POMOCY - Pocket LOOX 610

• 7 Odpowiedzi
  • 1035 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

POMOCY - Pocket LOOX 610
« dnia: Maj 26, 2007, 15:21:46 »
witam, kupiłam na allegro LOOX'a 610.
Wszystko było okej ale miałam w palmie wiele nieprzydatnych rzeczy, których wcześniejszy posiadacz nie wykasował, zdecydowałam się więc na pełne resetowanie. I tu stało się coś dziwnego.. fakt, wszystko się usunęło/zresetowało, lecz palm za każdym razem zawiesza się gdy dochodzi już do wyświetlania wskazówek podczas uruchamiania (po ustawieniu ekranu). Dokładniej zacina się na stronie POP-UP MENUS.
nie wiem co zrobić. próbowałam miękkiego resetu, włączania i wył. palma ale nic nie skutkuje, co mam zrobić?

proszę o prędką pomoc.

-Banshie

Odp: POMOCY - Pocket LOOX 610
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 26, 2007, 16:33:32 »
nie wiem moze powinnam jeszcze raz wgrać system? mam oryginalna plyte z pocket pc ale nie wiem jak wgrać na nowo ten system i czy to w ogóle pomoże?

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2007, 17:51:19 »
okazało się że na tych oryginalnych płytach które są dodawane wcale nie ma Systemu na płycie..

błagam was o pomoc, zależy mi na czasie, poniewaz wyjezdzam i potrzebny mi palmtop, a jestem z tego zielona :(

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2007, 21:20:02 »
witam, kupiłam na allegro LOOX'a 610.
Wszystko było okej ale miałam w palmie wiele nieprzydatnych rzeczy, których wcześniejszy posiadacz nie wykasował, zdecydowałam się więc na pełne resetowanie. I tu stało się coś dziwnego.. fakt, wszystko się usunęło/zresetowało, lecz palm za każdym razem zawiesza się gdy dochodzi już do wyświetlania wskazówek podczas uruchamiania (po ustawieniu ekranu). Dokładniej zacina się na stronie POP-UP MENUS.
nie wiem co zrobić. próbowałam miękkiego resetu, włączania i wył. palma ale nic nie skutkuje, co mam zrobić?
proszę o prędką pomoc.
-Banshie
A metody najprostszej  - to znaczy przytrzymania stylusa w odpowiednim miejscu menu próbowałaś? Pisze o tym, bo czasem ktoś nie doczyta wskazówek ;)

*

Offline mateusz19mati

• 39
  • Sprzęt: Fujitsu siemens loox 610
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2007, 10:07:11 »
tez posiadam looxa 610 ale u mnie po hard resecie dzialalo wszystko. po kolei ladowal sobie rozne zeczy ktorych do konca nie wiem bo jak kupilem to zrobilem i tyle :P ale jesli nie chce sie zaladowac nie mam pojecia. moze jeszcze raz hard reset zrobic? moze baterie wyjac i jeszcze raz wlozyc?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 27, 2007, 10:26:59 »
tez posiadam looxa 610 ale u mnie po hard resecie dzialalo wszystko. po kolei ladowal sobie rozne zeczy ktorych do konca nie wiem bo jak kupilem to zrobilem i tyle :P ale jesli nie chce sie zaladowac nie mam pojecia. moze jeszcze raz hard reset zrobic? moze baterie wyjac i jeszcze raz wlozyc?
Chyba wiesz, że po kalibracji ekranu następuje tzw. test "wytnij - kopiuj" właśnie na pop-up menu. Musisz przytrzymać rysik we wskazanym miejscu (spotkanie czy coś takiego) i wybrać cut z pop-up menu, a później wkleić na godzinę 11 bodajże. Po angielsku, to jeszcze większość ludzi daje sobie z tym radę, ale spotkałem się już z kilkoma przypadkami, że w niemieckiej wersji systemu ludzie polegli w tym miejscu :)

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2007, 13:04:33 »
o kurcze, juz sie udalo, dziekuje wam po stokroć ja mam niestety w jezyku hiszpanskim czy portugalskim bodajze.. i wlasnie szukam na to spolszczenia

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2007, 17:52:59 »
o kurcze, juz sie udalo, dziekuje wam po stokroć ja mam niestety w jezyku hiszpanskim czy portugalskim bodajze.. i wlasnie szukam na to spolszczenia
Tak sądziłem, że winna jest bariera językowa :) Co do zmiany języka systemu - są trzy podejścia. Pierwsze, to po prostu nauczyć się kilku podstawowych słów po hiszpańsku i zainstalować na PPC programy w wygodnym języku. Niemal wszystkie programy standardowo instalowane w Loox'ie mają lepsze odpowiedniki w języku Angielskim lub Polskim.
Druga metoda, to zakup spolszczenia - ale tu uwaga, spolszczenie takie musi być przeznaczone do LOOX'a z językiem hiszpańskim (nakładka na angielski nie zadziała!). W tej chwili chyba tylko EASYLoc coś takiego potrafi.
Ostatnia, najbardziej ryzykowna opcja, to podmiana romu na angielski. Można tu jednak przy okazji solidnie namieszać, a nawet uszkodzić palmtopa. Nie zalecał bym jej początkującym :)