poprawa hardwere 560

• 112 Odpowiedzi
  • 14260 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poprawa hardwere 560
« dnia: Maj 17, 2006, 23:33:49 »
niestety mam potwierdzone ale nieoficjalne dane z Fujitsu-Siemens o wstrzymaniu sprzedazy (dystrybucji) i poprawkach sprzetowych (nie software) Dalej jestem przekonany zeby go kupic, ale dlaczego nie ma zadnych oficjalnych informacji. Okres wtrzymania dystrybucji jest szacowany na 1 m-c.
Moze ktos z firmy to skomentowal

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2006, 08:11:19 »
Nie wiem co tam niby nie dziala. Mam tego pocketa juz od miesiaca i wszystko smiga jak nalezy.... Moze to problem ktorejs serii ?

*

Offline Aree

• *
  • 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2006, 08:40:01 »
"Jakis" link by sie przydał...

*

Offline gajo333

• *
  • 91
  • Witam przybyszów drogi mlecznej...
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens Loox N560, HTC HD
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2006, 00:18:26 »
też mam  i mi  śmiga. Karta kingston Hi Speed 2 giga, działa poprawnie. Nie wiesza sie

*

Offline marcinko

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch HD
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 21, 2006, 10:05:41 »
czego mają dotyczyć rzekome poprawki sprzętowe?

*

Offline marcinko

• *
  • 55
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 22, 2006, 09:44:09 »
a oto zdanie Fujitsu-Siemens Polska apropos tego wątku:

"zapeniwam Pana iż nie ma żadnych problemów sprzętowych z tym modelem, wrecz przeciwnie,
sprawuje się doskonale, nie otrzymalismy zadnych informacji o jakichkolwiek problemach."

Ciekawe skąd to potwierdzenie kolega otrzymał. Za zagranicznych serwisach też nic nie znalazłem na ten temat.

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 22, 2006, 11:59:53 »
znajduje 2 wyjasnienia

- konkurencji spadla sprzedaż ;)
- komuś zawisć uderzyła do głowy i próbuje sie w jakis sposob odreagować psując posiadaczom N560 dobre samopoczycie

To że to są bzdury wiedzialem od samego poczatku. Uzywam od blisko miesiaca dwóch sztuk N560 i nie widze ZADNYCH problemów ze sprzetem.
Zainteresowanym zakupem tych PDA radze totalnie zignorować podobne bzdury o rzekomej wadliwości N560

*

Offline marcinko

• *
  • 55
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 22, 2006, 12:15:45 »
doszedłem do podobnych wniosków

*

Offline b98

• 541
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 22, 2006, 12:48:44 »
Cytat: "michobo"
To że to są bzdury wiedzialem od samego poczatku.

Myślę Michobo, że kiedyś prędzej czy później zgubi cię Twoja nadmierna pewność siebie - bo ja tam wcale nie byłbym tego taki pewien

Proponuję nie przesadzać raz z asertywnością, która w nadmiarze jest naprawdę ciężko strawna, dwa z chwaleniem swojej własnej marchewki :lol

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 22, 2006, 13:09:37 »
Informacja byla nieoficjalna ze strony niemieckiej. Po to napisalem te pare slow, zeby z Wasza pomoca te informacje zweryfikowac. Bzury nie bzdury - dystrybucja jest przyhamowana - kolejne dostawy nowych w Polsce dopiero w koncu czerwca, podobnie w Niemczech byla (jest - nie wiem czy jest nadal) przyhamowana. Kto kupil to ma, a ja na przyklad tez chce kupic pomimo tej informacji, ale raczej juz z nowej, kolejnej dostawy. A jezeli to rzeczywiscie to bzdura , to ktos moze mi podac info gdzie od reki to kupie u oficjanego dystrybutora (poza allegro i kolejnymi posrednikami). Pozdrowienia

*

Offline b98

• 541
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 22, 2006, 13:25:21 »
Słyszałeś o niejakim Skąpcu :lol: :P

*

Offline yax

• 23
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 22, 2006, 14:14:43 »
Miałem ostatnio mała niespodzianke w moim n560, mam nadzieje że nie z winy hardwaru tylko softu, może ktoś miał coś podobnego? Słuchałem mp3 w TCMP i chciałem uruchomic jeszcze jeden program ale nie dało się otworzyć menu z taskbara, po soft resecie w menu startowym pojawił sie napis coldinit i ogolnie palmtop nie reagował, pomógł dopiero hard reset.

*

Offline Aree

• *
  • 93
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 22, 2006, 14:40:35 »
Ja ze swoim n560 tez nie mam wiekszych probleów. Pomijam problemy z bazdiewnym oprogramowaniem na starcie (np E2C... ) ale pozatym to kwestia konfiguracji zeby sprzet chodził bez problemów.

