil sie ekran z kalibracja a pozniej ekran z prosba o podanie hasla. Wprowadzilem swoje stare haslo i podalo ze jest bledne wiec myslalem ze to jakies standardowe haslo i jeszcze 4 razy wprowadzalem jakis hasla, po czym pojawilo sie cos jakby nr seryjny pocketa i komunikat ze aby zdjac haslo nalezy udac sie z tym do serwisu.
Czy to jedyny sposob aby odblokowac pocketa, i jesli tak to orientuje sie ktos jaka jest tego cena ???
I jakie haslo powinienem wpisac od razu kiedy pojwil sie komunikat z prosba o haslo.

*

Offline maciekmouse

• *
  • 74
  • Sprzęt: BlackBerry Bold
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2006, 20:06:15 »
Ja też mialem chwile zwątpienia. Po HR i skalibrowaniu ekranu podawałem haslo i .... Mam jeszcze 3 próby... hasło podawałem prawidłowe..nie wiem co sie stało ale przy ostatniej próbie wszysko było ok. Dziwne bo kod wklepywałem ten sam.. Za pierwszym razem źle a za kolejnym jest wszystko ok. moim zdaniem jedyna rada to wizyta w serwisie ale mogę się mylić...

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 22, 2006, 22:45:46 »
Witam, tak naprawdę to ja mam tego loox'a i opisany wyżej problem. Prosiłem jedynie kolegę, żeby za mnie napisał posta, gdyż byłem na wyjeździe i nie miałem dostępu do sieci.

Co zrobić? Powiedziano mi na infolinii, że usługa przywrócenia hasła jest płatna - ile sobie za to krzykną (pan na infolinni nie byłstanie mi tego powiedziec)? Może ktoś miał taką sytuację, użył jakiegoś generatora? Sprawa jest jak najbardziej legalna, to mój loox, piszę tu nie pierwszego posta :)

Loox się zablokował po wpisaniu 5-cio krotnie hasła (według mnie prawidłowego!). Teraz mam podany wygenerowany (za każdym włączeniem looxa inny) kod, z którym mam się zgłosić do serwisu (a tam będą chcieli kase...).

Prosze o pomoc. Pozdr

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 23, 2006, 09:55:32 »
byl post o tym na forum gdzies... sporo chca, 60EUR chyba, ale nie jestem pewien

*

Offline matis

• 267
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 23, 2006, 11:14:04 »
Właśnie dzwoniłem do CSS-a. Faktycznie usługa kosztuje 60Euro :wkurzony:  :wkurzony:  :wkurzony: . Ciekawe jak im udowodnie, że hasło wpisywałem takie jakie miałem!!!

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 23, 2006, 11:24:59 »

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 23, 2006, 11:30:42 »
60 EURO  :huh:  :kill:

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 23, 2006, 11:51:17 »
Dżizas... :surprised:
IMHO przegięcie.

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 23, 2006, 11:58:19 »
swoja droga jakby ktos jednak wiedzial (np. z serwisu) jakie haslo pownno sie wpisywac to niech sie podzieli, kupa kasy zostanie u forumowiczow :mysli:

*

Offline matis

• 267
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 23, 2006, 13:29:42 »
No przydałby się jakiś generator :P Niestety nic takiego nigdzie nie widać. Co do podesłanego tematu - nic tam nowego nie ma, nie wiem po co to podsyłasz.

Dla mnie jest nieporozumieniem, że jest ewidentny błąd w sofcie, a oni uważają to za winę usera !!

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 23, 2006, 13:42:43 »
60 ojro za glupie haslo? zabawni sa :lol:
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline matis

• 267
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 23, 2006, 15:38:49 »
zabawni, nie zabawni - płacić chyba trzeba :/ Zostałem postawiony pod ścianą w pewnym sensie. Nie ma chyba innego wyjścia jak zapłacić. Najgorsza jest niemożliwość udowodnienia w serwisie, że hasło wpisywałem poprawne  :wkurzony:

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 23, 2006, 15:55:47 »
Cytat: "matis"
No przydałby się jakiś generator :P Niestety nic takiego nigdzie nie widać. Co do podesłanego tematu - nic tam nowego nie ma, nie wiem po co to podsyłasz.

Dla mnie jest nieporozumieniem, że jest ewidentny błąd w sofcie, a oni uważają to za winę usera !!

"wiec tak, zostala wlaczona blokada antykradziezowa zwana potocznie "FSC Password". Zostalo 5-cio krotnie wpisane zle haslo(moj znajomy do ktorego to nalezy-kupil go tydzien temu) pomylil hasla do systemu z haslem FSC Password.

