poprawa hardwere 560

• 112 Odpowiedzi
  • 14291 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Aree

• *
  • 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 23, 2006, 10:45:29 »
Cytat: "radoskur"
Każdy palmtop ma jakieś zalety i wady. FS N560 to na pewno fajny sprzęt ale osobiście nie wydałbym 2.000zl na sprzęt bez uchwytu i ładowarki samochodowej (w tej cenie powinni dać jeszcze etui). Prędkość procesora i VGA przy nawigacji nie ma dla mnie jakiegokolwiek znaczenia, i tak na ekran podczas jazdy sie nie patrzę.

Racja. z tymi akcesoriami to moze rzeczywscie skąpo (brak) w standardzie ale... ja nie mam samochodu :) pozatym kwestai 100-200zł na dodatkowe akcesoria przy takiej cenie sprzetu wq mnie nie jest wygórowana. Etui jest (górba skórka) a VGA to wg mnie teraz podstawa. Jako ze przeszłem z Palma (320x240x8bit) na VGA 640x480x16bit to czuje ze różnica jest kolosalna.

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 23, 2006, 11:27:58 »
Każdy palmtop ma jakieś zalety i wady. FS N560 to na pewno fajny sprzęt ale osobiście nie wydałbym 2.000zl na sprzęt bez uchwytu i ładowarki samochodowej (w tej cenie powinni dać jeszcze etui). Prędkość procesora i VGA przy nawigacji nie ma dla mnie jakiegokolwiek znaczenia, i tak na ekran podczas jazdy sie nie patrzę.

Nie przesadzaj. Ja w cenie 2030zl zmiesciłem się z:

- N560
- uchytem samochodowym (przyssawka do szyby na elastycznym ramieniu)
- etui Krussel

Co dla mnie było istotne to mozliwosc wpinania PDA do uchwytu w etui Krussela (w celu lepszej ochrony i mojej wygody). Patent sprawdza sie znakomicie. W trakcie jazdy i nawigacji wywijam sobie część etui chroniące wyswietlacz do tyłu i moge sprawnie nawigować.

Do tego oczywiscie jakaś pamiątka i AM ale te dwie rzeczy nigdzie nie są w standardzie (poza jakimiś sztucznie tworzonymi przez handlowców zestawami)

*

Offline oops2k

• **
  • 124
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 24, 2006, 08:30:46 »
Prędkość procesora i VGA przy nawigacji nie ma dla mnie jakiegokolwiek znaczenia, i tak na ekran podczas jazdy sie nie patrzę.

No wlasnie! I o to chodzi! Jeden chce miec VGA innemu to do niczego nie jest potrzebne. A jesli nie jest to po co ma wydawac wiecej pieniedzy na cos czego nie chce?
I wlasnie po to sa rozne PDA - bo jesli wszyscy by chcieli to samo to produkowaliby tylko jeden model :)

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 24, 2006, 23:02:44 »
Panowie, ja jako autor watka ciesze sie, ze trwa rozmowa na temat najnowszego dziecka FS. Wlasnie przed chwila dostalem informacje z Niemiec , ze problem jest i na pewno 560 czeka na tzw "rewizje" Przede wszystkim w czesci GPS - w wielu egzemplarzach wystepowalo jego chwilowe wylaczanie.
Panowie prosze nie polemizowac ze mna! Podkreslam, ze chce go kupic! Ale jak mozna, to juz z tymi poprawkami. I prosze mi skapca nie polecac do znalezienia dystrybutora. (kisi: I wcale nie sa nim wskazane przez Ciebie firmy akurat jako dedykowane dla palmtopow FS)
Pozdrawiam

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 25, 2006, 06:37:22 »
Moj GPS spisuje sie znakomicie - zadnego "wyłączania się" nie zauważtyłem (powtarzam- żadnego)
Z tego co widzę (czytam) u kolegów-współposiadaczy też wszystko śmiga

*

Offline marcinko

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch HD
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 25, 2006, 08:44:22 »
może sprawa dotyczy określonej serii, poczekajmy na jakieś szczegóły

*

Offline b98

• 541
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 25, 2006, 09:07:31 »
Cytat: "okmadziar"
dostalem informacje z Niemiec , ze problem jest i na pewno 560 czeka na tzw "rewizje" Przede wszystkim w czesci GPS - w wielu egzemplarzach wystepowalo jego chwilowe wylaczanie.