PS Swój model zakupiłem w momecie gdy usłyszałem od sprzedawcy "to jest ostatni model, 120 zeszło w ciągu tego tygodnia i bedziemy musieli zamowic wiecej, kiedy bedą? nie wiem...". Mając wizje czekania kolejny miesiąc na upatrzony łup błyskawicznie wyczarowałem kase "spod ziemi", nie załuje :) Jade teraz na "samym chlebie i wodzie" :D

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
  • Sprzęt: Galaxy S + Avila GPS
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 22, 2006, 15:08:28 »
Taaa a nie da sie tego E2C jakos wywalić .. Brr straszny shit to jest :)
A Michobo ma racje ... to jest SUPER sprzet i slusznie chwali naszego Niunia-560 ;)
Moj telefon jest  Galaxy-S-tyczny :)

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 22, 2006, 16:28:12 »
b98 - czy niezauwazyles ze merytorycznie Twoj post nie wniosl absolutnie nic do dyskusji (pomijając info o skąpcu) ? A skoro tak - po co sie odzywasz ?
Jesli chodzi o moją pewnosc siebie czy tez jej brak- to wyłącznie moja sprawa. Jesli interesujesz sie psychoanalizą- polecam inne forum gdzie mozesz dać upust swoim zdolnościom w tej materii Mam swoje lata i za pozwoleniem - nie życzę sobie by ktos próbował rozstawiac mnie po kątach. Jesli moje wypowiedzi Cie nie interesują - po prostu ich nie czytaj. To chyba nie jest az tak trudne ?

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 22, 2006, 16:59:02 »
b98 napisal
"Słyszałeś o niejakim Skąpcu?"

Nie rozumiem w czym Twoja uwaga moze mi pomoc? Skapiec to skapiec, natomiast ja jestem zainteresowany zakupem u pierwszej reki (detalicznej) w Polsce. A takich firm jest tylko kilka, poza tym z nowej dostawy [(z data po otrzymaniu  przeze mnie info (zweryfikowanej czy tez nie)] z Niemiec.

Wskaz mi na skapcu kto to taki i czy ma n560 z aktualnej dostawy, bede Ci wdzieczny.

A jezeli chciales byc po prostu zlosliwy to daruj sobie.

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 22, 2006, 17:05:17 »
okmadziar

zadzwon do MTS-NOTEBOOK ( www.notebooki.pl )

Sprzedali tego masę

Pozdrawiam

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 22, 2006, 17:13:53 »
michobo DZIEKI

*

Offline b98

• 541
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 22, 2006, 17:19:55 »
Cytat: "michobo"
A skoro tak - po co sie odzywasz ?

uff widzę, że jesteś ciężki zawodnik a poza tym gbur (i to dużo gorszy niż ja :lol) ... także istotnie sobie odpuszczę bo szkoda mojego czasu.

tak tylko Ci w zaufaniu powiem, że masz głupi ton wypowiedzi, który tu denerwuje nie tylko mnie (a to było delikatne określenie)
w każdym razie papapapapa EOC

Okmadziarze nie kumam co to oficjalny dystrybutor detaliczny. Myślisz, że FS podpisał z kimś umowę ? Szukaj w sklepach internetowych polecanych na stronach FS jeśli chcesz drogo kupic. To nie auto, że się rozchodzi tylko w sieci dilerskiej. A skąd bierze sobie np. agito lub inne skąpcowate to naprawdę mnie nie interesuje. Dobry e-shop i tyle.
Coś mi się wydaje, że poszukujesz sklepu, żeby go później ciągac :lol z tytułu rękojmi podejrzewając słusznie, że małe e-shopy mogą z czasem zniknąc.
To tyle - w temacie zapytanie istotnie nie mogę pomóc.
A ten shop notebooki to taki sam handlujący szajs jak wszystkie inne tak ci dodam, już pomijając, że śmiesznego "dyplomu" z "autoryzacją" Fs na ich stronie coś nie widac

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 22, 2006, 17:20:39 »
ale jak wszedzie za min 3 tygodnie....

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 22, 2006, 17:21:25 »
Cytat: "Aree"

PS Swój model zakupiłem w momecie gdy usłyszałem od sprzedawcy "to jest ostatni model, 120 zeszło w ciągu tego tygodnia i bedziemy musieli zamowic wiecej, kiedy bedą? nie wiem...".

czy te 120 w ciagu tygodnia to nie jest troche przesadzona liczba...? :)

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 22, 2006, 17:31:07 »
b98:

pierwsza reka to pierwszy partner detalista dla dystrybutora RRC.