Slyszalem ze sa programy mogace to odblokowac lib jakies sztuczki."

jezeli dla ciebie to co powyzej nic nie oznacza to przepraszam ze mecze twoje oczy. Na przyszlosc nie bede sie angazowal w odpowiedzi na twoje ewentualne pytania, płac 60euro i dont worry

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 23, 2006, 16:52:41 »
Cytat: "matis"
zabawni, nie zabawni - płacić chyba trzeba :/ Zostałem postawiony pod ścianą w pewnym sensie. Nie ma chyba innego wyjścia jak zapłacić. Najgorsza jest niemożliwość udowodnienia w serwisie, że hasło wpisywałem poprawne  :wkurzony:

To działa w obydwie strony. Podaj ich do sądu mówiąc, że wpisywałeś dobre hasło. Jak Ci udowodnią, że jest inaczej?

No i to jest skandal!
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 26, 2006, 01:43:35 »
Mnie spotkało to samo!!!! Przy czym koszt usunięcia usługi miał wynieść 60EUR +160zł. A panowie z FSC twierdzili, że NIE BYŁO TAKIEGO PRZYPADKU W EUROPIE!!!!! Jakby co, dawaj namiary, będę zeznawał w sądzie na Twoją korzyść. S...syństwo producentów nie zna granic! Suma summarum odblokowali mi PDA (trzymając MIESIĄC,żeby wpisać 32 znaki) i w karcie napisali cytuję :"naprawa mainboard".

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 26, 2006, 13:15:48 »
Czyli na to wygląda że nie warto zakładać blokady przed kradzieżą :(

Szkoda że tak się dzieje.....

Czy każdy to miał czy tylko niektórzy spotkali się z tym felerem ??

Może zbierzemy się i napiszemy list z prośbą do FS o zrobienie z tym jakiegoś porządku (nowy rom czy jakoś tak) ??

Pozdr
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

*

Offline vikelf

• 392
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 26, 2006, 13:29:02 »
Czy Ci którym loox sie zablokował używali tej blokady? Jakiego typu mieliście hasło?
Ja mam ją włączoną od początku, hasło 4ro cyfrowe, HR, SR robiłem już wiele razy i wszystko ok.

PS: Za to GPS mam kiepski :(

*

Offline Aree

• *
  • 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 28, 2006, 11:10:58 »
Ja miałem hasło 4-cyfrowe i głowe bym dał ze 1234 bo jak nie wiem jakie hasło ustawic to ustawiam najprostsze-standardowe :P ale dupa blada wyszła bo i tak zablokowałem.
Po jazdach z inforlinia z niemcami do tej pory nie zrobilem hardreseta chociaz 10 razy sprawdzialem czy wylaczylem FSC Password, jakas trauma ]:>  ]:>  ]:>

*

Offline matis

• 267
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 28, 2006, 23:51:03 »
Aree, co rozumiesz przez FSC Password? Chodzi Ci o secure lock w setting -> System?

W moim przypadku chyba muszę zwrócić honor i przyznać, że zablokowanie looxa było skutnkiem mojego błędu. Pomyliłem "Lock" z "SecureLock".

W haśle "Lock" mamy do ustaiwenia zwykły PIN lub hasło, o które loox się pyta po KAŻDYM soft resecie oraz po określonym czasie nie używania. Możemy wybrac 4cyfrowy PIN lub dłuższe hasło alfanumeryczne.

W hasle "SecureLock" mamy do czynienia z ochorną antykradzieżową. Tutaj również możemy ustawić 4 cyfrowy PIN lub mocniejsze hasło alfanumeryczne.

Problem w tym, że chyba nie wiele z nas sobie zdaje sprawe co jest co i w przypadku gdy i jedno i drugie hasło mamy ustawione i oba hasła są 4cyfrowymi PIN-ami to łatwo jest je pomylić.

Zawsze myślałem, że hasło o które loox się pyta po każdym SOFT resecie jest własnie hasłem antykradzieżowym. Tymczasem jest to zwykły Lock który znika po hard resecie.

Ja robiąc hard reset , gdy zobaczyłem prośbę o podanie hasła z uporem maniaka wpisywałem haslo do Lock a nie SecureLock.

Cóż , za błędy trzeba płacić. Ciekawe czy jeszcze ktoś z Was też pomylił hasła, czy faktycznie jest to jakiś błąd w oprogramowaniu...[/b]

*

Offline Aree

• *
  • 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 29, 2006, 09:22:38 »
Mowa cały czas o SecureLock (antyzłodziejem). Zwykłym Lock bawiłem sie wczesniej ale na poczatku zabawy ppc softres szedł wystarczajaco czesto by sie zirytowac sie tym hałsem (Lock). Zwykłe lock miałem alfanumeryczne a SecLock same cyferki.

*

Offline matis

• 267
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 30, 2006, 10:20:05 »
Aha, ja zarówno secLock jak i Lock miałem w postaci PIN-u, dlatego je najprawdopodobniej pomyliłem :/