I prosze mi skapca nie polecac do znalezienia dystrybutora. (kisi: I wcale nie sa nim wskazane przez Ciebie firmy akurat jako dedykowane dla palmtopow FS)
Pozdrawiam

poczekamy zobaczymy odnośnie 1 - wszystko jest mozliwe :lol

odnośnie 2 - kup sobie N-kę w Korei północnej będzie spokój :P

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 25, 2006, 20:15:44 »
Dla tych którzy szukają N560, informacja z dzisiaj:
TechData - nie mają na stanie, dostawa będzie 16 czerca. Nie wiadomo czy cena się nie zmieni przy nowej dostawie. Patrząc jednak na popyt to pewnie tak.
ABC Data - mają na stanie, od ręki. Także lokalizacje. Ceny trochę droższe niż w Tech Data - ale za to są.

Pozdrawiam

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 30, 2006, 19:52:00 »
No dobrze ale dlaczego wstrzymano dystrybucje w Niemczech? Jak widzicie Panowie sa dodatkowe aktualne informacje potwierdzajace przeciek, chyba pora na oficjalne stanowisko FS ....Ja wstrzymam sie z zakupem do czasu pojawienia sie n560 po zmianach

*

Offline oops2k

• **
  • 124
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 30, 2006, 23:21:46 »
Cytat: "okmadziar"
Ja wstrzymam sie z zakupem do czasu pojawienia sie n560 po zmianach

Czyli kiedy  :wink:

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 31, 2006, 22:50:02 »
Mysle, ze w koncu czerwca tak jak mi  ostatnio zasygnalizowano nowe dostawy z FS dla FS w Polsce. Zgadzam sie z Wami ze czekac bez konca nie ma sensu (zawsze cos bedzie lepsze, poprawione, nowsze) ale te trzy tygodnie w tej sytuacji zwiekszajace pewnosc zadowolenia z zakupu? Chyba warto.Pozdrawiam

*

Offline obik

• 46
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 01, 2006, 00:42:22 »
Ja nie wytrzymalem i  we wtorek zamowilem w Vobisie. Mam nadzieje ze jutro bedzie do odbioru.... :)

Pozdrawiam

*

Offline b98

• 541
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 01, 2006, 15:23:24 »
jak możesz (i nie zapłaciłeś) to się wstrzymaj.

Robiłem  wczoraj dodatkowe próby z GPS-em zainspirowany wątkiem na firstloox.org.

Być może poprawią antenę albo obliczanie fixa a może i jedno i drugie bo tak to naprawdę długo łapie a w pomieszczeniach nie ma szansy w ogóle (przynajmniej mój egzemplarz)

*

Offline megabit

• **
  • 120
  • Sprzęt: L00X C55o + Brando + 2GB SD + Schecter Revenger :P
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 01, 2006, 16:00:38 »
A jak bedzie mozna poznac ze ten loox ktorego chcemy kupic bedzie juz z tej nowej partii??
...::: COMA :::...

*

Offline b98

• 541
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 01, 2006, 18:30:27 »
FS ogłosi w prasie, że Ci co kupili N560 dotychczas mogą kupować dużo lepszą nową wersję  :cry:

*

Offline megabit

• **
  • 120
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 01, 2006, 20:05:32 »
A w sklepach i magazynach nie bedzie jeszcze starszej wersji?? A cena jak? W gore czy w doł??