A wcale nie zakladam, zeby kogos "ciagnac" Jeszcze sie nie zdazylo, zeby ktoras z zabawek nie miala jakis problemow (a mialem ich wiele i roznych). I warto odzalowac te np. 100 zl i miec kontakt z powazna (nie musi byc duza) firma a nie jakas tania niedostepna np. z Francji. I chodzi o obsluge w czasie gwarancji i pozagwarancyjna.

Ale i tak po kilku telefonach te rozsadnie wygladajace firmy podaja rtermin dostawy zamin 3 tygodnie. I kilka z tych firm potwierdza w rozmowach , ze cos slyszalo o drobiazgu do poprawy z GPS...
Ale ja i tak kupie
Pozdrawiam i troche zyczliwosci i luzu Panowie

*

Offline b98

• 541
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 22, 2006, 17:38:27 »
Cytat: "mrnikt"
A Michobo ma racje ... to jest SUPER sprzet i slusznie chwali naszego Niunia-560 ;)

Nie wiem jak Twoja N-ka ale mój N560 fixuje pozycję wieziony w aucie typu Berlingo leżąc na tylnej kanapie i PDA pośrodku pod dachem :lol
jakieś 6-8 minut (a prędkośc zaledwie 120 :P) zaś jak wzdłuż drogi są gęsto drzewo to nie łapie wcale. Jak złapie to istotnie jest ok.

Prawda jest taka, że antena N-ek to brak anteny :lol i do GPS w Asusach A63x się nie umywa.

Ma N-ka trochę niedoróbek i tyle. Porządna antena GPS to największa z nich.

*

Offline b98

• 541
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 22, 2006, 17:49:55 »
Cytat: "okmadziar"
pierwsza reka to pierwszy partner detalista dla dystrybutora RRC.

I chodzi o obsluge w czasie gwarancji i pozagwarancyjna.

RRC to wezmę słownik i zaraz się dowiem bo nie siedzę w branży handlowej :lol

obsługa gwarancyjna to jak chcesz coś kupic za 2 koła to warto by miec pojęcie, że jest realizowana bezpośrednio przez FS (w jego imieniu stosownie autoryzowany serwis i nie myl tu stopnia powagi autoryzacji serwisowej z autoryzacją handlową, która naprawdę niewiele znaczy) door-to-door nawet zdaje się. I zgłaszając usterkę gwarnacyjną do sprzedawcy to tylko sobie wydłużysz czas naprawy.
Zaś żaden, myślę, z polskich sklepów nie pomoże w obsłudze pogwarancyjnej bo jak wyobrażasz sobie niby taką pomoc ?
Wgranie Automapy ? tu na forum dostaniesz więcej pomocy niż w sklepie :lol

Chyba, że kupisz Looxa za 3.000 :P i w ramach tej ceny będziesz mógł przez 5-c lat przyjśc codziennie do sklepu i pomarudzic i popytac sprzedawców co tu hula a co nie hula :Lol i jak zainstalowac jakiś program :P

poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 22, 2006, 21:54:31 »
Tak dla ścisłości to autoryzowanymi dystrybutorami palmtopów FSC są ABC Data i Tech Data.

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
  • Sprzęt: Galaxy S + Avila GPS
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 22, 2006, 22:53:29 »
B98 - zdradzasz nasza N560 rodzine :P.. kalasz wlasne gniazdo ...
Rodzina Ci tego nie zapomni... :)
A co do GPS-fixa.. spoko jak jedziesz to chyba oczywiste ze nie lapie fixa :) A jak masz potrzebe to se antene zaloz zewnetrzna ... polecam czolgowego GP 5/8 fali :)
Moj telefon jest  Galaxy-S-tyczny :)