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
  • Sprzęt: Galaxy S + Avila GPS
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 01, 2006, 23:09:28 »
Taaa.. a moze niech wymienia za darmoche .. jak kupilem jedna sztuke .. nie polece zaraz kupowac 2 szt.
Moj telefon jest  Galaxy-S-tyczny :)

*

Offline DrZin

• 26
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 02, 2006, 11:13:14 »
Cytat: "b98"
FS ogłosi w prasie, że Ci co kupili N560 dotychczas mogą kupować dużo lepszą nową wersję  :cry:

A jednak... Może właśnie dlatego tak się ociągali z wprowadzeniem tego modelu na rynek niemiecki. Zabrzmi to brutalnie ale chyba polscy odbiorcy zostali mimiwolnie królikami doświadczalnymi  :?

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 02, 2006, 14:55:03 »
Ja tam nie wiem o co wam chodzi. Moj N560 spisuje sie znakomicie od momentu zakupu. Nawet do glowy mi nie przychodzi pomysl by cos w nim poprawiac.
FIX ? Problem Fixa to nie problem pocketa ale ANTENY !!!
Podłaczcie zewnetrzną, nie tłumioną przez pracujący kilka cm obok procesor i LCD to fixa złapiecie po 30 sekundach. Algorytmu łąpania fixa NIKT nie poprawi bo to jest program zapisany w ROMie chipsetu SIRF STAR III - kazdy GPS na tym "gnacie" ma taki sam....
I oto cała "filozofia". A bicie piany jest tylko o te nieszczesne 2-3 minuty do czasu załapania fixa - czy to do cholery az taki kłopot ? Wchodze do auta, odpalam PDA i AM, umieszczam w uchwycie, podpinam ładowarkę, odpalam auto, zapinam pasy ... i mam FIX ! Wszystko

*

Offline b98

• 541
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 02, 2006, 15:57:07 »
Cytat: "DrZin"
Cytat: "b98"

A jednak... Może właśnie dlatego tak się ociągali z wprowadzeniem tego modelu na rynek niemiecki. Zabrzmi to brutalnie ale chyba polscy odbiorcy zostali mimiwolnie królikami doświadczalnymi  :?

to był taki żart :lol: :lol: :lol:

a poza tym nie tylko polscy odbiorcy
a poza tym FS nigdy się nie przyzna do błędu - będą twierdzić jak Michobo

*

Offline b98

• 541
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 02, 2006, 15:59:55 »
Cytat: "michobo"
Nawet do glowy mi nie przychodzi pomysl by cos w nim poprawiac.

Michobo Twoja pewność siebie mnie bawi bardzo mocno.
Nie ma takiej rzeczy, w której nie można by poprawić co nieco albo i całkiem sporo :lol:

Antena w stosunku do Asusów A6xx jest kiepskawa więc jej tak nie broń z uporem godnym lepsze sprawy.
 (z tym obliczaniem fixa to tylko tak napisałem - nie znam się dobrze na specyfice GPS-ów)
Z Asusem stajesz sobie gdzieś obojętnie gdzie, obojętnie jaka pogoda obojętnie Barcelona czy Tahiti - 45 sekund - i jest fix.

Zaś Loox stajesz sobie i jak są chmury a nie daj Boże trochę budynków i fix to loteria pomiędzy 2-10 minut.

Poczytaj sobie na firstloox.org a potem się WYPOWIADAJ

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 02, 2006, 16:24:34 »
Nigdzie nie pisałem ze bronię anteny tylko praw fizyki sie nie oszuka/zmieni .... choc z drugiej strony, jak na moje potrzeby konstrukcja jest jak najbardziej optymalna