*

Offline oops2k

• **
  • 124
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 23, 2006, 08:20:02 »
Panowie ... spokojnie :)
Nie ma co sie klucic i kombinowac czy N560 jest dobry czy zly. Ma zarowno wady i niezaprzeczalne zalety i tylko kazdy z nas moze odpowiedziec sobie czy wady te mu przeszkadzaja czy nie.
- bateria - wiadomo, ze nie bedzie trzymac tak jak w Asusie i jesli ktos kupuje to musi byc tego swiadomy - jesli potem klnie na N-ke bo mu krotko na bateriach chodzi to juz wylacznie jego problem
- fix w GPS - naroslo moim zdaniem juz tyle legend wokol GPS'a w N560, ze FS Polska powinno wydac wreszcie jakies oswiadczenie. Moim zdaniem wszystko jest w normie jesli chodzi o lapanie fix'a - a ze trwa troche dluzej niz w innych palmtopach - to tez zalezy czy komus to przeszkadza czy nie - mnie to ne vadi  :)  Ale na pewno nie jest tak, ze nie dziala wogole, ze nie chce lapac albo trwa to 15 min - bzdury do kwadratu.
- brak ruchomej anteny - oczywiscie, ze bez niej sygnal jest slabszy ale nie jest tak, ze wyklucza to skuteczne nawigowanie. Automapa pokazuje kompletne bzdury jesli chodzi o moc sygnalu (mimo zalogowanych 7 satelitow stwierdza, ze sygnal jest minimalny). Jak ktos nie wierzy to niech zainstaluje VisualGPS - od razu poprawi mu sie humor
- wieszanie sie - to tez legenda. Ja mam go od prawie 2 tyg. i ANI RAZU nie zawiesil sie ani sprowokowal mnie do hard resetu. Owszem - jak uruchomie za duzo programow na raz to lekko sie przycina (czasem trzeba pomoc soft resetem) ale to tylko i wylacznie z mojej winy. Zainstalujcie sobie DTSysView - super programik do sprawdzania ile jest wolnej pamieci i ... jakie programy sa aktualnie uruchomione. Mozna jest spod tego programu zamykac i zwalniac przez nie zajeta pamiec i wtedy nie bedzie zadnych problemow z zawieszaniem sie.
I druga sprawa - na miosc Boska - sprawdzajcie czy program jest kompatybilny z WM5.0!! Bo N560 ma 5-ke i na 90% wiekszosc resetow, zawieszan itp spowodowana jest tym, ze program jest pisany na poprzednie wersje i na nowych po prostu nie chodzi albo generuje jakies bledy.

Tak wiec ... nie demonizowac i nie narzekac N560 jest super sprzetem i jak ktos przestrzega podstawowych zasad to moze bez resetu pracowac na nim tygodniami.

*

Offline Aree

• *
  • 93
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 23, 2006, 09:54:24 »
Cytat: "[POOH
Team_Player"]
Cytat: "Aree"

PS Swój model zakupiłem w momecie gdy usłyszałem od sprzedawcy "to jest ostatni model, 120 zeszło w ciągu tego tygodnia i bedziemy musieli zamowic wiecej, kiedy bedą? nie wiem...".

czy te 120 w ciagu tygodnia to nie jest troche przesadzona liczba...? :)

Nie, Electro World. To nie jest zadna reklama, ale to było jedyne miejsce gdziem mogłem załatwić sprawe "od reki" anie czekac dzień, dwa na transport z centrali. Byłem raz w srodku tygodnia i jeszcze nie wyłozli na pólki bo swieza dostawa, pojechałem tydzien pozniej w weekend i ... reszte znacie. Praktycznie jedyny model ktory tak schodził. (pozatym jak zobaczyłem warunki zakupu na raty to jedyne co mi sie pchnelo na jezyk to "złodzieje"  :lol:  20% oprocentowanie + 5% za obsługe - zapłakałem az nad tymi co brali cos na taklich warunkach. Sorki za offtop ale musiałem  :twisted: )

Co do zwiech n560 to miałem dwie i to tylko z powodu instalowania oprogramowania z windy 2002 (brak wersji na w2003) moje ryzyko moja wina :)

Co do zamulania pamięci, tez mnie to denerwowało bo w duzej czesci "krzyzyk" jedynie minmalizuje a nie zamyka aplikacje. Ale nawet w podstaiw jest aplet "running programs" i bez problemow zamykam co trzeba (przewaznie wszystko) gdy tego sytuacja wymaga. Ustawiamy aplecik jako pierwszy w menu i jest "szybko, łatwo i przyjemnie".

Fix. Na poczatku "było ciezko" ale teraz po odpaleniu GPSa, w spokoju i cirpliwie staje w miejscu (gdy wiem ze sprzet MUSI fixa złapać), góra 3-4 minutki i wszytsko działa lOOx.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 23, 2006, 10:09:04 »
Każdy palmtop ma jakieś zalety i wady. FS N560 to na pewno fajny sprzęt ale osobiście nie wydałbym 2.000zl na sprzęt bez uchwytu i ładowarki samochodowej (w tej cenie powinni dać jeszcze etui). Prędkość procesora i VGA przy nawigacji nie ma dla mnie jakiegokolwiek znaczenia, i tak na ekran podczas jazdy sie nie patrzę.

*

Offline marcinko

• *
  • 55
poprawa hardwere 560
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 23, 2006, 10:43:50 »
etui jest w zestawie, może nie jest to krusell ale jest