W Asusie antena jest ODCHYLANA - i nie jest to bez powodu.
N560 ma natomiast konstrukcje zwartą - nie wiedzialem ze bede musiał komus to tłumaczyć łopatologicznie. Taka a nie inna konstrukcja mi ABSOLUTNIE nie przeszkadza bo nawet gdyby była w N560 antena odchylana ... i tak bym z tego nie korzystał poniewaz mojego PDA uzywam cały czas w futerale Krussela...
10 minut na fix ? chyba lekka przesada. Dluzej niz 2,3 minuty jeszcze nie czekałem (a zdarza sie ze mam fix po 1 minucie - i to wcale nie rzadko)

Mnie najbardziej interesuje "trzymanie zasięgu"w nawigacji  - a tu N560 jest znakomity. Jak komus przeszkadzają te 3 minuty - moze sobie zaszalec kupując antene zewnetrzną - droga wolna. Tylko jeszcze nigdzie nie doczytałęm by komus się chciało wybulic extra szmal tylko po to by łąpac fix 1-2 minuty szybciej lub cieszyć się z GPS'a w ....domu. Dziwne- nie ? Wychodzi wiec na to ze ten GPS w serii N nie jest jednak tak kiepski.

*

Offline marcinko

• *
  • 55
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 02, 2006, 16:33:01 »
Porównywanie N560 do Asusa jeśli chodzi o szybkość łapania fixa chyba nie ma sensu ponieważ Asus ma odchylaną antenę.
Mój N560 łapie fixa ok. minutę.
Dziwne jest dla mnie to że wszyscy mówią o poprawce hardware'u tylko FS nic o tym nie wie - rozmawiałem z FS Polska.

Dziwni jestescie...
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 02, 2006, 18:42:57 »
Witam, posiadam n560 od tygodnia, nie jestem jakims znawca pda, ale ten model naprawde mi sie podoba z wielu wzgledow! Rozumujac Waszym tokiem myslenia NIGDY BYM NIC NIE KUPIL!!

*

Offline megabit

• **
  • 120
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 16, 2006, 01:06:39 »
To jak sprzedaja juz te poprawione looxy?

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 16, 2006, 15:11:02 »
jasne ze juz sprzedają - tak samo jak od roku mozna sciagnac sim-locka z Nokii zabezpieczonych BB5  (tyle ze jak przychodzi co do czego - zawsze okazuje sie ze ktos gdzies tam slyszal ale sam nie wie dokladnie gdzie i co a co wazniejsze od kogo)
Poki co - jakos nikt nie byl w stanie zaprezentowac tej informacji w  sposob ktory moglby uchodzic za wiarygodny (np podajac linka do oficjalnego serwisu FSC z taką informacją)

Ploty nalezy olewac. Osobiscie mam 2 sztuki z "pierwszego rzutu" i sprawują się wysmienicie. Jezeli ktos chce lapac sygnal z orbity (na dodatek z 7 satelit na raz) przy pomocy wbudowanej w urządzenie anteny o powierzchni 1/2 pudełka od zapałek będąc jednocześnie schowanym w zelbetonowej puszce (w domu) - życzę sukcesu i gratuluję wiary.....w cuda!

*

Offline marcinko

• *
  • 55
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 16, 2006, 21:57:21 »
Megabit sprawdz najlepiej u zrodla czyli w FS.
Ja pytalem gdy pojawila sie informacja na forum i dostalem odpowiedz ze nic nie wiedza o bledzie i jakichkolwiek zmianach w hardware.

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 16, 2006, 22:27:51 »
Właśnie się pojawiły na allegro pierwsze looxy n560 po około miesięcznej przerwie, sam planuję zakup w Vobisie w najbliższych dniach  :D

*

Offline megabit

• **
  • 120
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 16, 2006, 23:05:56 »
Dzięki za odpowiedzi w takim razie niedługo szykuje sie pierwszy zakup :)

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 22, 2006, 17:18:02 »
Niestety wg zapowiedzi dystrybutorów trzeba będzie jeszcze poczekać do około 10 lipca na nowe Loox n560, ale może warto, może coś poprawią w oprogramowaniu.